Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Dnes je 13.03.2010, svátek má Růžena

všechny plakáty (4)

Tajemství Sahary (TV seriál)

Segreto del Sahara, Il / Geheimnis der Sahara, Das
Secret of the Sahara, The

Dobrodružný / Romantický
Itálie / Švýcarsko / Západní Německo, 1988, 4x90 min

Režie: Alberto Negrin
Hrají: Michael York, Ben Kingsley, James Farentino, Andie MacDowell, David Soul, Diego Abatantuono, Daniel Olbrychski, William McNamara, Mathilda May, Jean - Pierre Cassel, Sal Borgese, Miguel Bosé

komentáře
galerie
diskuze
 ve filmotéce
v bazaru
Na DVD od:05/2007KaB Music

Obsah:

V roce 1925 nachází proslulý americký archeolog Desmond Jordan starý rukopis, dokazující existenci bájné Mluvící hory. Vědecká bádání ho přivedou až na Saharu, do kraje neproniknutelného moře písku a kamene, v jehož nejzažším koutě se údajně tajemná hora se svým legendárním pokladem nalézá. Na své pouti k ní musí ovšem Jordan překonat nejednu nebezpečnou překážku. Nehostinný pouštní kraj trápí své návštěvníky žízní, pronásleduje je náhlými bouřemi, ve dne je oslepuje zářícím sluncem, aby je v noci nechal strádat nesnesitelnou zimou a vystavil je věčné samotě. Jordan si však na přílišnou samotu stěžovat nemůže. Jeho ... (zobrazit celý text)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Djkoma ****

Mini-seriál, který se dal zmenšit napolovičku, ale jeho krásu udržeje nadpozemská hudba.

profil / všechny komentáře uživatele T2 ***

Tento niekoľko dielny seriál ma svojím tajomstvom okolo pokladu ukrytého v záhadnej Sahare vždy pri každej časti pritiahol a v tej dobe presnejšie v začiatkoch 90.rokov, keď sa vysielal na našej STV bol jeden z najlepších čo len mohlo byť. Strhujúce dobrodružstvo po pláňach zaviatymi pieskom bolo pod vedením výborného Michaela Yorka, skoro neznámej Andie MacDowell.

profil / všechny komentáře uživatele Brouk ***

Jak já to před skoro 20 lety tuto minisérii hltal, jak já jsem z toho byl vedle... před pár dny, celý natěšen jsem si POCTIVĚ koupil obě DVD a zkoukl je naráz... Musím se přiznat, že po letech se mi vloudil úsměv do tváře...ale vlídný... S trikovým pokrokem, s rozpočty, které dnes jsou, je pro mnoho diváků zejména mladších tento miniseriál veselou taškařicí... pro mě pamětníka je to ale víc než příjemná vzpomínka... Ke vzpomínkám trochu zkreslené nostalgie a naivity patří, ne??? Tak nechte mě snít..... :-)

profil / všechny komentáře uživatele Subjektiv **

Tajemství Sahary má v sobě tajemství, ale hloupé, romantiku, ale plytkou, exotiku, ale kýčovitě idealizovanou... Postavy jsou schematické, On je krásný, odvážný, milující, Ona je krásná, odvážná, tajemná a milující. Padouch nemá slitování, pase jen po svém blahu a všude rozsévá zlo. Když si takovéhle postavy začnou povídat, radost si zacpat uši. Atd. atd. Hlavní pozitivum Tajemství Sahary je , že má v sobě Saharu a ta učarovat dokáže. Hlavně v případě, když je opravdu a dokonale pustá. Ale i ona by si zasloužila zajímavější záběry.

profil / všechny komentáře uživatele flanker.27 *

Totální blbost, ale v tý době jsme na to všichni čuměli :))

profil / všechny komentáře uživatele gudaulin **

Z hlediska kvalit scénáře je to v postatě ptákovina, dialogy na řadě míst vyvolají svou naivitou pobavený úsměv a pointa je hloupoučká, nicméně díky půvabům Andie MacDowell, exotičnosti exteriérů a použité hudbě poměrně slušně stravitelná. Celkový dojem 45 %.

profil / všechny komentáře uživatele Tomco ****

tak toto je moja mladost...vtedy som to neskutocne zral...ani neviem ake mam dat hodnotenie, vtedy ma to neskutocne bavilo, ale v dnesnej dobe by som sa na to pozeral asi inak...kazdopadne az mi zviera hrdlo pri spomienkach na tento film...

profil / všechny komentáře uživatele eileen ****

Tento seriál opravdu není nic zvláštního, ale hudba zde dělá opravdu hodně. Opět nádhera z pera Ennia Morriconeho.

profil / všechny komentáře uživatele Orlau32 ***

Naivní, ale pěkná pohádka pro dospělé. Jediná věc mi na tom vadila, a to přílišná až sadistická brutalita francouzského legionáře, kterého hrál mě dosud neznámý David SOUL. Myslela jsem si : no pokud se tak opravdu legionáři v Africe chovali, pak se nedivím, že je tam z těch kolonií domorodci vykopali.

profil / všechny komentáře uživatele veronikav ***

s kupou nostalgie -pěkné :-))

profil / všechny komentáře uživatele cariada ****

Dobrodružný seriál z prostředí pouště spojený se scifi. Moc pěkně se na to kouká.M.Yourk podává přesvědčivý výkon hlavně ,když oslepne.

profil / všechny komentáře uživatele Pražák ****

Bylo mi tak 11 let a tenhle "tajemnej" seriál jsem fakt sežral i s navijákem. Já jsem tomu fakt věřil a do dneška si myslím, že saharská poušť skrývá mnohá tajemství! A ta rajská hudba!

profil / všechny komentáře uživatele Rabina ***

body za hudbu

profil / všechny komentáře uživatele dr.jacoby ***

Tento seriál je pre mňa zaujímavý hlavne vynikajúcou hudbou od Ennia Morriconeho. Počúvnie jeho soundtracku je jednoducho skvelý zážitok. Niekoľko motívov, ktoré zkomponoval pre tento seriáj je naozaj krásnych. A v samotnom seriály ma najviac mrzí zbytočná smrť múdroho Sholomona, proti zlu treba bojovať a nie sa mu poddať.

profil / všechny komentáře uživatele Grafito **

Ze začátku to vypadalo na poměrně sympatický romantický seriál.. nic zázračnýho, ale taky neurážejícího.. nicméně v momentu, kdy se z tajemných obyvatel pouště vyklubali mimozemšťani, už to šlo celý do kopru..

Hodnocení uživatelů:
kleopatra ***