Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vznikl sestřihem původní televizní série a jeho hrdiny jsou opět manželé Holanovi s dětmi Evou a Honzíkem. A samozřejmě také dvě chobotničky, které děti vymodelovaly z prapodivné podmořské hmoty. I tentokrát působí figurky, pojmenované Modrý a Zelená, svou nezvyklou živostí a neutuchající zvědavostí řadu zmatků, nejprve ve Lhotě, kde jsou děti na prázdninách u dědy, a potom na pražské Kampě, kde Holanovi bydlí. Andrea, která zpívá menší role v Národním divadle, a Honza, jenž pracuje jako řidič kamionu, právě prohrávají vážnou manželskou krizi. Honza už se dokonce odstěhoval do karavanu na dvoře. Děti jsou z rozkolu rodičů smutné a chobotničky se rozhodnou dát rodiče dohromady. Pochopí, že příčinou sporů jsou Honzovy cesty do ciziny a Andreino zpívání, a tak jim to chtějí překazit, čímž všechno ještě zhorší. Navíc způsobí v divadle i na Kampě řadu zmatků a pozdvižení. Samy se vzápětí ocitnou v nebezpečí, protože kolem začíná kroužit Georgeův vědecký tým, který pátrá po ztracené hmotě. Potápěč Andreadis je přesvědčen, že o ní děti vědí, a je jim stále v patách. Zachraňovat manželství Holanových a ještě se skrývat před Andreadisem, to je však i pro tak zázračná stvoření obtížné. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nebýt Pavla Zedníčka a Dagmar Havlové, tehdy ještě Veškrnové, nebyly by chobotničky ani zdaleka tak dobré. Přeci jen mi letní komedie přišla o něco lepší. Ale své kouzlo ve Vánoční Praze má. Tenhle film je již skoro jedna z tradic Vánoc. Kromě skvělých výkonů dětských herců jsou ale ostatní výkony dospělých herců chabé a celkově scénář sotva utáhne film na hodinu a půl. Konec je však dojemný a hudba je již značně poznatelná pro tento film. Řekl bych, že se opravdu povedla. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Příjemná "oddechovka" pro celou rodinu. Kromě "zelené" a "modrého" a jejich napětí s dětskými protějšky potěší i hudba a krásné záběry Prahy. A samozřejmě i atmosféra Vánoc a dva dospělí, kteří k sobě hledají (zase) cestu... Jeden z filmů mého dětství, který mě potěší i po letech. Zajímavé komentáře: gouryella, berg.12, LiVentura, kingik, Ainy ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -5* Jako husákovo dítě jsem formelákům neunikl a naopak jsem se těšil na každou novou reprízu. Začalo to Lucií a pak přišly na řadu chobotničky. Tento fantaskní svět, který byl kombinací dětské a vědecké fantazie na mě působil kouzelně a formoval mě. Navíc to všechno působilo utopisticky i tím, v jakých reáliích se film odehrával. Přece jen německý životní styl byl na hony vzdálený tomu českému a při to tam hráli čeští herci ;-). Vlastně všechno co jsem napsal o Lucii, postrachu ulice bych mohl zkopírovat sem, což nechci. Má to hodně společného a hodně se toho opakuje, ale mě se to líbilo snad stejně. Chobotničky jsou možná akčnější díky komandu, co je hledá. Opět vznikl seriál a nebo dvoudílný fílm. A opět nostalgicky tomu nechám plný počet hvězd, a snad nebudu působit moc infantilně ;-). Nakonec přidám k pěti hvězdičkám mínusko kvůli nižší originalitě.  [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Maminko, pánům taky kafe! Pro pana učitele slabší.“ Zimní pokračování chobotniček mi přišlo o fous horší, než předcházející film. Vina podle mě leží v nezajímavé příběhové linii rozcházejících se manželů a také té detektivní, která je podle mě na dětský film moc vážná. Také oproti minulému filmu ubylo vtipu a komických scén, možná i trochu nadhledu. Za zcela zbytečnou považuji dlouhou operní vložku, bez které by se příběh klidně obešel. Ač jsem pouze kritizoval, stále je pro mě tento snímek ukázkou příjemného filmu, na který se rád podívám znovu, už kvůli sympaťákovi Honzíkovi a Zelený a Modrýmu. ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele

Krásna lokácia Kampy, Čertovky, pramička plaviaca sa po Čertovke, neskôr nádherné zábery zasneženej Prahy s krásnym hudobným podmazom. To je to, čím ma tento film stále pritiahne k obrazovke. ... "To je tím, že ses sem jenom přistehoval...." "No jo, ale před dvaceti lety".... Ktovie, čo by povedali títo páni herci na to, ako sa zmenila a skomercionalizovala Čertovka a aký gýč sa stal z plavby po Čertovke..... Mne samému je z toho smutno... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o druhou část celovečerního sestřihu čtyřdílného TV seriálu z původně čtyřhodinové stopáže, za oběť padla druhá polovina druhého dílu a první polovina třetího (prázdniny u dědečka). (BoredSeal)
  • Když veze operní mistr maminku Andreu (Dagmar Veškrnová-Havlová) večer po představení domů a vjíždí autem do dvora, jde zřetelně vidět, že na místě spolujezce sedí úplně jiná žena než Dagmar Veškrnová-Havlová. (Stupet)
  • Ve scéně shození klavírů do Čertovky je možné na okamžik zahlédnout konstrukci, na které je nástroj zavěšený. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama