Ještě dnes si dobře pamatuju, jak tenhle film zapůsobil na mladý holky stopující podél silnic. Díky na svou dobu dost odvážným násilnickým scénám si tenhle fil dobře pamatuju i já. Při setkání s tímhle typem náklaďáku na silnici, jsem si pak vždycky vzpomněl na "Stopařky".(25.10.2003)

Na svou dobu velmi dobrá a příjemně temná detektivka. Škoda, že dusná atmosféra se občas vytrácí. Každopádně Polák umí! A nejen dětskou tvorbu.(25.10.2003)

Ve své době veliký divácký hit. Docela napínavé, mohlo to dopadnout mnohem hůř. V normalizační éře, kdy se točily samé tendenční pitomosti, či nudné nezáživné komedie, tohle byl jeden z mála koukatelných českých filmů. Dokonce ani nevadí přítomnost nechvalně známého komunistického prominenta Zdeňka Buchvaldka v roli vyšetřovatele.(11.5.2003)

Velmi dobrá detektivka s vynikající atmosférou a dobře psychologicky prokreslenými postavmi. Zajímavým tahem bylo obsazení polského herce Marka Perepeczka do hlavní role.(26.5.2003)

Jedna z vyjimek, kera potvrzuje pravidlo neprilis kvalitnich detektiv v nasi kinematografii - tato je vsak nadprumerna a myslim si, ze ve sve dobe musela odradit spoustu stoparek od tohoto zpusobu dopravy.(25.7.2002)

Scénář: Jindřich Polák, Vojtěch Měšťan(28.3.2005)

Škoda toho zpracování, jinak velmi dramatický snímek.(15.7.2008)

Dobrá detektivka se skvělou atmosférou. Myslím, že v době uvedení filmu to muselo na mladý holky docela zapůsobit......(24.11.2007)

Dnes už klasický film kriminálního žánru z doby, kdy zde opravdu dobré české kriminální filmy viditelně chyběly. Není špatný, ale v podstatě se o žádné pořádné krimi nejedná, spíš sleduje psychický vývoj a později i psychologický rozbor hlavní postavy, tedy vraždícího řidiče Charváta. Ve své době tento jistě nadprůměrný film musel vzbudit jisté rozpaky, ale na druhou stranu měl být i jasným varováním pro mladé lidi, kteří rádi jezdili stopem. Na zapádě by z tohodle vzniklo jistě zmanité exploitation!(24.11.2007)

Tenhle film měl pravděpodobně varovat mladý holky před dobrodružstvím stopování - a myslím, že díky své (téměř naturalistické) atmosféře se mu to povedlo. Řidič kamionu Charvát fakt působil úchylně a jeho nervozitu jsem mu věřila... Dobře vykreslené charaktery postav a působivé dusno.(3.3.2008)

Smrt stopařek je asi tak 100× lepší, než ostatní detektivky natočený v Československu ve stejný době a já to i teď, skoro po 30-ti letech, pořád považuju za slušnej film, takže dávám 4 hvězdičky. Možná je moje hodnocení trochu přehnaný, ale jestli nějaká detektivka z doby normalizace stojí za vidění, tak je to právě Smrt stopařek. Polskej herec Marek Perepeczko se do role hodí perfektně a zároveň je i dobře nadabovanej. Jinak ten námět je sice tak nějak podle skutečný události, ale realita byla trochu jiná. Ve skutečnosti se onen vrah nechal normálně zatknout, takže žádný velký drama, jako ve filmu, se nekonalo...(20.2.2007)

Dnes již legendární krimifilm. Ve své době šokoval drastickými scénami zavraždění stopařek a spoustu stopujících dívek jakmile uvidělo červený náklaďák Roman, utíkaly pryč. Dnes sice už tak šokující není, ale i tak je to velice dobrá a napínavá kriminálka s drsným koncem. Na syrovosti a autenticitě ještě nabírá fakt, že film je podle skutečné události.(30.1.2006)

Na dobu vzniku docela kvalitni krimi.(7.9.2003)

5 hvězdiček za to, že Arabela ukázala kozy :) ok, tak teda 4.(12.2.2006)

Svého času naprosto kultovní film, kde byla vidět nahá prsa princezen:-))(14.11.2007)

Viděno 1x cca - 50%(11.3.2010)

Nádechem naturalismu ztvárněná drsná krimi o nebezpečném muži, kterého skutečně v sedmdesátých letech hledala po celém Čsl státní bezpečnost...(29.9.2009)

Případ se odehrál kousek od místa, kde jsem tehdy prázdninoval, ale vše bylo jinak, než si pak filmaři upravili. Marek Perepeczko do role dobře pásl, a zahrál ji tak, že režisér Jindřich Polák si určitě mnul dlaně spokojeností. Jaroslava Omemaierová film nekazila, odvedla co se po ní jako po herečce chtělo.(5.6.2011)

Na české poměry docela odvaha natočit tento snímek. Sice si ho vybavuji velmi matně, ale dozajista vím, že film nepostrádá určité napětí, které v divákovi vyvolá emoce a donutí ho dodívat se až do konce. V blízké době si chci tento "horor" připomenout.(26.9.2011)

Jindřich Polák udržuje vysoký řemeslný standard i v krimi filmu. I když je pachatel známý, tak vykreslení jeho charakteru a vztah k okolí rozhodně nenudí. Jen ty odkryté údy stopařek na smětišti působily, jako by to byly figuríny...(14.12.2011)

<< předchozí 1 2 3 4 5