Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry Warren je vlastník půdy posedlý skupováním veškerých dostupných pozemků ve farmářském městečku v Georgii. Dvě parcely mu však uniknou a on je za každou cenu hodlá získat. Hlavou afroamerické rodiny Scottových, která vlastní jeden z Henryho vytoužených pozemků, je Rose, jež kdysi sloužila v rodném domě Henryho ženy Julie Ann. Henry proto pošle za Rose svou manželku, aby s ní promluvila. Nejenže Rose s prodejem nesouhlasí, ale ještě je z nečekaného návrhu tak rozrušená, že zemře na infarkt. Záhy poté se stane novým majitelem půdy její tvrdohlavý syn Reeve. Henry se mezitím snaží odkoupit také farmářství chudého bělošského páru, svého bratrance Roda McDowella a jeho ženy Lou. A protože statek McDowellových sousedí se Scottovými, Reeve a Rod se rozhodnou spojit své síly proti Henrymu. Ten následně zahájí násilnou odvetu. (Cinemax)

(více)

Recenze (5)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Natocit film o spore pre podu medzi 2 rodinami je super namet na film. Hlavne tie dialogy, to bola radost pocuvat. Kvalitny, hodne podceneny film : 77 % ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Premingerovým filmom zvyčajne nechýbal silný príbeh podoprený kvalitnými hereckými výkonmi. Takisto si rád vyberal námety s černošskou problematikou a taktiež u neho nebolo nič neobvyklé, keď jeho film trval cez dve hodiny. Ale nepamätám si, že by mi pri niektorom jeho filme vadila jeho dĺžka. Práve naopak, jeho filmy ma vždy dokázali tak vtiahnuť, že mi ubehli ako voda. A inak tomu nie je ani tu. Klasická dráma z amerického juhu, plná odporných postavičiek, ale na druhej strane aj tých sympatických. Caine počas svojich mladých liet hrával bežne slizákov, ale tu si struhol jedného z tých najodpornejších a Burgess Meredith mu v úlohe rasistického sudcu zdatne sekunduje. Trojica herečiek Fonda, Dunaway a Carroll sú taktiež veľmi presvedčivé a nie sú tu len pre potechu oka. Záver je síce tak trochu predvídateľný a príliš nedojme, ale to nič nemení na to, že ide o vysoko nadpriemerný film. Pre mňa jeden z najlepších, aké som v poslednej dobe videl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V roce 1967 v americké kinematografii zřejmě frčelo točit milostné scény doslova na krev. Po každé jsem totiž měl pocit, jak kdyby tam ty holky ty chlapy div neznásilnili hned po střihu. Všechno je to tak nějak v křeči a působí to strašně agresivně. Třeba zrovna Michael Caine. On v mládí vypadal jako rapl a když jste ještě k tomu v tomto filmu pozorovali, jak dává pusu Jane Fonda, tak to skoro vypadalo, jak kdyby se před tou kamerou bránila a tu pusu vlastně vůbec nechtěla. Příběhově je to taky hrozně průměrný a v tomto případě vzorově naivní tak, jak to v US kinematografii nemám rád. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Film sice dobrý, ale není až natolik zajímavě napsaný, aby to bylo na více než dvě hodiny. Malinko člověk víc otevře oči když uvidí Faye Dunaway (26 let), ještě o kousek víc když se objeví Jane Fonda (30 let), a nakonec když se objeví černoška Diahann Carroll (32 let), tak oči už nejdou zavřít. Ona podle mě by zastavila i ropné pole. ....... Je to příběh bělošské a jedné černošské rodiny (vůbec ne náhodou), boj o půdu mezi sebou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Film bol uvedený v roku 1978 v knihe "Päťdesiat najhorších filmov všetkých čias" ("The Fifty Worst Films of All Time (and How They Got That Way)") od Harryho Medveda a Randy Dreyfussa. (Arsenal83)
  • Faye Dunaway v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama