Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo nebylo někdy někde... Lucie se ve svých představách stává postrachem ulice. Černým děsem, královnou pralesa, vládkyní všech moří. Je fantómem města, po němž usilovně pátrá policie všech zemí světa. Jinak je to šestiletá holčička, která se už těší, jak půjde poprvé do školy. Téměř celé léto strávila u dědečka, který pro ni vymýšlel ty nejbáječnější hry. Ale všechno má svůj konec. Lucie se vrací s rodiči domů do města. To ještě neví, že její nejlepší kamarádi jsou dosud na prázdninách, a že si nebude mít s kým hrát... (Lucernafilm Video)

(více)

Recenze (181)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jindřich Polák uměl natáčet filmy. Především rodinné komedie, na které se dá dívat i v dnešní době. Tato je toho jasným důkazem. Je o zlobivé šestileté Lucii, která vinou Osvalda lozí po střechách, plaší labutě a prej rozbijí okna. Ovšem taky krade v supermarketu plastelínu, ze které obživnou dva ještě zlobivější formeláci. Díky jejich vyobrazení a rozpohybování se může o tomto filmu hovořit jako o československém trikovém kumštu. Značně tomu ovšem pomohlo to, že Lucie vznikla na objednávku západoněmecké televize. Natáčelo se v Německu, což vidíme nejvíc na autech. Všechny mají německé SPZ, u silnic jsou německé tabule. Byt u Lucie a také Osvalda vypadá moderněji, než bylo v tehdejším Československu zvykem. Roli rodičů se ujala dvojice Hanzlík s Kolářovou, kteří už partnerskou dvojici hráli v LÉTO S KOVBOJEM či NOC NA KARLŠTEJNĚ. [15873. hodnocení, 152. komentář, 72%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší dětská herečka Žaneta Fuchsová je zábava sama pro sebe. Její talent je zkrátka vidět v každém jejím filmu. Vždyť hraje tak přirozeně, že člověk nestačí žasnout. Je sice pravda, že tohle je vlastně totéž co chobotničky, ale děj je naštěstí trochu jinde. A taky herci se vyměnili. Dospělý se pobaví hlavně neustále překvapenými výrazy D. Kolářové a J. Hanzlíka a chvílemi, kdy mají pocit, že si z nich ten druhý vystřelil. Děti už se asi moc nepobaví. I když já se tím v dětství bavil a měl jsem tento film rád. Dneska si spíše užívám toho dospěláckého humoru, který je zde také hojně zastoupen. A hlasy Dvořáka a Bohdalové zkrátka už jen dotvářejí tu kouzelnou atmošku, kdy by se každý zase chtěl na chvíli stát dítětem a vrátit se do časů bezstarostnosti a třeba si i najít podobné přátele v podobě kouzelných panáčků z formely. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Sérii o chobotničkách mi doma nikdy nepouštěli, ale s Lucií to byl úplně jiný případ. V dětství bych hodnotila určitě výš, ale dospěláckou optikou mi tenhle první díl (ve skutečnosti sestříhaná první polovina seriálu natočeného pro Západní Německo, což jsem ani netušila) prostě nepřipadá tak zábavný jako jeho pokračování. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Dvě formelové postavičky ožijí v jedné krabičce, a začnou se dít věci. Trochu to připomíná Chobotnice z II. patra. Poznámka: Těmhle dětem rozhodně Facebook nechybí. 🙂👍 A je to krásné dětství. Film je hlavně pro děti, ale nostalgicky můžete zavzpomínat i vy starší 30 let. Poznámka: Kouzla všem zamotají pěkně hlavu. Poznámka: Ta voda v bytě je síla. 😀 Hvězdiček 3 ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná detská komédia o nezbednej Lucii s veľkou fantáziou a túžbou nájsť si kamarátov na hranie. Jej rodičia totiž na ňu nemajú veľa času a všetky kamarátky sú na prázdninách. Vďaka svojej detskej prostote zažíva s partiou suseda Osvalda dobrodružstvá plné situačných gagov, ktoré v druhej polovici filmu doplnia pestvá plastelínových postavičiek formelákov. Tí boli pravdepodobne inšpiráciou príbehov chobotníc z II. poschodia, v ktorých tiež zahviezdila Žaneta Fuchsová, predstaviteľka Lucie. Na snímke vidieť ruku nemeckej produkcie ale skôr na scénach s nemeckými televíznymi programami či nemeckých nápisoch, ako na kvalite, ktorá sa nevymyká československému štandardu. 70% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (20)

  • Když zmrzlinář točí klukům zmrzlinu a pak se s nimi kouká, jak ze střechy Lucie (Žaneta Fuchsová) volá na Osvalda (Michal Hofbauer) a Lídu (Mahulena Bočanová), tak stojí Lucie vedle písmen A a G, ale v dalším záběru už mezi písmeny klečí a drží se jich. (Patrik256)
  • Lucčina matka hledá neznámou rybu v knížce, ze které čte česky. Knížka má ale německý název. (zanza)
  • Když Lucie (Žaneta Fuchsová) vytahuje z aktovky na dědečka pravítko, tak má na pravé noze vytáhlou ponožku až ke kolenu, ale pak v dalším záběru, když po něm šlape, tak už ji má stáhnutou dole. (Patrik256)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama