Reklama

Reklama

Laughing Gravy

Krátkometrážní / Komedie
USA, 1931, 31 min

Recenze (3)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Má to více slabších chvilek, ten závěr s dopisem mně připadal zbytečný, nastavený a k ničemu. Ale má to i silnější okamžiky, i když jich není tak moc. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Z deště pod okap. Protože jsou Laurel a Hardy solidární se svým pejskem Laughing Gravym, které ho jim kvůli Stanově škytavce vyhodil pan domácí na zasněženou ulici, rozhodnou se ho tajně přivést nazpět. Oliver si při tom ale zabouchne dveře a tak ho Stan tahá na prostěradlech nahoru do pokoje oknem, až Ollie skončí v sudu se zamrzlou vodou. Později schovají pejska do komína, takže si ho domácí, který se jim s částečných úspěchem pokusil vyrazit dveře, nevšimne. Oni však musejí za pejskem na střechu a následuje balancování na zledovatělé střeše. Protože jsou špinaví, rozhodnou se umýt, ale daří se jim to stejně jako vše ostatní (scéna je téměř doslova převzata z jejich němého filmu Angora Love). Nakonec dostanou ultimátum vystěhovat se do 15 minut. Stanovi ještě přijde dopis, že zdědil jmění, ale pod podmínkou, že přeruší veškeré styky s panem Hardym, který je příčinou jeho neutěšeného stavu. Následuje Ollieho hra na city, aby mu Stan ukázal, co je v dopise a když se tak stane, dojde k definitivního rozchodu nerozlučné dvojice. Naštěstí je brzy zase spojí Laughing Gravy. Úplný konec je pak i na grotesku Laurela a Hardyho dost krutý! ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Typický Laurel a Hardy. Nic jim nevychází, všechno pokazí, ale nakonec stejně skončí spolu, jako nerozlučná dvojka. Tady to sice měli trošku komplikovanější, protože se do hry přidal ještě jejich pejsek Laughing Gravy. Rozzuřený domácí už jich měl očividně dost, a tak nejdříve vyhodil psa, a pak jim po dost nepovedených pokusech přivést psa zpátky řekl, ať se sbalí a zmizí do patnácti minut. Zase to bylo velmi vtipné, a přes celkem krátkou stopáž i dost slušně promyšlené. Některá místa jsou nepřekonatelná, některá slabší. Ale celkově z toho mám velmi příjemný pocit. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama