Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Django (Anthony Steffen) se mstí za zavraždění své ženy. Tři pachatele zločinu vystopuje s pomocí jejich kumpána Carranzy (Glauco Onorato), kterého zachrání ze šibenice. Zná však celou pravdu? (Cascabel)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

erl 

všechny recenze uživatele

Přímočarý , příběhově neoriginální ale velmi zábavný Spaghetti Western o pomstě. Anthony Steffen v titulní roly je bouchač jak má být a nepřátelé likviduje jako na běžícím pásu. I přes pravděpodobně nízký rozpočet potěší spousta vtipných nápadů a humor. Závěr je vyhrocený a uspokojivý. Je to úderné a především zábavné. Pro fanouška žánru dobrá volba. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western, Django a klasický příběh o pomstě. Zkrátka a dobře, zabili mu ženu a to neměli dělat. Drsné téma si samozřejmě zaslouží drsné zpracování, a tak se také stalo. Django jako statný pistolník, který působí dojmem, že se snad s pistolí v ruce už narodil, postřílí armády frajerů jen proto, že nepřátelsky jenom mrkli. Atmosféra je tedy odpovídající, a to i se soundtrackem typickým pro spaghetti westerny. Tvůrci se snažili do děje vnést i trochu humoru, ale byli s tím tak opatrní, že je to spíše na škodu. Anthony Steffen se, jako obvykle, v hlavní roli nijak neztrácí, takže Django je stále takový, jaký vždy byl. Chybí mu ale pořádný záporák jako protipól, což by mělo tendenci vést děj ke klasické závěrečné konfrontaci. Film je tedy poměrně akční a děj se ubírá stále k věci, ale není to jako filmy o Djangovi s Frankem Nerem nebo Terencem Hillem. Je to prostě akce s jednoduchým dějem a to je vše. Takže jako spaghetti westernový akční film je pro akční fanoušky v pohodě, scénáristicky by to jinak mohlo být daleko přitažlivější. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Béčko jak vyšitý. Tvůrci se zřejmě řídili receptem "vezmi Djanga, smíchej s Hodným, zlým a ošklivým, přidej mexickou revoluci, opepři to pořádnou dávkou přestřelek a bitek, a navrch přidej trochu humoru". Djanga hraje už poněkolikáté Anthony Steffen. Protentokrát se mi opět líbil, občas dokonce působil cool. Samotná postava i přestřelky mi dost připomněly jeho předchozí fajn kousek Apocalypse Joe - dokonce se znovu převlékne za mnicha. Z GBU tu samozřejmě máme Pseudotuca. Tenhle má výhodu v tom, že narozdíl od Zuanelliho a spol. je Glauco Onorato docela dobrý herec a dost sympatický (a trochu Wallachovi i podobný). Přestřelky a bitky nijak snad komentovat nemusím, je jich dost, užijeme si spoustu vtipných triků typu třetí ruka nebo falešné došlé náboje. Což je asi nejlepší humor ve filmu, protože další je prováděn dvěma otravnými Mexičany, z nichž jeden se naštěstí po úvodní akci vytratí a druhého záporáci odpraví. Z dalších herců se tu objevují třeba Stelio Candelli jako hlavní záporák, nebyl špatný, ale mohl by být lepší, Riccardo Pizzuti jako vedlejší záporák, ale šéf vlastní bandy, bohužel jen krátce, nebo Simonetta Vitelli. George Eastman se tu bohužel nevyskytuje, což je škoda, byl by určitě lepší, než Candelli. Ve druhé půli pak filmu dojde dech a už ho skoro nenabere. Čili nakonec je to prostě béčko ke zkrácení dlouhé chvíle. Nic víc. ()

Cascabel odpad!

všechny recenze uživatele

Laciná výprava, nemožná muzika (Piero Umiliani), ale hlavně ubohý, naivní a strašně průhledný scénář (Nino Stresa). Bezmyšlenkovitá snůška žánrových klišé a vykrádačka leonovek v jakémsi komickém reji s herci bez stopy charismatu, kteří hrají šablonovité postavy bez vývoje. Kdo jako já vyznává názor, že ve správném westernu by se mělo více střílet než mluvit, ten se po tomhle filmu, jehož akčnost podporuje televizní kamera (Marcello Masciocchi) i střih (Cesare Bianchini), chytí za nos. Toto céčko je nejen smutným dokladem sešupu, jaký italowestern zaznamenal v 70. letech, ale zároveň výmluvné svědectví o oblibě žánru, která inspirovala i méně nadané tvůrce. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Úplně ohraný a neoriginální western s průhlednou zápletkou, ale přistihljsem se, že mě v HD kvalitě baví koukat na Steffena, jak střílí hordy padouchů rozličnými způsoby. Mulargia byl rozhodně jeden z těch nejlepších režisérů, co se týče akce. ()

Reklama

Reklama