Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sestřihem sedmi dílů III. série středometrážních filmů, uváděných pouze v televizi, vznikly dva celovečerní filmy Od zítřka nečaruji a Poplach v oblacích uvedné do kin. Tento film byl vytvořený z epizod: Pan Tau na pionýrském táboře, Pan Tau a která je ta pravá? a Pan Tau - Od zítřka nečaruji... Pan Tau musí skončit se svým čarováním. Buřinka bude totiž nenávratně zničena! Opět to všechno začně tím, že se pan Tau objeví na křídle letícího letadla. Zděšená posádka všechno nahlásí, ale po přistání je záhadný černý pasažér pryč. Případu se ujme horlivý III. inspektor bezpečnosti letového provozu Málek, který doufá, že bude za dopadení muže s buřinkou povýšen na II. inspektora. Jeho tři děti se právě chystají na pionýrský tábor, kde se díky omylu vedoucího tábora ocitne také pan Tau v roli táborového kuchaře. Po jeho stopách se však vydává neúprosný inspektor Málek, kterému se podaří zmocnit nejen deštníku pana Tau, ale také jeho kouzelné buřinky. S pomocí dětí pan Tau ochotně začne učit žít i bez kouzel... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

sud 

všechny recenze uživatele

Sestřih tří dílů ... sestřih tří povedených dílů. Vždycky jsem miloval tu epizodu na pionýrském táboře, ale ani další dvě nejsou o nic horší. Zápletka s buřinkama je velice vtipná, stejně tak roztomile podivínský Josef Kemr a Vlastimil Brodský nečekaně v nepříliš sympatické roli. 70%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemám rád súdruha Taua. Má hlúpe meno, oblieka sa ako funebrák, správa sa ako idiot, používa akési podivné čary, je nemý a zrejme aj mentálne zaostalý. Keď ho vidím, tak mám chuť mu jednu takú vylepiť, že by mu tá hlúpa buřinka odletela z hlavy. Táto filmová postava mi veru nikdy nedokázala prirásť ku srdcu. Na Pan Taua mám už od mala divácku alergiu. Nepáči sa mi ani tento celovečerný film, ktorý vznikol zostrihaním troch častí pôvodného televízneho seriálu. * ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Milé. Pionýrský tábor, Dvanácettrojka s nápisem MASO, červenomodrobílá loďka, kterou měl v raném mládí každý ve vaně a veselý příběh o opravdové dětské zábavě a legraci s originální nadpřirozenou figurkou, soudruhem Tau. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Salvám smiechu som sa nevyhol, keď som počul deti v tábore prosiť o guláš slovami - "Soudruh Tau, ešte si prosím". To mi zase raz došlo, že tí komanči to mali naozaj hodne vylízané v paliciach... Ale ináč ideologicky neškodná vata a naša rodinná ideologická posudková komisia udeľuje 3 sýto červené jasne žiariace päťcípe hviezdy. Nech "soudruhovi Tauovi" žiaria v hodnotení na večné časy a nikdy inak. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Parádní závěr série Pan Tau. Na tomhle filmu mě dojímá i po letech role Bródi jako nevrlého inspektora, který se pod vlivem Pana Tau vrací do svého dětství, aby v podstatě zavinil zničení buřinky. Prostě pecka, nemůžu tomu nic vytknout a epizoda Josefa Kemra je taky k popukání. Tým Oty Hoffmana a Jindřicha Poláka nemilosrdně válcoval dětská srdce v decentní souboji s duem Macourek-Vorlíček a tenhle souboj byl divákům jen k užitku. :) Plus provokativní rejpnutí do komoušů "Soudruh Tau, ne pan!" zafungovalo po letech spolehlivě :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* Další z "nezapomenutelných" postav socialistické éry byl Otto Šimánek alias Pan Tau. Bylo tam docela hodně fantazie a kouzel, sem tam říznuté groteskou, ale i tehdy i v mém věku mi to přišlo dost dětinské. Proto jsem ho nikdy  pravidelně nesledoval a ani vzniklé filmy mě nijak zvlášť nechytly. Přesto byl seriál v Německu dost populární. A tak je nostalgicky ohodnotím slabší známkou, ale tím neříkám, že vše s panem Tau bylo špatné – prostě to nebyl můj pravý šálek kakaa ;-). [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]  … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další závan krásného dětství. Spojením dalších tří ze sedmi dílů třetí série o pohádkovém muži s kouzelnou buřinkou, vznikl souboj dětské radostné fantazie, kde je možné všechno, a světa pragmatické dospělosti. Tyto tři díly jsou méně vyrovnané a je z nich cítit komunistické zavrhování dětské magické fantazie kouzel a prosazování poctivé práce jako hodnotného vkladu společnosti. Soudruh Tau (dobrý Otto Šimánek) se stává popleteným kuchařem dětského pionýrského tábora, aby pak hledal své nezbytné atributy pohádkové bytosti. Nakonec však končí jeho pohádková moc se zánikem kouzelné buřinky a věk dětství a bezbřehé fantazie odchází nadobro do zapomnění. Důstojným Tauovým protivníkem je třetí inspektor bezpečnosti letiště Málek (dobrý Vlastimil Brodský), který s neúnavnou posedlostí pátrá po své noční můře, aby ji nakonec dopadl a svou naivní horlivostí i zničil. Při konfrontaci s Tauem dochází u Málka k jeho vzpomínkám na bezstarostné dětství magické fantazie. Ale jeho horlivostí vysvětlit a dokázat všem tajemství muže na křídle, dochází k praktické likvidaci té překrásné říše dětství a jeho fantazijního světa kouzel. Z dalších rolí: Málkova trpělivá manželka (Zdena Hadrbolcová), snažící se svého muže stále podporovat, popletený kuchař Hurta (Václav Lohniský), který díky své přezíravosti a náhodě získá více pokory, vedoucí pionýrského tábora (Zdeněk Loveček a Julie Jurištová), tolerantní ke kuchařským nedostatkům Taua, hluchý děda Hanousek (dobrý Josef Kemr), který je v zajetí svých zaběhnutých stereotypů, hlavní inspektor bezpečnosti letiště (Josef Bláha), nevěřící Málkovým závěrům, řezník (Jan Skopeček), dodávající maso táborníkům, Málkovi děti Otík (Michael Hofbauer), Eva (Eliška Sirová) a Pepíček (Jan Sedláček), a Hanouskův vnuk Mirek (Tomáš Vacek), pomáhající Tauovi hledat pravou buřinku. Příjemný závan dětství, po jehož konci zůstává hořká chuť smutku. A půvabné kulisy města Domažlice. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Poplach v oblacích je toto sestřih toho lepšího z Pana Taua a mě se to takto líbí! 4 hvězdy. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Pan tau je mi námětěm blízký,co mi blízký není je přehrávání herců i přeexponování scének, zřejmě pod vlivem německé produkce... ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Tento film hodnotim z oci detskeho divaka, nebot se mi pan Tau vzdy moc libil. To jeho gesto s burinkou je legendarni. Tu-du-tu-du-du-tu-tu :-) ()

honz 

všechny recenze uživatele

Příběhy panáčka s buřinkou v celovečerním filmu. Tentokrát trochu "civilní". Na pionýrském táboře Pan Tau vaří makarony, pak chodí do školy... a přijde o svou buřinku. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Necítím k panu Tauovi nějakou dětskou nostalgii. Spíše to nepřepnu, když to dávají v TV,a le to je asi tak vše. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování filmu POPLACH V OBLACÍCH, kdy pan Tau vaří noky na letním táboře a poté následuje hon na buřinu. Jen to oslovování "Soudruhu" mi vadilo. Pan Tau ano! Ale soudruh Tau? To ne! [1279. hodnocení, 18. komentář, 61%] ()

Reklama

Reklama