Reklama

Reklama

Epizody(9)

Devítidílný seriál Jaroslava Dietla o pitné vodě a lidech kolem ní je snad trochu romantickou představu o vodohospodářích a jejich životě. Seriál natočil pro Československou televizi Ostrava František Mudra. Tehdy bylo zapotřebí ukázat divákům člověka silného, zásadového a zoceleného, který neustupuje přívalu problémů. A i když ztratí rodinu, stále se znovu staví na nohy. Devět dílů seriálu se soustřeďuje na soukromý život hlavních postav, řeší se partnerské konflikty, rozpady rodin apod.

Pavel Nový hraje hrázného Jana Palyzu. Jeho postava není jednoznačně ani kladná, ani záporná, i když převažují kladné vlastnosti. Jana Krausová ztvárnila roli Ivany Opatové, Palyzovy přítelkyně a svobodné matky, právě ona je dost nevyrovnanou osobností v partnerských vztazích. (Česká televize)

(více)

Recenze (119)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál jsem si jako velký fanoušek přehrad, co má krásné vzpomínky na dovolené u nich, šetřil A dlouho se na něj jenom těšil. Mám rád seriály, které nám přiblíží nějaké specifické prostředí (Velké sedlo vodohospodáře, Dobrá voda koňáky, Druhý dech jezeďáky, Okres na severu okresní tajemníky, Plechová kavalerie kombajnéry) a tady jsem tedy očekával, že to bude přesná trefa pro mé divácké choutky. Jenže jsem se dočkal nudy tak nesnesitelné, že jsem to zabalil po druhém dílu. Tak si zkuste představit, jak velká nuda to musí být, když jsem pár týdnů předtím bez problémů zvládl seriál, který přes 10 dílů řešil to, že v prvním díle odvolal soudruha ředitele podniku a v dalších 9 se řešilo, jak ho instalovat zpátky). I přes hezké exteriéry a dobře natočené prostředí přiřazuji tuto vztahovou nudu převlečenou za tematický seriál svým hodnocením kamsi k papundeklovým seriálům současnosti. ()

kusaj 

všechny recenze uživatele

 KDYSI MĚ TENTO SERIÁL DOCELA BRAL, ALE DNES VIDÍM, ŽE JE TO CELÉ HROZNĚ - JEDNÍM SLOVEM... UNYLÉ. SCÉNKDY, KDE VYSTUPUJE HRÁZNÝ PALYZA ALIAS NOVÝ A JEHO NABÍJEČKA V PODÁNÍ KRAUSOVÉ JSOU DOSLOVA HERECKÉ UTRPENÍ. CO MĚ VŽDYCKY NAKOPNE BAYPASS A NA CHVILKU VYŘADÍ Z NAPROSTÉ LETARGIE JE VŽDY POUZE SMRT MICHALA (KTERÝ VŠE POZORUJE Z ÚKRYTU:). SNÍMEK JE DOSLOVA PROŠPIKOVÁN NEREALISTICKÝMI DIALOGY MNOHDY OSLAVUJÍCÍ TEHDEJŠÍ DOBU - BUDOVÁNÍ PŘEHŘAD, SNAHA O ZÁCHRANU PŘÍRODY A PODOBNÝ KECY.. ()

Reklama

roswelll 

všechny recenze uživatele

Seriál je moc hezky natočen, nechybí v něm humor, napětí, zvraty, láska a hlavně nádherná příroda. Jen ta láska mi trochu vadila, to věčné střídání vykání a tykání Ivany a Sykyty bylo zkraje úsměvné, pak už trochu trapné. Ale seriál byl hlavně o nádherné přírodě v okolí přehrady a to vnímám jako silný zážitek. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

ÓÓÓ jak mě v tomhle komunistickém seroši neuvěřitelně sere Jana Krausová...Ona je takový typ, který vypadá jako zraněná laň a chlapi se můžou posrat, aby jí pomohli.  Vlastně vůbec za nic nemůže, chtěli ji nejlepší chlapi a ona jim všem prostě zahýbala. A to mi hlava nikdy nebrala.  Jinak je to úplná kravina, ale pro mě je to nostalgická vzpomínka . Za mě 65% ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Serial v dobe meho detstvi byl pro mne velkym zazitkem.Pri soucasnem sledovani mne zajimavym pripada Radeni Jozina, znovuzarazeni se do spolectnosti z vezeni navrativsiho se Michala.Pamatuji si ze Vyskociluv Sykyta mi byl desne nesympaticky , v soucasne dobe uz Sykytu snesu.On si za to totiz hrazny Jan Palyza skoro mohl sam,ze se mu do Ivanky montoval Vyskocil-Sykyta v podstate bez prestani na hraz zvany na ruzne akce.V serialu je mozne zahlednout i silnici vedouci pres Orlickou prehradu,za coz tvurcum dekuji.Zajimavosti: Rezie se ujal pan Frantisek Mudra,jinak tvurce dalsiho znameho serialu Pratele Zeleneho udoli .Rok vyroby je 1986. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se na přehradě Kružberk, přehradě Žermanice, přehradě Šance, přehradě Morávka, přehradě Těrlicko, přehradě Slezská Harta, Ostravě, na nádraží Budišov nad Budišovkou. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Tento díl se natáčel na přehradě Kružberk, na nádraží Budišov nad Budišovkou, Ostravě. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Nad přehradou je památník Joy Adams, autorky slavné knížky „Příběh lvice“ Elsy, která se v místech dnešní přehrady narodila. [Zdroj: Krajské listy.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama