Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobrodružném snímku Pevnost Alamo se setkává Oscarem oceněný Billy Bob Thornton (Nejlepší převzatý scénář, Smrtící bumerang, 1996) s Dennisem Quaidem (Traffic) a Jasonem Patricem (Spáči). V tomto impozantním výpravném snímku spolu tvoří skvělý tým. Na jaře roku 1836 se ze všech sil snaží po 13 dní bránit malou texaskou pevnost. Má však méně než 200 obyčejných mužů šanci proti neuvěřitelné převaze tisíců vojáků vedených mexickým diktátorem? Tento příběh, založený na skutečné události, líčí odvážné volání po nezávislosti a hrdinský boj za svobodu! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zbytečně moc rozvleklý film, který je až moc patetický a chce být tak moc emotivní, až je nudný. Pokud nejste zapálený americký vlastenec, tohle s vámi moc nepohne... Navíc, nemůžu si pomoct, ale Dennis Quaid a Billy Bob Thornton mi přišli v parukách prostě směšní a jen těžko uvěřitelní. Davy Crockett v podání Johna Wayna je prostě lepší. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Viem, že to asi nieje na čisté 4*, skôr 3,5*, možno keby bol film o 20 až 30 minút kratší, bolo by to na čisté 4*. Niektoré scény boli dosť naťahované a niektoré tam ani nemuseli byť, ale dá sa to odpustiť, lebo Billy Bob to tam celé zachraňoval (Billy je čím ďalej lepším hercom) . Je to film na dlhšiu chvíľu, ale ku koncu bojové scény celkom potešia. 72%. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Mrně si vzpomínám,kdy jsem se u historického filmu tak nudil.Nic proti Alamu ale vážně to potřebovalo malinko zkrátit,protože pořád se tu jenom povídalo a nic neřešilo (kdyby ty dialogy aspon za něco stály).Rozpočet se zde moc neprojevil ani na bitevních scénách,ale zase jsem se při nich nenudil.A tak jediný co mohu z tohoto snímku doporučit je výkon Billyho Bob Thortona,který byl prostě vynikající. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nevím na co tu všichni nadávají. Když amíci natočí podobně laděný film, je to pořád "jak se plácaj po zádech, jaký to jsou borci, mávaj vlajkama atd". Režisér John Lee Hancock se tomu všemu dokázal vyhnout. Ale většině to tu přijde najednou nudné. Neviděl jsem prvních 20 minut filmu a i tak mi přijdou postavy dostatečně vykreslené na to, aby si získali mé sympatie. V tom směru je na tom nejlépe asi Billy Bob Thornton, kterého jsem nikdy moc nemusel, ale tady je to rozhodně nejzdařilejší postava. Vrcholem filmu je samotná bitva o pevnost Alamo. Nejdříve ji předznamená vystoupení s houslemi Davida Crocketta (Thornton). Výsledek jsem dopředu nevěděl, o to víc zamrazí zvrat v bitvě a stoupající masakr amerických vojáků. Po roce 2001, kdy jsou podobné americké filmy spíše k smíchu, je to nejlepší historický film! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Pevnost Alamo je mnohem horší než klasický oscarový film Alamo s Johnem Waynem. Jde o načančaný a nesympatický a k tomu dost nudný exkurz do historie, který mne odpuzoval již od počátku. Nebyl jsem se schopen dodívat, nicméně srovnat to s původním filmem můžu a hodnocení je jednoznačně negativní. Zbytek řekl ve svém skvělém komentáři kolega sud. Jestli chcete vidět ty spousty dobře vypadajících nažehlených vojáků a dobrovolníků :=) bojujících na povel, tak se podívejte na trailer (klikni): http://www.youtube.com/watch?v=e_yQPBsoQao ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Niekoľko ľudí, ktorí účinkovali v komparze, sú skutočnými potomkami obrancov Alama. (Smok)
  • Výmenou za svoj život sa generál Santa Anna zriekol všetkých mexických nárokov na Texas. (Smok)
  • Disney pôvodne plánoval vydanie filmu na Vianoce 2003, ovšem ku dňu vydania musel verejnosti oznámiť, že režisér John Lee Hancock ešte stále na filme pracuje. (Smok)

Reklama

Reklama