Reklama

Reklama

Říkání o víle Amálce

(seriál)
  • Československo Rozprávanie o víle Amálke (více)
Československo, 1975, 1 h 44 min (Minutáž: 8 min)

Epizody(13)

Recenze (54)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kromě samotné tančící postavičky si vůbec napamatuju, o čem večerníček vlastně byl, co se v něm řešilo, jaké další kreatůrky tam vystupovaly... Jedna zvězdička za animaci a jedna z lítosti, jinak byl teda dojem zjevně nulový, pokud ne přímo kulový. Děti si můžou přidat puntík až dva - v závislosti na tom, jak moc jsou nakloněny křehkým, éterickým bytostem. 41% ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Amálka mě v dospělém věku dokáže bavit víc než Maková panenka, i když jsem neviděl všechny díly. Chvíli ale trvá, než si zvyknete na Jiřího Hrzána jako vypravěče. A taky se mi líbí vysvětlení Amálčina původu v první epizodě. Tam, kde by Hollywood natočil origin za těžké stamiliony, si čeští tvůrci vystačili s tím, že jednou prostě přišla mlha, foukl do ní vítr a na světě byla Amálka. Nač se zdržovat. (1 314.) ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Krásná kreslená animace a tradiční milá předloha od Václava Čtvrtka, to jsou největší přednosti večerníčku Říkání o víle Amálce. Jinak je to spíše průměrný večerníček pro nejmenší… holky. Jako kluka v mládí mě moc panenka v šatečkách nebavila. Na první pokus nezaujala ani teď mé děti a nebavila ani mě jako dospělého. Možná je to také absencí humoru a vypravěčem Jiřím Hrzánem, který nikdy k mým oblíbencům nepatřil… slabé tři hvězdy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem měl mít velké jubileum a to asi 100 000 zhlédnutí Krtečka jak si šije kalhotky. Naštěstí se mi (konečně!) podařilo přemluvit dcerku na vílu Amálku. Teď mne tedy asi bude čekat podobný osud s vílou. Přeci jen, má zlaté vlasy a tancuje... A tak jsem s dcerkou dal několik epizodek. Už jsem na tento večerníček úplně zapomněl, ale vše se mi rychle osvěžilo včetně všech těch ,,Moudivláčků'' atd.. Překvapil mne však dabing. Üplně jsem zapomněl, že tuhle bloďatou drobnou vílu namluvil chlap Jiří Hrzán. Ne že by mi nějak extra vadil, ale přeci jen, je to zvláštní... No ale tuším, že Makovou panenku mluvil Brodský nebo Cupák, tak to byl v té době asi takový trend... Navíc Hrzán byl v sedmdesátých létech velmi populární... Oproti jiným večerníčkům jsou si díly Amálky dost podobné a proto dávám za tři kopretiny. * * * ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších pohádek mého dětství. S krtečkem asi má nejoblíbenější. Víla Amálka je inteligentní, vždycky všem pomáhá a všechno vyřeší. Jen ve třetím díle se moc nepředvedla. Měla ten mutáček dát raději loupežníkovi. Na tenhle večerníček jsem schopná se dívat ještě dnes a nepřestává mě bavit. Je to prostě moje hrdinka! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama