Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jelikož v době uvedení Chobotnic do kin a televize jsem byl už poněkud odrostlejšího věku a jiných zájmů, nemohu se zcela objektivně vyjádřit ke kvalitě těchto dvou filmů. Myslím, že své diváky si určitě "modrej" i "zelená" našli. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

To už je let co jsem tuto pohádku z města o dvou kusech formelíny viděl poprvé. Ale je to stále stejně zábavné, ikdyž má naivita zmizela. Češi umějí točit dobré komedie. Jeden z mnoha důkazů této pravdy. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Spolu s Lucii dalsi dvoudilny film, ketry dokazal vytezit maximum z pritomnosti formelakovych postav - dokonala rodinna podivana. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad jediná česká pohádka, kterou z hloubi duše nesnáším. Tu hvězdičku dávám za "animaci". ()

choze 

všechny recenze uživatele

Že by česká odpověď na E.T.? Ať tak, či tak, šikovně postavený rodinný film o trampotách s pozoruhodnými živými suvenýry přivezenými z nevydařené dovolené u moře. Znečištěný oceán vs neméně špinavá Čertovka, podmořské organismy vs pražská strašidla, prudící přímořští policajti a cousteauovští vědci vs pražské figurky od řeky, čecháčkovská exotika vs česká romantika, aneb všude hrozně, doma nejlíp. A k tomu kamiony, karavany, vědecké lodi, batyskafy... a samozřejmě dvě elektřinu absorbující, morfující a skřehotavě hláškující plastelínové chobotničky. A fajn filmoví manželé Zedníček s Veškrnovou. Bavilo mě to jako dítě, baví mě to i dneska. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dokud se na obrazovce neobjeví plastelínové chobotnice, je to strašná nuda. Co ale následuje potom, to vás donutí hodnotit neobjektivně. Sice se nezařadí mezi nejlepší české filmy, bavit se u něj budete stejně jako já. Z nostalgie čtyři hvězdičky. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Spolu s "Lucií" a jejími formeláky pro mě tyhle filmy byly vždycky jako dvojčata. Vždyzky spolu soupeřili o prvenství a Chobotničky měly v konečném důsledku trochu navrch. Hlavně díky hudební stránce ( i když hudbu skládal ten samý člověk), ale přeci jen měly i dobrodružnější a napínavější děj. Oba filmy však patří do mého dětského TOP 5. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po seriálu s Panem Tau se Chobotnice z Čertovky stali dalším seriálem následně sestřiženým do filmu. Respektive naopak. Nicméně tento trend velice ráda vítám u jakéhokoli žánru. V posledních letech tak došlo například na Krev zmizelého a stále se hovoří o Bathory. ()

sud 

všechny recenze uživatele

I po více než dvaceti letech zábavná a (nejen) pro děti přijatelná podívaná s vynikajícími triky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Súrodenci Honzík a Eva najdú počas dovolenky pri mori dva zhluky plazmatickej životaschopnej inteligentnej hmoty. Vymodelujú z jej dve chobotnice a odvezú si ich domov do Prahy. Tam s nimi zažijú mnoho veselých príhod, ale zároveň sa dostanú aj do nebezpečenstva, pretože sú im na stope agenti zahraničnej energetickej spoločnosti, ktorá má o túto matériu záujem. Celovečerný film "Chobotničky z druhého poschodia" je zostrih rovnomenné televízneho seriálu. *** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hezký film o chobotničkách, které musí znát každý čech. Docela mě překvapil Zedníček, co si pamatuju, tak se tady docela činil a strašne jsem mu fandil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako chlapec som sa stále na vysielanie tohto filmu v televízii veľmi tešil. Komédia je obohatená o filmové triky, v podobe postavičiek z plastelíny, čo na tú dobu bolo celkom slušné. Dosť mi však vadili Žaneta Fuchsová a ten druhý mladý ksicht, v mojom detstve sa mi tieto filmy určite páčili, len som proste z niektorých vyrástol a z iných nie. Toto bohužiaľ patrí do prvej skupiny. Škoda, že sa z toho nestalo niečo ako sú Pelíšky alebo Kurvahošigutentág, teda kultovný československý film. Asi na to ale nemal od začiatku predpoklady. Dnes už zaujme len zarytých fanúšikov. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Prostě paráda. Geniální scénář i skvělé trikové zpracování Zelené a Modrého... Část filmu se točila u opravdového moře a tak to na člověka dýchá opravdovostí. Ovšem to co se pak dělo na Čertovce dodalo filmu až Vorlíčkovský šmak. I když možná tohle převzalo část nápadů z Lucie postrachu ulice, mně se tohle skoro líbilo víc. Nelze opomenout ani parádní hudbu. Kdykoliv to vidím, chytne mně to za srdce. Nejen, že to člověka vrací zpět, ale Zelená a Modrej prostě fungují dál a stále baví! * * * * ()

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama