Reklama

Reklama

Early to Bed

Komedie / Krátkometrážní
USA, 1928, 18 min

Obsahy(1)

Když se štěstí unaví, sedne i… na Hardyho. Nenadálé dědictví po strýci mu změní život! Zatímco Hardy se raduje, Laurel pláče - co bude s ním? Naštěstí kamarád kamaráda podrží, a Laurel se tak stává Hardyho sluhou. A nový pán se jaksepatří činí, aby svému zaměstnanci život pořádně ztrpčil. Z oslavy narozenin se vrací v podroušeném stavu a z chudáka Laurela si tropí šprýmy, které jsou i na věrného druha moc. Laurel hrozí výpovědí! (dopitak)

(více)

Recenze (5)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Groteska jak má být. Ještě nemá zdaleka kvality těch pozdějších, ale již se zde rýsuje, co a jak bude v další práci těch dvou vypadat. Zde jsou v trošku nezvyklé pozici, tedy pána a sluhy, ale legrace to rozhodně je. ***A PŮL! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

The Lost Films of Stan Laurel and Oliver Hardy: The Complete Collection – Volume Two (1923-1929). Tentokrát trochu jinak, Olie jako zaměstnavatel trápí Stana. Netypické, a poněkud suché. ()

Reklama

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Milostpán a služebník. Hardy zdědí jmění a protože je dobrák od kosti, zaměstná svého kamaráda z mokré čtvrti Laurela jako sluhu. Na své narozeniny se pěkně opije a celý rozjařený Laurela zlobí a dělá si z něj šprťouchlata. Stan se ho snaží dostat brzy do postele, ale Oliver ho přepere a chudáka svědomitého Stana to natolik poníží, že se ráno rozhodne odejít. Oliver mu ale odmítne dát výpověď a tak se Stan pokouší demolicí všeho rozbitného v domě si výpověď vynutit. Vrcholem filmu je báječná scéna s vodotryskem. Všechno samozřejmě dobře dopadne, protože co by byl Laurel bez Hardyho nebo Hardy bez Laurela? ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Nemám co vytknout. Oni dva jsou geniální. Tentokrát v bohatším stylu. Například scéna u fontánky mě úplně odrovnala. Nevím co to se mnou je, že mě to tak baví. Ale prostě mě to strašně chytlo. Nekoukám pořádně na nic jiného, a opravdu mě upřímně tahle dvojka magorů těší. Není to ani velmi inteligentní humor, a často ani příliš promyšlené gagy. Ale nějak se mi na tom líbí ta upřímnost a jednoduchost. Už se těším až si pustím další film. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Oliverovi přeje štěstí, zdědí po svém strýci dům a velké jmění, a protože se Stan bojí, že by to mohlo jejich přátelství rozdělit, najme ho jako svého komorníka. Že ale v jejich vztahu nebude klapat vše jak má, je ovšem nadevše jasné. V ději jim sekunduje také Oliverův teriér jménem Buster. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama