Reklama

Reklama

Správná Susan

(seriál)
USA, (1996–2000), 35 h 39 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Frank Raymond

Hudba:

Ed Alton

Hrají:

Brooke Shields, Nestor Carbonell, Kathy Griffin, Barbara Barrie, Judd Nelson, David Strickland, Andrea Bendewald, Sherri Shepherd, Currie Graham, Eric Idle (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Susan je zaměstnaná v sanfranciském magazínu The Gate. Její hlavní povahový rys je, že se neustále o někoho stará. Nicméně, když si uvědomí, že si s bohatým snoubencem Kipem nejsou souzeni, a že život je víc než jen být známý jako "ta od Kipa Richmondse", náhle ho u oltáře opustí.... a teď je z ní najednou JEN Susan. Susanin šéf je Jack Richmonds - rebelující bratr jejího bývalého snoubence - zadá jí napsat článek o tom, jaké to je být opět single. V redakci pracuje také fotograf Luis Rivera, hudební kritik Todd Stites, kritička restaurací Vicki Groenerová a později se k nim připojí i investigativní novinářka a Susanina odvěká nepřítelkyně Maddy Piperová. Jako pilíř, neochvějně dodávající Susan sílu a kuráž, se v seriálu objevuje i její babička Nana. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je skoro stejný jako "Ink", i když jisté rozdíly tu jsou...není tu černý (prepáčtě, afroamerický) pisatel černé kroniky, ale kubánský fotograf (zase ta politická korektnost), a i z toho zbytku mám dojem jako by se tady maličko vykrádalo. Ale nevím kdo vykrádal koho, takže budu fér a budu měřit oběma stejně. A pokud nevíte jaké to je, když vám opravář trouby umře s hlavou v oné troubě, jak dobrý šéf je někdo, kdo má v kanclu lezeckou stěnu a jak ironická a jízlivá ještě může atraktivní blondýnka být, podívejte se na Správnou Susan. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bežný sitkom. Nič výnimočné, nič trápne. Šedo šedá stena. Už ma tieto sitkomy odpísaných, nikdy netalentovaných pseudo hviezdičiek nebavia (kto je Brooke Shieldsová?). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný sitcom, který zažil krušné chvíle po skončení třetí série. Představitel jedné role zemřel, druhý odmítl v tom dál hrát a herečka, která hrála ústřední mrchu Maddie, dostala nabídku na vlastní sitcom. Přesto právě následující, čtvrtou sérii (bohužel poslední) pokládám za nejlepší. Zejména proto, že nového Susanina šéfa zde hraje ex-montypython Eric Idle a hraje ho prostě SKVĚLE! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zuzana je tak správná, že by se s ní v kanclíku chtěl každý vydyndat v posteli, ale naštěstí je opravdu tak správná, že nedá nikomu a z toho těží zaměstnavatel, který si na ni myslí již od prvního dílu. Toho sošáckého kripla jen hraje, ve skutečnosti je to šaramantní milionář, ale to se nikdy nedozvíme, neboť dříve či později nás to přestane bavit. Za zmínku stojí jen Zuzanina afektovaná služka a pesimistický fotograf s tak uhrančivým pohledem, že ho museli obsadit i do seriálu Ztraceni, kde si vylosoval roli nesmrtelného PR agenta mocného ducha jménem Jakub. Nuže závěrem, po dobrém obědě, kdy všem stanicím kraluje Horst Fuchs, je Správná Zuzana dobrá alternativa, ale doporučuji to přepnout zpátky na Fuchse vždy před koncem, než dojde na nějaké to mravní ponaučení. Při premiéře před cca dvaceti lety 5 hvězd, dnes 3. In sumá slabší 4. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zostarnutá, kolosálna megera z "Modrej lagúny", Brookie Shieldsová, a tá banda tajtrlíkov okolo nej sa mi nikdy nepozdávali. Nesympatické postavy a kopec nudy. Pri sledovaní seriálu "Správna Susan" som sa nedokázal pobaviť. Nie som žiadny zaritý odporca amerických sitkomov. Niektoré si naozaj veľmi rád občas pozriem. No v tomto konkrétnom prípade som tomu absolute neprišiel na chuť. * ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Takový typický sitcom na televizní odpoledne. Zápletky jsou obvyklé a předvídatelné, ale vyvažuje to sem tam nějaká povedená scénka nebo vtip. Celkově čistý průměr mezi sitcomy. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Takřka bezchybný sitcom plný nevtíravého humoru, nápaditých postav a nekonvenčního prostředí. Je to však potřeba vidět nejméně dvakrát až pak jsem totiž docenil tu pestrou paletu zaměstnanců redakce. Jestli má nějaký sitcom takové herecké výkony jako Přátelé, tak je to Správná Susan, kde Eric Idle (žel až v poslední sérii) doslova čaruje. Pro Brooke Shields, která to jako herečka nikam moc nedotáhla je Susan životní role. A nejen pro ní - tenhle sitcom je špička. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Silně nedoceněná, byť nakonec tedy vlastně ojedinělá, záležitost z pera Clyda Phillipse se spoustou výborných a především funkčních vedlejších postav.. Zdá se velmi zajímavé sledovat Brooke Shields, jak epizodu od epizody roste, jakkoli se zprvu dost hledala.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich obľúbených sitcomov. Kráska Brooke Shields tu dokázala, že vie byť aj vtipná. Jej romantickej línii so sympaťákom z osemdesiatok, ktorý si tu strihol jednu z mála kvalitných úloh v jeho neskoršej kariére Juddom Nelsonom, som držal palce. Škoda, že sa nikdy poriadne nenaplnila. Kathy Griffin ako Vicki tu bola roztomilo protivná. Neskôr sa jej hrany obrúsili a v úlohe mrchy, ktorú by ste od nenávisti najradšej ošukali, ju nahradila blondínka Andrea Bendewald. Stará Nana udeľovala Susan trefné rady. Najviac ma ale bavila kamarátska dvojka: zvodca Luis a geek Todd. Todd v podaní fakt vtipného Davida Stricklanda sa stal pre seriál osudným. Na konci tretej série spáchal herec samovraždu, čo rozhodilo aj ostatných hercov a niektorí z nich zo seriálu odišli. Prvé tri série sú špičkové minimálne za 8/10, ale tá štvrtá ma natoľko nebavila, že ani raz z dvoch pokusov som ju nedopozeral a po pár dieloch som to vzdal. Nové postavy mi vôbec nepripadali vtipné a neviem, či odišli aj pôvodní scenáristi, ale ani tie staré postavy už neboli ani zďaleka tak vtipné. Takže u mňa je za 1/10. Veľká škoda, že tak skvelý seriál dopadol tak smutne. Pochvalu si zaslúži aj vydarený CZ dabing u ktorého je absurdné, že tretiu sériu nadabovali s tými istými dabérmi dvakrát pre dve rôzne TV. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Pro mou osobu neotřelá a pohodová zábava (mám pro tento sitcom slabost) , kterou řadím mezi nejoblíbenější v daném žánru! Ovšem faktem je , že sitcom se pořádně rozjel až ve své druhé polovině po výměně některých nevýrazných postav. A ještě musím připomenout výborný český dabing , který tento sitcom dotváří ve fungující celek. 85% ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - 54. ročník (za rok) 1996, 55. ročník 1997 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Brooke Shields ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Brooke Shields se sice v tomhle seriálu úplně nenašla, ale není to vůbec marné. Spíše bych řekl, že nejsem zrovna cílová skupina diváků pro tuhle show. Ale i tak se na to dalo dívat. ()

andrew88 

všechny recenze uživatele

Skoro po dvaceti letech na to koukám jako dospělý a je to perfektní sitcom. Nestačím se divit. Lepší než spousta současných! ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Český název se tedy moc nepovedl, vůbec o seriálu nevypovídá. Já jsem se ale královsky bavila, nechápu zdejší nízké hodnocení. Suddenly Susan má všechno, co by povedený sitcom měl mít - příjemné a zároveň střelené postavy, vnitřní příběh propojující jednotlivé díly a vtipné scény a dialogy, které jsou opravdu inteligentní. A oceňuji to, jak se tvůrci vyrovnali se ztrátou jedné z hlavních postav, klobouk dolů. Seriál příjemně graduje a myslím, že s každou další sérií je na tom líp a líp. Proto také 75%. ()

Reklama

Reklama