Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo nebylo někdy někde... Lucie se ve svých představách stává postrachem ulice. Černým děsem, královnou pralesa, vládkyní všech moří. Je fantómem města, po němž usilovně pátrá policie všech zemí světa. Jinak je to šestiletá holčička, která se už těší, jak půjde poprvé do školy. Téměř celé léto strávila u dědečka, který pro ni vymýšlel ty nejbáječnější hry. Ale všechno má svůj konec. Lucie se vrací s rodiči domů do města. To ještě neví, že její nejlepší kamarádi jsou dosud na prázdninách, a že si nebude mít s kým hrát... (Lucernafilm Video)

(více)

Recenze (181)

Sefik 

všechny recenze uživatele

V době kdy se dávalo dětem běžně na prdel by si to hlavní hrdinka rozhodně zasloužila. Že já blb jsem si to s dcerkou pouštěl... Mohl jsem žít ze svých vzpomínek na hezký film ze svého mládí. Ale není to hezký film, je to uječená sračka o malé vysírce, která otravuje život všem okolo - rodiče budí, starší děti obtěžuje a diváka nudí. 1 hvězdu dávám za hlas Boba a Bobka, všudesenacpající Bohdalovou nekomentuji, její křemílkovský hlas už dnes nikoho snad nemůže potěšit. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem si vůbec neuvědomoval, že se příběh neodehrává u nás, ale v Západním Německu, kde obchody překypují zbožím, ulice jsou plná moderních aut, vybavení bytu kde Lucie bydlí je na hodně vysoké úrovni, Osvald že si čte německého Batmana nebo že mamka Lucie předčítá česky z německé knihy o akvaristice. Tohle všechno šlo tenkrát mimo mě, neboť co mě zajímalo nejvíc, byli formeláci Ferda a Ferda. Po shlédnutí po delší době mi ten markantní rozdíl mezi tehdejším NSR a Československem docela vyrazil dech a docela se divím, že se komouši nebáli ohlasů od diváků, že by chtěli žít také v takovém přepychu :). Každopádně je to film pro celou rodinu, ve kterém má hlavní místo dětská fantazie. ()

Reklama

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Na 80. léta je to nadprůměr nejen ve scénáři, ale i ve zpracování. Spolupráce s Němci (natož těmi "západními") filmu jen prospěla. Oblečení postav, architektura města, zboží v obchodním domě... tohle všechno bylo u nás zjevením. A ve spojení s kvalitním příběhem má film co říct i dnes. Taky oceňuji, že se jedná o rodinný film, i já, dávno odrostlý, se u toho pořád bavím. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bývalá česká detská filmová hviezda Žaneta Fuchsová sa ešte pred tým ako zažila dobrodružstvo s "Chobotnicami z druhého poschodia" objavila vo filme s podobnými oživlými plastelínovými postavičkami. Stvárnila postavu šesť ročnej Lucie, ktorá sa za pomoci modrého a zeleného formeláka snaží zapadnúť do partie mladistvých výrastkov. Film "Lucia, postrach ulice" natočil v roku 1984 v československo-západonemeckej koprodukcii režisér Jindřich Polák. *** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jdeme se podívat na tuleně. Jeden je zelenej a druhej oranžovej." V době nástupu malé Lucie jsem už byl velký chlapák, který už si dávno hrál s Merkurem a Legem, takže mě ta plastelínová mánie poněkud minula. Nicméně moje děti v období nástupu do školy Lucii se zájmem sledovaly, takže mám podezření, že to pořád funguje. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (20)

  • Když Lucie (Žaneta  Fuchsová) rozbije při mytí nádobí talíř, tak formeláci jej slepí formelou s tím, že uprostřed chybí kousek talíře a ten vyplní taky formelou. Když pak Lucka talíř otočí, tak je celý i s dílkem, který byl doplněn formelou. (Patrik256)
  • Film se natáčel v bývalé Německé spolkové republice, konkrétně v Kolíně nad Rýnem. (M.B)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama