Reklama

Reklama

Epizody(9)

Devítidílný seriál Jaroslava Dietla o pitné vodě a lidech kolem ní je snad trochu romantickou představu o vodohospodářích a jejich životě. Seriál natočil pro Československou televizi Ostrava František Mudra. Tehdy bylo zapotřebí ukázat divákům člověka silného, zásadového a zoceleného, který neustupuje přívalu problémů. A i když ztratí rodinu, stále se znovu staví na nohy. Devět dílů seriálu se soustřeďuje na soukromý život hlavních postav, řeší se partnerské konflikty, rozpady rodin apod.

Pavel Nový hraje hrázného Jana Palyzu. Jeho postava není jednoznačně ani kladná, ani záporná, i když převažují kladné vlastnosti. Jana Krausová ztvárnila roli Ivany Opatové, Palyzovy přítelkyně a svobodné matky, právě ona je dost nevyrovnanou osobností v partnerských vztazích. (Česká televize)

(více)

Recenze (119)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

"Dyť ta Krausová se pořád tváří jako prdel" - tak tohle je jedna z věcí, na které nikdy nezapomenu. Takhle komentovala seriál při premiérovém uvedení moje máma. Od té doby, vždycky když o seriálu slyším, vybavím si tuhle hlášku Celkem se to dá vidět, ale žádný zázrak to opravdu není. Snad ani jedna sympatická postava, celé trio Palyza - Palyzová - Sikita je špatné. Zajímavé prostředí. ()

Muztag Ata odpad!

všechny recenze uživatele

Normalizační sračka o budování přehrad a vodních elektráren. Nezapomenutná je pro mě především scéna, kdy Nový s Matyášem přelétají nad vodními díly a stupidním dialogem popisují co vše již bylo a co ještě bude potřeba zatopit: "To víš, lidi ze začátku reptali, ale nakonec pochopili, že vody je zapotřebí...". ()

Reklama

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Vodohospodářská odysea řídící se heslem "Přehrada, to není zaměstnání!", zalidněná postavami s brutálními jmény (Palyza, Sikyta, Rudyšar, Nocárek), pomalejším tempem a osvětovými pasážemi. Pavlu Novotnému jeho role hrázného sedí perfektně, dodnes se ale snažim pochopit, kdo mohl obsadit opoceného Jandáka do role záletného manžela Jožina, s vysokým skóre osmi potratů. Vilda (Kraus) a jeho výpalná banda jsou docela k uvěření, méně už jednání jejich oběti. Náměstek Nocárek (Vochoč) nám připomene, jak vypadalo "údernické nasazení" vedoucích kádrů, zejména pokud šlo o soukromé záležitosti v pracovní době, a naučí nás mlékárenský pozdraj Adoj! ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál jsem si jako velký fanoušek přehrad, co má krásné vzpomínky na dovolené u nich, šetřil A dlouho se na něj jenom těšil. Mám rád seriály, které nám přiblíží nějaké specifické prostředí (Velké sedlo vodohospodáře, Dobrá voda koňáky, Druhý dech jezeďáky, Okres na severu okresní tajemníky, Plechová kavalerie kombajnéry) a tady jsem tedy očekával, že to bude přesná trefa pro mé divácké choutky. Jenže jsem se dočkal nudy tak nesnesitelné, že jsem to zabalil po druhém dílu. Tak si zkuste představit, jak velká nuda to musí být, když jsem pár týdnů předtím bez problémů zvládl seriál, který přes 10 dílů řešil to, že v prvním díle odvolal soudruha ředitele podniku a v dalších 9 se řešilo, jak ho instalovat zpátky). I přes hezké exteriéry a dobře natočené prostředí přiřazuji tuto vztahovou nudu převlečenou za tematický seriál svým hodnocením kamsi k papundeklovým seriálům současnosti. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

ÓÓÓ jak mě v tomhle komunistickém seroši neuvěřitelně sere Jana Krausová...Ona je takový typ, který vypadá jako zraněná laň a chlapi se můžou posrat, aby jí pomohli.  Vlastně vůbec za nic nemůže, chtěli ji nejlepší chlapi a ona jim všem prostě zahýbala. A to mi hlava nikdy nebrala.  Jinak je to úplná kravina, ale pro mě je to nostalgická vzpomínka . Za mě 65% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Tento díl se natáčel na přehradě Kružberk, v Ostravě, v Ostravě - Plesné. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se v Jánských Koupelích, přehradě Kružberk, Ostravě - Porubě, Budišově nad Budišovkou. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Tento díl se natáčel na přehradě Kružberk, na nádraží Budišov nad Budišovkou, v Ostravě. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama