Reklama

Reklama

Greta

  • Švédsko I Am Greta (více)
Trailer 4

Příběh dospívající aktivistky Grety Thunbergové je vyprávěn prostřednictvím působivých, dosud nevídaných záběrů. Počínaje školní stávkou jednoho člověka pro klima před Švédským Parlamentem, režisér Grossman sleduje Gretu – stydlivou školačku s Aspergerovým syndromem – v jejím vzestupu k výjimečnosti a jejím podněcování povědomí o globálního dopadu tím, že podněcuje školní stávky po celém světě. Film vrcholí úžasnou větrnou cestou přes Atlantský oceán, aby promluvila na summitu OSN. (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (82)

angel74 

všechny recenze uživatele

Švédský režisér Nathan Grossman natočil poměrně zdařilý dokument o statečné aktivistce Gretě Thunberg, jež obrazně řečeno vidí až za roh, kdežto převážná většina sobeckých primitivů, kteří ji z celé duše nenávidí (proč asi...), dohlédne jen do své vlastní tučně nadité kapsy. Nikdo nejsme prorokem, ale možná už brzy přijde doba, kdy popíračům klimatických změn ani všechny prachy světa nezachrání prdel. Ušetřen ovšem nezůstane žádný z nás. (65%) ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Zjevně mentálně retardovaná holka s mozkožroutem v hlavě a s poruchou osobnosti, toť nechtěně komický vzor všech pseudoekologických hysteriků, naivních mladých hejlů, či hlupáků. Její vzteklé teatrální kázání v OSN tamním pokryteckým panákům, kteří jí za to ještě tleskali, je jeden z mnoha absurdních mediálních výjevů z dnešní nemocné, nezdravé doby. Figurka ve spárech všelijakých levičáckých pomatenců, většinou práce se štítících neschopných příživníků z různých "neziskovek", hodlajících za vydatné pomoci novinářských filcek co nejvíc zmrvit naši (už beztak notně namrvenou) euroamerickou civilizaci. Ve staré Spartě by letěla ze skály. ()

Reklama

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film o jedné velice inteligentní teenagerce, která říká nahlas to, co ostatní směle přehlíží. Nejsmutnější na celém filmu je to, že vykresluje společnost v celé své nahotě. Rozebírat místní hodnocení nehodlám, na IMDb je relevatní... Zbytek si domyslete sami. 4* - 85% ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Produkt na oblbovanie už aj tak vymletej mládeže, ktorá nevie okrem ťukania do klávesnice mobilu či tabletu v podstate nič. Radšej nechodiť do školy, lebo o 100 rokov vraj bude zle, bububu. Kto chce otvoriť oči, tak vidí, že je to len marketingový produkt jej otca, ktorý ju takto zneužíva a peniažky sa sypú. Pozrel si niekto už Grétku, keď sa jej spýtajú niečo, čo nemá pripravené? Veď ju stráži ochranka, lebo jedna pár novinárskych otázok za sebou a Grétka sa zosype. Bez čítačky, bez pripravených odpovedí je nič. https://www.youtube.com/watch?v=Hb-DVaCaB7I ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z výsledků POMOvy snahy dostat CSFD co nejvíc do mainstreamu. Takže to tu vypadá jak na Novinky.cz a spousta slušnočechů tu hodnotí film, který určitě neviděli (už jen proto, že k němu nejsou české titulky a správný slušnočech anglicky neumí). A to vše kvůli nenávisti k dívce, která se snaží udělat lepší budoucnost pro nás všechny. Pokud se jí to povede a planeta bude zachráněna, tak nepochybuji, že právě Greta jakožto symbol změny se stane uctívanou historickou osobností. ______ Film je průměrný. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Dokument se natáčel dva roky. (SONY_)
  • „Já ani nikdo v mém okolí za to nedostaneme ani korunu. Společnost B-Reel Films věnuje polovinu výnosů z filmu mé nadaci a vše bude věnováno organizacím a projektům bojujícím za udržitelný svět, obranu přírody a podporu lidí, kteří již čelí nejhorším dopadům klimatické a ekologické krize,“ prohlásila Greta Thunberg. (Duoscop)
  • Greta Thunberg na festivalu v Benátkách prozradila, že přístup režiséra Nathana Grossmana jí ne vždy úplně vyhovoval. „Nebylo to moc profesionální. Od té doby, co říkal, že to může být něco velkého, jsem občas opravdu pochybovala. A říkala jsem si: ‚Proč nepošlou zvukaře, nebo proč nepracují více profesionálně?‘ Myslím si, že na určité úrovni jsem pochybovala o tom, jak vážně je ten projekt zamýšlený.“  (SONY_)

Reklama

Reklama