Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Dracula konečně shořel na kříži, všichni mysleli, že je navěky mrtvý, to ale podcenili sílu pána upírů. Dva patologové totiž při zkoumání shořeného těla zjistí, že jde o upíra a začnou experimentovat. Krvavou koupelí přivedou Draculu opět k životu, protože chtějí odhalit záhadu nesmrtelnosti. Ani železná pouta ale nedokážou pána upírů zadržet, a jedinou záchranou lidstva je tajemný kněz a lovec upírů Uffizi, který je stejně nemilosrdný jako samotný Dracula! Krvavý boj opět začíná! (SPI Film)

(více)

Recenze (46)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přibližně na stejně blbé úrovni jako první díl. Ze začátku se sice zdá, že to bude něco na téma lovců upírů a blbě pověšené vlajky kdesi v rumunské Ostravě docela pobavily, ale nakonec vše sklouzlo do nudy, kdy se po většinu filmu prakticky neděje nic jiného, než že Draculovi berou nebo dávaj krev a dělaj s ním různé hokus pokusy. Ale viděl jsem už i horší upíroviny. 30% ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto debilní film jak ve svém zpracování, tak námětu. Křísit mrtvé ohořelé tělo s hláškou, že dotyčný dodržuje Popeleční středu, je poměrně dobrý začátek, ale vše, co pokračuje, je tak směšné a trapné, že to snad ani není možné v jednom filmu zachytit. Korunu tomu dává konec, který tento film uvrhuje do skupiny totálních sraček (jinak to říci nejde). ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Ešte lepšie ako nemastná, neslaná Dracula 2000. Síce s menším rozpočtom, no to ako keby pomohlo atmosfére. Jason Scott Lee tu hrá postavu nie nepodbnú samotnému Bladeovi, no s tým rozdielom, že (prekvapivo) nepoužíva kung-fu, zato ako kňaz používa efektný ostnatý bič a vystreľovací kosák a vždicky sa zjavý v pravej chvíli. No a upíra ako odhrizne celú tvár svojej obeti som vskutku ešte nevidel. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo dobrý film, ale iba ako samostatná jednotka, nie pokračovanie, ktorý ma nekonečnou stupiditou nasral až v poslednej minúte. Dovtedy to bola veľmi zaujímavá hra so slušnými postavami a uveriteľnou motiváciou, na ktorej mi vyslovene vadilo jedine to, že dehonestuje Draculu. Stačilo by iné meno upíra a jeho výzor Davida Bowieho, ktorý práve spadol z mesiaca, by mu zaistil zvýšené sympatie. Nečakal som, že pôjde o tak komornú a navyše medicínsku záležitosť, ale tvorcovia zvládli vývoj postáv s prehľadom udržať pútavým a pridali aj chuťovky ako kňaz s ostnatou reťazou v Ostrave a tú krásnu myšlienku, že aj ON si zaslúži odpustenie... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Upír nevrhá odraz, protože jeho obraz je v rozporu s Bohem - KARDINÁL SIGUEROS................... Příběh začíná v České republice ve městě Ostrava. Po celkem brutálním ostravském úvodu (škoda těch koček) se přesouváme do New Orleans o dva měsíce dříve. Zde vlastně navazuje příběh na předcházející děj filmu Dracula 2000. CITÁT - Výprodej po požáru, kam s ním?................... Strašná škoda, že velká část tohoto příběhu se vesměs odehrává v jedné místnosti a jeho podstatou jsou dlouhé dialogy. Děj si sice sem tam někam odskočí, ale jan na malou chvilku a pak se hned vrátí do již zmiňované místnosti. CITÁT - Dokud nevěřím na Smrt, tak se s ní nedokážu vyrovnat........... Tak tedy, nic moc. Strašná hudba, celkem nuda, kamera nepředvede žádný zázrak a příběh pokulhává jako tělo upíra bez krve a šťávy. CITÁT - Soudit mě bude Bůh a ne vy............ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Jason Scott Lee byl v roce 2003 nominován na cenu DVDX AWARD za film DRACULA2: VZKŘÍŠENÍ (Dracula2: Ascension) v kategorii "nejlepší herec v DVD premiérovém filmu". (Lynette)
  • Natáčení filmu probíhalo v Rumunsku v lokalitách Sibiu, Bukurešť, Rasnov, Sighisoara, Zarnesti a Transylvánie. (GASTON73)

Reklama

Reklama