Reklama

Reklama

Láska a příšery

  • USA Love and Monsters (více)
Trailer

Sympatický smolař Joel přežil apokalypsu, při které Zemi ovládly příšery. Po sedmi letech ale opustí útulný podzemní bunkr a vydá se najít svoji bývalku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Karlas 

všechny recenze uživatele

Sci-fi pohádka o Hloupém Honzovi nejen pro dospívající mládež s úžasnými obrazy fantastických tvorů a s dokonalými scenériemi padlé civilizace. Příběh lemuje řada mladických pitomostí, ale i množství zajímavých myšlenek a rozumných úvah. Přes tragický osud lidstva je tohle postapo odlehčováno pohodovým pubertálním humorem, který určitě není nepříjemný. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Bez přípravy, další Netflix film. Taky mi to přípomíná trošičku Zombieland (2009), ale není tady zdaleka tolik humoru. Jistě nadsázky ano, ale raději bych si více užil toho cestování. Poslední půl hodina s příběhovými zvraty mě upřímně moc nebrala a byla silně předvídatelná. Ale jelikož post-apo mám docela rád a monstra by jako vypadly z King Konga, tak jsem si to docela i užil. Věřím, že by tohle mohlo mít potenciál mít pokračování. (60 %) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Joel aneb Cesta tam a zase zpátky. Lidstvu se sice podařilo zničit nebezpečný asteroid řítící se na Zemi, ale zaplatilo za to daň. Vlivem chemikálií, které obsahovaly ničivé rakety a po explozi asteroidu se vrátili na Zemi, zmutovali studenokrevní živočichové a hmyz do obřích rozměrů. Člověk se tak stal chutnou potravou pro mutanty, co tímto ovládli Zemi. Lidstvo přežívá v koloniích usazených pod zemí a čas od času bojuje s vetřelci, co si našli cestu dovnitř. Mladík Joel nemůže zapomenout na svoji lásku Aimee. Je to sedm let, co je katastrofa rozdělila, a Joel se rozhodne za dívkou vydat. Je to však moula (což nemusím, kruciš, nemohl by zase pro jednou být hrdinou superman?), jenž se učí přežívat za pochodu. Pěkným monstrům kraluje stonožka, ta je fakt děsivá, o zábavu se ale umí postarat i obří ropucha či královna sumýšů. Solidní triky, pěkné lokace, napětí (snad jen pasáž s robotkou je poněkud užvaněná) a nehollywoodský konec, což se počítá. Film mi utekl jako voda v rozbouřené řece, ale chápu, že leckterý současný divák vyžaduje non stop akci v klipovém střihu. Pak by měl raději zvolit Zastav a nepřežiješ. Příjemná oddechovka, na kterou se fajn dívá. ()

JasonCZ 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit, dlouho sem váhal, jelikož postapokalyticke filmy a ještě k tomu navíc s monstry naprosto zboznuju. Rozhodnete není horror či thriller, což je škoda... V podstatě je to dobrodružné, postapokalytickej sci-fi.. Možná časem změním názor, jak si to někdy pustím podruhé.. Zatím za mne průměr 3 hvězdy... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taky jsem nemohla dlouho dostat z hlavy Zombieland, ale jak jsem se dočetla, tenhle film z něj prý inspiraci nečerpal. I když příběh je dost podobný: outsider čelí apokalyptickému světu a touží po lásce. Je to žánrovka na velmi vysoké úrovni. Střídá vtipné momenty s napínavými i dojemnými a navíc vůbec není hloupá (když tedy divák přijme, že apokalypsu způsobují přerostlí obojživelníci a hmyz). Hlavní hrdina je velmi sympatický a milý a divák mu nemůže než fandit a držet všechny palce. Líbilo se mi i, že většina lidí, které na své pouti potká, jsou přátelští a nejdou si hned po krku, jak to obvykle v dystopických pohádkách bývá. SHRNUTÍ: Kterak kličkovat za láskou mezi obřími šneky a smrtícími mravenčími královnami. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • V průběhu natáčení byl Dylan O'Brien (Joel Dawson) jediný, kdo se mohl pohybovat v blízkosti psů Hero a Dodge, jenž ztvárnili roli Joelova psa jménem "Boy". Pokud bylo potřeba natočit scénu s Arianou Greenblatt (Minnow) a psy, tak Dylan nesměl být na place a Ariana byla jediná, kdo mohl se psy trávit čas. (mikki089)
  • Film byl natočen na několika místech po celém státě Queensland v severovýchodní Austrálii. Konkrétní místa natáčení používaná v Queenlandu zahrnují Screen Queensland Studios v Hemmantu, stejně jako Mount Cotton, Brisbane a Southport. (Trajektt)
  • Ve filmu si roli psa jménem "Boy" zahráli ve skutečnosti 2 psi plemene Australská kelpie, a to pes jménem Hero a pes jménem Dodge, kteří se v hraní střídali. (mikki089)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama