Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (95)

tron 

všechny recenze uživatele

„A toto je čo?“ – „Haineken.“ Auč. Zvláštny a nie príliš vydarený žánrový mix drámy, romantického trileru a zákulisnej politickej tragikomédie (!), ktorý by zrejme nefungoval ani keby režisér Pollack namiesto šarmantného Forda siahol po svojom dvornom Redfordovi, ktorý by sa do úlohy možno hodil predsa len viac. Herecké obsadenie je inak samo osebe fajn (Dutton, Coyote) a niekoľkým scénam nemožno uprieť poetickú krásu obrazu a emócie. Ale Kristin Scott Thomas fakt nie je moja obľúbená herečka a veľké škody pácha i nezvládnutý scenár, biedna réžia a strašná minutáž. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Klídek, pohoda. Na to, jak velký otřes hlavní hrdinové právě prožívají, je toho klídku skoro až moc. Pravda je, že Fordovi to moc nešlo a jeho postava nebyla dvakrát přesvědčivá. Těžko říct, proč (mimochodem navzdory jeansové módě celkem sexy) Kristin Thomas Fordově postavě skočila na klín. Er... kolem krku. Proč vlastně dávám ty čtyři hvězdičky? Nějak mi zkrátka sedla ta celková umírněnost filmu, jenž se obešel bez povinně volitelných honiček, šílených zvratů a děsně napínavých situací. A pro mě zafungovaly dva supermomenty — setkání na chajdě v lese a skvěle dospělá sexuální scéna v autě. Takže sice slabší, ale čtyři. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Může spojením kultovního Sydneyho Pollacka (Tootsie, Vzpomínky na Afriku) a slavného Harrisona Forda (Indiana Jones, Blade Runner) vůbec vzniknout něco průměrného? Odpověď: Bohužel může! Proboha co měly znamenat ty dialogy? Co měla sakra znamenat ta vyšetřovací linie Harrisona Forda? A proč proboha mezi dvěma hlavními představiteli nebyla žádná chemie a jejich citové vzplanutí bylo zajímavé asi tak jako konjugace trepky velké? Hodně slabé tři hvězdičky. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Manželka si ráno zasouloží se svým mužem a hned potom celá nedočkavá odjede za svým milencem na plánovaný společný sexy výlet - hrůza(!) - žijeme opravdu v příšerné společnosti, bez pravdy, lásky, slušnosti, většinou jen plni nenávisti .. a k tomu nám naše rádoby vědecké kapacity v oboru sexuologie v poslední době dokonce tvrdí, že takovéto jednání je naprosto přirozené a snad i správné (vědecky údajně potvrzeno) .. nejsem věřící, ale ó Bože .. prosím, pomoz nám … třeba novou potopou světa, nic jiného si nezasloužíme … ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

škoda, že to bylo tak zdlouhavé, o půlhodiny zkrátit a je to lepší, celou linku toho policejního vyšetřování Forda bych vynechala asoustředila se na tu jeho posedlost "proč" ... kdyto začalo a neschopnost vyrovnat se s tím, že se cití podveden, že žil v iluzi, že jeho život sjeho ženou byla lež ... to je to, co Pollack umí a v tom dobrej ... Straašne dlouho jsme ten film chtela videt, nakonec včeras českým dabingem v TV .... ale mam to za sebou, ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Mená hlavných postáv románu, podľa ktorého bol tento film natočený, sú Edward a Vivien. Toto sa pre tento film pravdepodobne zmenilo kvôli tomu, že Edward a Vivien sú dobre známi ako mená hlavných postáv v Pretty Woman (1990). (Arsenal83)
  • Simulovaná letecká nehoda, ktorá odštartovala tento film, bola taká realistická, že 40 ľudí zavolalo 911, ktorí boli presvedčení, že ide o skutočnú katastrofu. (Arsenal83)
  • Film mal osobný význam aj pre producenta a režiséra Sydneyho Pollacka. Pri havárii lietadla prišiel o vlastného syna šesť rokov predtým. (Arsenal83)

Reklama

Reklama