Reklama

Reklama

Tajemství automobilů hlav států

(TV film)
  • Francie Les Secrets des voitures des chefs d'Etat (více)
Francie, 2017, 52 min

Režie:

Jessy Picard

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se zrodily automobily, si z nich představitelé států udělali symbol své moci, dokonce některé z nich zapsali do dějin... Generál de Gaulle byl věrný až do konce svému Citroenu DS 19, který mu – díky hydraulickému zavěšení kol – zachránil život během atentátu na pařížském předměstí Petit-Clamart. Hitler proměnil svůj luxusní kabriolet Mercedes 770k se 400 koňskými silami pod kapotou v nástroj své propagandy. K papeži dnes neoddělitelně patří Papamobil, obvykle bílé SUV s pohonem čtyř kol, který zpopularizoval především Jan Pavel II. V zámoří se prezidenti Spojených států neodloučí od svého „The Beast“, sedmitunového monstra navrženého na zakázku, s mimořádným pancéřováním, a vybaveným rušičkou vln či zařízením na výrobu kouřové clony. Prestiž, moc, bezpečnost, propaganda, to všechno jsou automobily hlav států. Tento dokument se snaží odhalovat tajemství těchto vozidel, které poznamenaly dějiny lidstva. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzský dokument, který se soustředí na historii vozových parků Hitlera, De Gaulla, papeže a amerických prezidentů. Nejzajímavější je první a poslední a i s tím balastem historie to je docela poučný dokumentární kousek. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Francouzský generál a prezident Charles de Gaulle a jeho černý Citroen DS 19, co je víc? A pak nějaká další a další auta, papamobil a bestie. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

No to tedy koukám. I jako ženu mě to zaujalo a to mi jinak auta nic moc neříkají. Tenkrát byly (ve 30., 40. letech minulého století) auta robustní. Hodně dobrá. Mercedes, citroen. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Automobily mě nezajímají. Ale proč ne, zde bylo hodně historie. Nejvíce mě zaujal poslední uvedený automobil, americké Zvíře. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama