Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (95)

RHK 

všechny recenze uživatele

Průměrné romantické drama s mým oblíbeným H.Fordem. Slabinou tohoto filmu byla K.Scott Thomasová v roli senátorky, které jsem zamilování do Dutche nějak nedokázal uvěřit. Dívat se na to dá, zajímavý je i námět - pátrání po stopách nevěry partnerů zabitých při leteckém neštěstí, ale to je bohužel tak všechno. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Kristin: "Nebudeme si lhát a říkat si hloupé BANALITY". Harrison: "Dobrá, žádné lhaní". Kristin: "Myslela jsem, že sem ani nedojedu...". Harrison: "Já myslel na tvá ústa...". V tu chvíli mi vyprsklo pivo z pusy a veškerá vážnost a kouzlo okamžiku byly pryč. Sydney Pollack nějak nevěděl, co se zajímavým a hutným námětem dělat, tak to celé nechal jen tak plynout. Chvílemi to jde, někdy to drhne. Slabší průměr, leč na 5/10 to s odřeným ušima dá. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Melodráma pre skoro seniorov pri pohľade na Forda a postmaturálne páry pri pohľade na Scott Thomasovú, ale bavilo ma to v minulosti a baví to aj dnes, hoci je to dlhšie (no nenudí vôbec) a hoci je tam zbytočná kriminálna linka. Tá by už dnes neprešla, lebo tam sú aj zlí černosi a vôbec nie je ukázané, že je to následkom bielych privilégií do čerta. Fanúšikov podobného žánru nesklame, hoci ten Harrison nepôsobil veľmi ako don juan, ale výrazom a správaním skôr ako don chujan. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Zapnul jsem si tenhle film bez nějakých očekávání, a tak nemůžu být vlastně ani zklamán. Poměrně zajímavý nápad setkání dvou rozdílných lidí, které osud spojí dohromady, funguje hlavně díky hlavním představitelům - především pak Kristin Scott Thomas. Co je to ale platné, když je scénář rozmělněn vedlejší dějovou linkou (Fordovo vyšetřování) a navíc nutí oba herce k tak příšerným dialogům, které každého normálního člověka musí tahat za uši. Takže asi nejvíc mě zaujala vzhledem k filmu až překvapivě dobrá hudba Davea Grusina, což jak uznáte, je málo... ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Manželka si ráno zasouloží se svým mužem a hned potom celá nedočkavá odjede za svým milencem na plánovaný společný sexy výlet - hrůza(!) - žijeme opravdu v příšerné společnosti, bez pravdy, lásky, slušnosti, většinou jen plni nenávisti .. a k tomu nám naše rádoby vědecké kapacity v oboru sexuologie v poslední době dokonce tvrdí, že takovéto jednání je naprosto přirozené a snad i správné (vědecky údajně potvrzeno) .. nejsem věřící, ale ó Bože .. prosím, pomoz nám … třeba novou potopou světa, nic jiného si nezasloužíme … ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • V poslednej scéne na letisku Harrison Ford (Dutch van den Boreck) dostane bozk na ľavé líce, kde mu ostane jasný odtlačok od červeného rúžu. Následne sa obráti a rúž okamžite zmizne. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Baltimore, Bethesda, Chevy Chase (Maryland, USA), Arlington, Alexandria (Virgínia, USA), Elmwood Park (New Jersey, USA), New York, Yonkers (New York, USA), Miami, Miami Beach Hotel (Florida, USA), Washington (District of Columbia, USA) a Lexington Park (Maryland, USA). Film sa natáčal od septembra 1998 do februára 1999. (Arsenal83)
  • Film sa snažili natočiť celých 15 rokov, kým sa to konečne podarilo. V 80. rokoch sa herec Dustin Hoffman stretol s autorom knihy s cieľom nakrútiť film. Hoci Hoffman vyzval CBS Theatrical Films, aby získala práva s cieľom hrať vo filme, sám odmietol niekoľko návrhov scenára a nakoniec projekt úplne opustil. Začiatkom 90. rokov bol réžiou poverený James L. Brooks a hlavnú rolu mal hrať Kevin Costner, ale aj toto nakoniec padlo. Až následne sa k réžii dostal Sydney Pollack, ktorý si obsadil film podľa seba. (Arsenal83)

Reklama

Reklama