Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

golfista 

všechny recenze uživatele

Z ministra premiérem ve stejně vtipném a inteligentním duchu. Ještě že se v některých televizích kupují i takové seriály, kterým sice Emanuely nerozumí, na které se však vyplatí čekat dlouho do noci. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pan ministr povýšil a přestěhoval se do čísla 10, na stylu humoru se toho oproti "Jistě, pane ministře" moc nezměnilo, pro mě seriál pořád zůstává "jen" úsměvným a nadčasovým a který prostě není úplně mým šálkem čaje o páté. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hlody z ministerstva dostávají větší říz díky přesunu výš, konkrétně do "čísla 10". Aneb znovu o tomtéž a možná ještě lépe než dříve. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

NANEŠTĚSTÍ AČKOLI TA ODPOVĚĎ VSKUTKU BYLA JASNÁ, PROSTÁ A PŘÍMÁ, PŘESTO NASTANE JISTÁ POTÍŽ, MÁME-LI JÍ POPRÁVU PŘISOUDIT ČTVRTÝ Z PŘÍDOMKŮ, KTERÉ JSTE TEĎ UVEDL. JEŽTO PŘESNÁ KORELACE MEZI INFORMACÍ, KTEROU JSTE TAM V PARLAMENTU PRONESL A FAKTY, NAKOLIK MOHOU BÝT IDENTIFIKOVÁNA A DEMONSTROVÁNA JE POHŘÍCHU TAKOVÁ, ŽE PŮSOBÍ GNOZEOLOGICKÉ PROBLÉMY A TO V TOM SMĚRU, JEŽ VELMI ZATÍŽÍ LOGICKÉ A SÉMANTICKÉ ZDROJE ANGLICKÉHO JAZYKA BŘEMENEM MNOHEM TĚŽŠÍM, NEŽ MOHOU PODLE ROZUMNÝCH OČEKÁVÁNÍCH UNÉST... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po šesti letech, ale s naprosto stejným a opět dokonalým britským humorem. Škoda toho, že je těch dílů jenom 16, ale přesto co díl to perla...a zdá se mi, že se mnoho dílů zaobírá Sirem Humphreyem....a o to je to větší legrace...pač genialita jeho proslovů a tudíž i jeho argumentů je takřka legendární. (98%) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I v druhé řadě s realitou kongeniálního britského politicky-satirického sitcomu jde o tu samou věc - státní správa jako mašinérie nezávislá na právě panujícím vládnoucím politickém vítězi voleb, opájející se sama sebou a ženoucí sama sebe zakleta ve své kinetice stále v nikam se nevyvíjejícím kruhu, ve své složitosti vlastně z podstaty neměnná a nereformovatelná, jejíž základní atributy jsou v západní civilizaci zřejmě všeobecně platné - to, jak to vypadalo v osmdesátých letech v Británii, jakoby z oka vypadlo stavu, v jakém se politická scéna nachází dnes u nás... 100% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak už to bývá, že nejneschopnější (tj. nejméně nebezpeční) bývají povýšeni. Potkalo to i ministra Hackera a jeho tajemníka s formulářovým fetišismem sira Humprhreyho. Druhá série je už mnohem nabroušenější a není divu. Pravicové krutovládě Margaret Thatcherové se podařilo postupně téměř vymýtit audiovizuální kulturu a scénárista si z její hlavy udělal terč. Dobře jí tak, babě. ;-) 90 % ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Co jiného dát této perle než pět hvězd? A tentokrát musím ocenit i skvělý dabing a překlad. A taky, že tento humor nikdy nesklouzl do záchodovosti. Nikdy nebyl vulgární, ale vždy inteligentní a břitký, jako čepel katany. Divím se, že Eddington za to ten řád dostal, u nás by se tomu možná smáli v soukromí, ale určitě by ho neocenili. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Myslím, že v tomhle stadiu do toho pravdu nemusíme zatahovat." Jistě, pane premiére. Pravda, upřímnost a čest jsou hodnoty, které si žádný odpovědný politik zastrašovaný byrokraty ze Státní správy nemůže dovolit. A pokorný úředník sir Humphrey je absolutní jednička v zastrašování cizími slovy, vymýšlení demagogických argumentů i podrážení premiérových nohou. Já se přitom skvěle bavím a v tu chvíli mi snad ani nevadí, že tohle je poměrně věrný obraz politiky. Lhát se prostému lidu zkrátka musí, na tom se shodnou milióny úředníků Státní správy a premiér Hacker se pod toto tvrzení nakonec jistě rád podepíše. