Dr. Jekyll & Mr. Hyde (TV film)

• CZ název

Doktor Jekyll a Pan Hyde

• Velká Británie

Dr. Jekyll and Mr. Hyde

Dr. Jekyll & Mr. Hyde

Thriller

Velká Británie, 2002, 100 min

• Djkoma

Velká slabota. Velmi špatně obsazené a hlavně hlavní postava Jekylla/Hydea je castingový omyl. Velká škoda, že i ty televizní verze známých příběhů se neberou s trochu větší odpovědností :((28.10.2006)

„Moja realita sa stala mojou nočnou morou. Moje nočné mory sa stali mojou dennou realitou.“ Notoricky známy Stevensonov („Ostrov pokladov“) knižný príbeh všetci poznáme tak intímne, že jedinou vecou, ktorou sa jednotlivé filmové spracovania navzájom jedno od druhého odlišujú, je ústredný herecký predstaviteľ vedca, ktorý to myslel dobre, ale dopadol hrozne a ten sa tentokrát vydaril o to viac, o čo menej sme dovtedy nenápadného Brita Johna Hannaha (MÚMIA, SRDCOVÁ SEDMA) pokladali za hlúpeho komika. Hoci je snímka televízna, minimálne kvôli Hannahovmu presvedčivému psychopatickému výkonu na nás lezie mráz a ak k tomu prirátame pôsobivú dobovú atmosféru á la Jack Rozparovač a zopár zaujímavých myšlienok o „Zle v nás“, zostane nám pod pouličnou lampou postávať hororový kúsok, ktorý nesklame ani príliš nenadchne. Viac v mojej staršej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/571/(7.4.2009)

• B!shop

Jediny co je na tomhle zajimavy je, ze to je podle znamyho pribehu. Film ma nulovou atmosferu, herci tam jen podihaj, film se silene vlece a je to desna nuda. Ta 1* je za to, ze to je televizni film a na to to nebylo zase tak strasny.(19.3.2005)

• Shit

John Hannah se teda na hlavní dvojroli moc nehodil, vypadal spíš jako nějakej úchyláček. Režisér se asi snažil o něco jako temnou atmosféru s tajemnou hudbou, ale vůbec se mu to nepovedlo a ani fakt, že se to odehrává většinou večer a vtemných prostorách tomu nepomohlo. Tohle teda neni moc důstojný zpracování, ale přece jenom se tam pár světlých okamžiků najde, takže aspoň ty 2* to vydřelo(19.3.2005)

• pfa

Tento Dr.Jekyll a pan Hyde snad není ani na tu jednu hvězdičku. Příběh mě vůbec do své atmosféry nevtáhl a z očekávání dobré verze Jekylla a Hydeho rychle sešlo. [1/1O] Sáhněte raději po Dr. Jekyll & Mr. Hyde(1931)(8/10), nebo Edge of Sanity(10/10).(10.3.2007)

Fim me oslovil opravdu krasne nove zpracovani a jelikoz jsem necetl knizni predlohu tak jsem byl v napeti az do konce(31.1.2008)

• hellequine

Krásná ukázka, jak jde i dobrý námět perfektně pohřbít..(30.1.2009)

• Sosak

Nevyužitá slavná předloha, možná hlavně kvůli tomu, že jde o TV film. Potenciál tvůrci nevyčerpali a Stevensonovo dílo si holt bude muset hledat nějakou lepší adaptaci. John Hannah nepředvedl přsvedčivého schizofrenika a promeškal tak příležitost blýsknout se. Navíc příběh nebyl nijak zvlášť interesantní a atmosféry by se jeden taky nedořezal.(10.2.2008)

Viděl jsem to už před dlouhou dobou, ale vím, že se mi Mr. Hyde hlavního představitele moc líbil a že jsem se u filmu nenudil. Až to zkouknu znova, hodnocení případně upravím.(15.11.2011)