Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Daphne Reynoldsová žije skromně s matkou, zpěvačkou Libby, v malém bytě uprostřed newyorské Čínské čtvrti. Odmalička má o narozeninách jediné přání - aby se objevil její otec, podle matčina vyprávění britský aristokrat Henry Dashwood. Vydává se proto do Londýna. Cestou se seznámí se sympatickým kytaristou Ianem Wallacem a zjistí, že se její otec chystá kandidovat do Dolní sněmovny a oženit se s Glynnis, dcerou svého poradce Alistaria Paynea. Přes plot se dostane do sídla Dashwoodových, vzápětí je však přistižena a považována za bulvární novinářku. Když prozradí, kým je, vyvolá rozlišné reakce. Zatímco Henry, který o dceři dosud neměl tušení, je nadšen, i když před snoubenkou předstírá, že s ní nechce mít nic společného, pro Glynnis a její dceru Clarissu je nečekanou překážkou na cestě za společenským postavením. Nevynechají jedinou příležitost, aby se ji pokusily znemožnit. Henry má však energickou dívku, která si rychle dokáže svou bezprostředností získat všechny upjaté britské aristokraty, stále raději. Když zjistí, že vinou Daphne a jejích drobných skandálů ztrácí volební preference, přesvědčí ji, aby se přizpůsobila novému postavení. Dívka se opravdu snaží a brzy se stane oblíbenou ozdobou společnosti. Pomalu však ztrácí sama sebe, což si uvědomí, když se s ní odmítne bavit Ian, který měl raději původní Daphne. Odhodlá se k radikálnímu kroku a je na Henrym, aby si uvědomil, co je pro něj v životě nejdůležitější. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Moderni variace na americkou Popelku v Britanii. Hlavni koc, je fakt dobra, ale nesmi mit nejak sepnute vlasy za usima. Cele je to tezko uveritelne - zkratka pohadka, ale podana s takovou gracii a ftipem, ze jsem jim to sezral i s navijakem... A takove ty americko-britske herdy do zad, to bylo moc pekne... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tento film mám ráda. Uznávám, že je celkem o ničem, ale herečka Amanda Bynes, mě vždycky dokáže rozesmát, Colina Firtha mám velmi ráda (nejlepší je ale v Bridgetse zatím - 14.9.2011 oprava: nejlepší v The King's speech). Je sice fakt, že občas mě ty strašné "taneční kreace" Amandy neskutečně štvaly, ale jinak je to pohodový snímek. Z nostalgie mé puberty musím přidat ke 3* normálním ještě jednu:) ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Celé roky poslouchá Daphne (Amanda Bynes) příběh své matky, o velké lásce mezi ní, bohémskou američankou a anglickým lordem Henrym Dashwoodem (Colin Firth), jejím otcem - se kterým se matka rozešla ještě před jejím narozením. Když jí je 17, rozhodne se Daphne, že svého otce vyhledá a prozradí mu sladkou novinu o své existenci. Problém ale je, že její otec právě kandiduje do sněmovny lordů, má novou nastávající snoubenku a není dvakrát zvědavý na divokou američanku. Ale Daphne si jeho srdce dokáže získat ... Tohle je jedna z těch romantických komedií, která si na nic nehraje. To co od ní očekáváte, toho se vám od ní dostane víc než vrchovatě, ale zároveň nedá nic navíc. Občas je třeba přihmouřit oko (nebo radši obě), zvlášť při scénách s vysokými představiteli anglické monarchie (řekl bych, že v reálném životě by lord i jeho dcera po těchto faux-paus byli předhozeni divokým lvům). Amanda Bynes má v Hollywoodu slibně rozjetou budoucnost, a řekl bych, že o ní ještě uslyšíme a na roli divoké holčiny se hodí perfektně. V roli lorda Dashwooda si také moc nedokáži představit nikoho jiného, než Colina Firtha - pro tento typ rolí je stvořen. Celkově lepší průměr... ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, tak pouze Colin Firth to pro mě vytahuje z odpadu, protože na jeho lorda Dashwooda se narozdíl od jeho "dokonalé" dcery Amandy Bynes, která oplývá všemi vlastnostmi vzorového amerického teenagera, dalo koukat bez nepříjemného trnutí zubů. Korunu podprůměrnosti tomu nasazuje "bohémský" Oliver James, absolutně předvídatelný scénář a soundtrack složený z popíku. Nakonec mi bylo Colina Firtha upřímně líto, protože se musel vzdát lukrativních politických pozic a cílů, jenom aby zůstal se svou nesnesitelnou dcerou. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Hravá, téměř pohádková oddechovka s námětem nikoliv originálním, ale velmi příjemným. Nevšední prostředí, zajímavá hudba, dobré herecké obsazení, romantika i humor. Herecké výkony sice nebyly na Oscara, ale i tak byl Colin Firth v roli zmateného otce jako vždy okouzlující. I když nejsem v té cílové divácké skupině, pro kterou byl film natočen, jsem ráda, že jsem si ho nenechala ujít. Klidně se s vnučkou podívám i příště, bude-li příležitost. Když vás unaví koukat na hlubokomyslná psychologická dramata, tak to je správná chvíle pro tento film. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • Studio Warner Bros. změnilo filmový plakát kvůli probíhající válce s Irákem. Původní plakát zobrazoval Daphne (Amanda Bynes), která ukazovala symbol míru "peace". Studio však nechtělo, aby vyobrazení evokovalo protest proti válce. (KucC)
  • Fotky v albu Daphne (Amanda Bynes), které prohlíží Henry Dashwood (Colin Firth), jsou skutečné fotky Amandy z jejího mládí. (KucC)

Reklama

Reklama