Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vznikl sestřihem původní televizní série a jeho hrdiny jsou opět manželé Holanovi s dětmi Evou a Honzíkem. A samozřejmě také dvě chobotničky, které děti vymodelovaly z prapodivné podmořské hmoty. I tentokrát působí figurky, pojmenované Modrý a Zelená, svou nezvyklou živostí a neutuchající zvědavostí řadu zmatků, nejprve ve Lhotě, kde jsou děti na prázdninách u dědy, a potom na pražské Kampě, kde Holanovi bydlí. Andrea, která zpívá menší role v Národním divadle, a Honza, jenž pracuje jako řidič kamionu, právě prohrávají vážnou manželskou krizi. Honza už se dokonce odstěhoval do karavanu na dvoře. Děti jsou z rozkolu rodičů smutné a chobotničky se rozhodnou dát rodiče dohromady. Pochopí, že příčinou sporů jsou Honzovy cesty do ciziny a Andreino zpívání, a tak jim to chtějí překazit, čímž všechno ještě zhorší. Navíc způsobí v divadle i na Kampě řadu zmatků a pozdvižení. Samy se vzápětí ocitnou v nebezpečí, protože kolem začíná kroužit Georgeův vědecký tým, který pátrá po ztracené hmotě. Potápěč Andreadis je přesvědčen, že o ní děti vědí, a je jim stále v patách. Zachraňovat manželství Holanových a ještě se skrývat před Andreadisem, to je však i pro tak zázračná stvoření obtížné. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Chobotnicky jsou skvelym prikladem jak vyuzit necekane prostredky (tj. plastelinu) k dosazeni zajimaveho efektu - ovsem Lucie postrach ulice je v tomto ohledu jeste o stupinek vise. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nepodařenou letní dovolenou u moře střídají rozluka a přípravy rodičů na rozvod ve vánoční Praze (seriálový pobyt u dědečka na vesnici je přeskočen), kam se od moře přesouvají i vědci pátrající po chobotničkách. Zároveň je tatínek ustájen v karavanu na dvoře a místo jeho kamioňáckých eskapád sledujeme maminku zpívající v Národním divadle a děti besídkující ve škole. Druhý film tak výrazně ztrácí na výpravnosti a exotičnosti, což se snaží dohnat chobotničkovskou akcí a tak se v rámci rozvodového vyrovnávání vtipně řeže vše napůl a piáno se proletí z druhého patra do Čertovky. Navíc se jeden z vědců profiluje jako záporák, který jde tvrdě po chobotničkách. Asi za to může ten deficit exotiky, že mě dvojka baví míň. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie pro celou rodinu. Nejlepší film pana Poláka. Vždy když ho dávají v televizi s radostí jej shlédnu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Seriál je součástí mého dětství, herci, kteří v něm hrají mě nepřestanou bavit a pokaždé se na vysílání takovýchto filmů těším. Mám je spojené s Vánocemi a pokud nemusím mezi svátky nikam chodit, tak zaparkujem s dcerkou před televizí a koukáme na pohádky :-) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Platí úplně to samé jako u Lucie a jejích formeláků, oba díly hodnotím jako jeden film. Tyhle dětské kultovní klasiky téměř nemají konkurenci. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Československo zapádonemecká koprodukčná, veselá vianočná sci-fi rozprávka. Zdá sa to byť odvážna kombinácia, ale prekvapivo to celkom dobre šlape. Súrodenci z Prahy, Eva a jej mladší brat Honzík, prežijú divoké Vianoce s dvoma malými chobotnicami, ktoré si vymodelovali z podivnej hmoty, čo našli na dovolenke pri mori. Táto substancia je zdrojom obrovského množstva elektrickej energie. Chobotničky sú preto plné chuti do života. Lenže je im na stope aj tím vedcov, ktorí by ich chceli rozkrájať a využiť pri výrobe elektriny. "Fröhliche Weihnachten wünschen die Kraken"! *** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ten konec byl hroznej! Jak to Polák mohl dětem udělat, takhle je nechat trpět dívat se na roztékající se chobotničky :o)! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Oživlé chobotničky připraví hodně milých a nemilých situací dvěma dětem a jejich nic netušícím rodičům, kteří mají před rozvodem. Jenže jsou Vánoce a i rozhádaní manželé najdou zase k sobě cestu zpátky, i přes rozřezaný nábytek a vyhozený klavír do Čertovky. Triky a animace hodně naivní a trhavá, legrace tak akorát, vánoční atmosféra pěkně zachycená a herci vystihli své role perfektně. Přesto je datum vzniku této rodinné, a i trochu smutné komedie, rok od roku stále víc nepříjemně znát. 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ani seriál, ani oba sestříhané filmy mne nikdy moc nebavily. Nejhezčí na tom jsou záběry z pražské Kampy a občas Macháček z vědeckého týmu a "zlý" Kanyza, ale to je tak všechno. Jinak je to vlastně rodinná vztahovka, kde mi lezli na nervy jak ti sourozenci, tak maminka v podání Veškrnové, a dokonce ani Zedníček to moc nezachránil. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Gól !!" - "Jé, to byly jesle !! To byly jesle !!" Nejsou jesle jako jesle, že ?! ;) Vánoční sequel znovu vzniklý sestřiháním té původní série, o koledu lepší než první film.. Silné finále.. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál transformovaný na dva filmy. Tento druhý v poradí dokončuje rozbehnuté udalosti z Chobotnice z II. patra. Pre mňa obľúbená, ale určite nie top záležitosť. A zároveň Veselé Vánoce přejí chobotnice mali už trošku menej zaujímavý príbeh než spomínané druhé patro. ()

Reklama

Reklama