Reklama

Reklama

Dharma & Greg

(seriál)
USA, (1997–2002), 59 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Hrají:

Jenna Elfman, Thomas Gibson, Joel Murray, Mimi Kennedy, Alan Rachins, Mitchell Ryan, Susan Sullivan, Chris Durand, Ed Quinn, Hallee Hirsh, Yeardley Smith (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Dharma a Greg sú manželia, ale tak tiež sú presné protiklady. Dharma pochádza zo strelenej hipisáckej rodiny a Gregový rodičia sú zase konzervatívny snoby, ktorý neznesú akúkoľvek výstrednosť. Táto rozdieľnosť spôsobuje mnoho trapasov, ale nakoniec si tie protiklady vždy nájdu nejakú tú strednú cestu a problémy vyriešia. (ethos)

(více)

Recenze (64)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príjemný seriál, ktorý sa opäť radí medzi tie, ktoré som pravidelne sledoval v televízií v čase jeho vzniku. Veľmi dobre som sa bavil. Dharmu som miloval. Jenna Elfman je sexi a zreje ako víno. Vtípky sú na dobrej úrovni. Ale opäť nepochybujem, že ak sa na tento seriál pozrie niekto dnes prvý krát, tak nebude až tak nadšený. Mal by hodnotiť s vedomím, že je to seriál viac ako 20 rokov starý a nastavený na zábavnú vlnu tej doby. Na rozdiel od The Big Bang Theory je to ale viac než dobré. Holt dnešnej mládeži skôr vyhovuje humor trápnejší, vulgárnejší a blbší, ako práve v TBBT. Osobne ale musím napísať, že nemám rád seriály (alebo sitcomy), ktoré sa často odohrávajú v jednej izbe bytu a preto by som aj v tomto seriáli uvítal viac exteriérov alebo proste iných scenérií. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál jako takový je celkem pohotový a vtipný, jenže z nepochopitelných důvodů byl u nás vynechám smích což u sitcomu je něco hrozného. Už je to třetí případ u nás (co jsem si všimnul) u M.A.S.H. to nevadilo ba naopak, se smíchem to nikdo neznal a je to spíš i dost vážný někdy. Ale u takový Sabriny je to něco neskutečnýho, zvlášt, když první serie jsou normálně se smíchem a tady jen čekáš na smích a on nepřichází. Stejné je to i tady v tom případě, po vtipu nepřichází odezva a to sakra velká chyba. Jak řekli tvůrci Combacku smích jsme tam dali proto, že divákovi je hloupý smát se sám a mají sakra pravdu. Televize zamyslete se než začnete mrvit další sitcom. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Vynikajúci sitcom plný elegantného a citlivého humoru, ktorý sa však na duhej strane nebojí brutálnym spôsobom zneužíť priepastné rozdiely medzi oboma hlavnými hrdinami a ich podarenými rodinkami. Polarita! Toť slovo dňa! Dharma a Greg sú jednoducho moji miláčikovia a v žiadnom prípade na nich nedám dopustiť, nech sa deje čo sa deje! ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 56. ročník (za rok) 1998 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Jenna Elfman + nominace (7) - 55. ročník 1997 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Jenna Elfman, 56. ročník 1998 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Thomas Gibson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Susan Sullivan, 57. ročník 1999 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Jenna Elfman, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Thomas Gibson ()

LencaN odpad!

všechny recenze uživatele

Kdy už bude takovým sitkomům konec...kdy? Viděla jsem necelé dva díly a stačilo. Pardon, ale nic tak nudného, zbytečně ukecaného, nesmyslného a nenápaditého jsem snad neviděla. Zrovna jsem narazila na díl, kde se Dharma vypořádává se svým přístupem k malým lidem a jediné co o tomto dílu můžu říct je, že to bylo tupé, nemístné a trapné. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • 15. díl čtvrté řady je celým svým dějem parodií na jihoamerické telenovely, které byly na přelomu tisíciletí v USA a vůbec na celém světě populární. (Roby)
  • Jenna Elfman a Thomas Gibson se jako seriálové postavy Dharma a Greg objevili v 1. epizodě 9. série seriálu Dva a půl chlapa (od r. 2003). (beyli)

Reklama

Reklama