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jistě, pane premiére, tohle je jedna z nejlepších politických satir na televizních obrazovkách. Sušší než takové Spin City (Všichni starostovi muži), ale i tak laťka humoru je zde opravdu hodně vysoko. Další z důkazů, že sranda jde dělat z politiky i kultivovaným způsobem. Ostatně paní Bubílková by se mohla tady lecčemu naučit, minimálně tomu, jak být na úrovni a zároveň i vtipná. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního seriálu "Jistě pane ministře" se nese v úplně stejném duchu, opět se dočkáme břitkého i suchého, britského humoru, parodujícího politiku, ale také opět musím poznamenat, že mě to zcela úplně nechytlo a k jednotlivým dílům jsem přistupoval laxně... Vesměs slušná zábava, ale nic co by mě zvedalo ze židle. "V kleci život slepic nestojí za nic, vy byste chtěl trávit život zavřený se stovkami dalších šílených, vřeštících a smradlavých stvoření, nemoct dýchat čerstvý vzduch, nemoct se pohnout, nemoct se protáhnout, nemoct myslet?" "Ne, proto nekandiduji do parlamentu." 7/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dodávám ke komentáři k "Ministrovi", že bych moc rád kdyby naše televize byly schopny podobné reflexe politické situace, jaké byla schopna BBC. Bohužel u nás něco jako nezávislý novinář (potažmo nezávislé zpravodajství) neexistuje, jak se denně přesvědčuji u tisku i TV... Britům za tento Britcom budiž třikrát hip hip hurá. A doufám, že jste neměli zapnutý mikrofon... :)) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Stylově pochopitelně takřka totožné se svým starším bratříčkem Jistě, pane ministře, jen humor je ještě ostřejší, protože thatcherismus se už přežil a tvůrci si zjevně vyrovnávali své účty s paní premiérkou. Velmi suchý anglický humor, který mi dokonale sedí. Skvělá politická satira. Celkový dojem: 100 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ještě o něco málo zábavnější než Jistě, pane ministře. Přibylo humoru, prostoru pro Bernarda Woolleyho a jeho slovní hrátky či "vhodná faktická upozornění", navíc James Hacker to Humpreymu Applebymu nandává o trochu více než v dříve (i když lišák Humprey samozřejmě stále vládne). "Musím velice důrazně nesouhlasit se zavedenými praktikami, jež uvalují tvrdá a neobhajitelná omezení týkající se vstupu i odchodu vysoce postavených pracovníků státní správy a jež se vší pravděpodobností, pokud se bude v těchto praktikách pokračovat, přivodí přiškrcení veškerých komunikačních kanálů a mohou dokonce kulminovat stavem rozvinuté organizační atrofie a nezvratné administrativní paralýzy, což může vyústit ve faktickou nemožnost promyšleně a koordinovaně konat vládní funkce ve službách Jejího Veličenstva Spojeného království Velké Británie a Severního Irska." - "Čili nemáte klíč." ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ať žijí všichni byrokraté, kteřížto jediní jsou skutečnými vládci naší planety a jejichž úkolem je na správnou cestu usměrnit všechny ty tupé politiky, co se do všeho jen pletou a odváží se mít nedejbože i nějaké ty ideály. The Best of Britcom tady s nezměněnou razancí podruhé útočí na vaše naivní představy o tom, co že je to vlastně ta politika. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už 7. díl tohoto vynikající pokračování mě utvrdil v tom, že tento starší bratříček, překonal hravě mladšího bratříčka a to jak říkám, jsem teprve u 7. dílu. Ale nečekám, že bych po závěrečném 16-ctém, nějak změnil názor. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

100% - Nevím, jak to dokázali, ale autoři nejen že udrželi skvělou úroveň z "Ministra", ale v "Premiérovi" ještě trochu přitvrdili. Bravo.... ()

Reklama

Reklama