Reklama

Reklama

Battle Royale

  • Japonsko Batoru rowaiaru (více)
Trailer 1

42 studentů, 3 dny, 1 vítěz, žádná pravidla. Na úsvitu nového tisíciletí došlo k celonárodnímu kolapsu. Při 15% nezaměstnanosti se bez práce ocitlo 10 milionů lidí. Na 800 tisíc studentů přestalo chodit do školy a počet drobných zločinů se prudce zvýšil. Dospělí ztratili v mládež důvěru a začali se jí bát. To vyústilo ve školní reformu nového tisíciletí, tzv. zákon BR - Battle Royale. Letos byla z celkového počtu 43 tisíc devátých tříd vybrána 9. E ze střední školy v Zentsuji. Letošní hra je podle všeho napínavější než všechny předchozí. (Řitka video)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Režisér Kindži Fukasaku se film rozhodl režírovat poté, co mu původní kniha připomínala jeho zážitky z druhé světové války, kdy byla celá jeho třída nucena pracovat v muniční továrně. (Bane_cz)
  • Film je zakázán v televizi v Jižní Koreji díky násilným scénám. (aporve)
  • Některé záběry, které se odehrávaly v noci, byly skutečně natočeny během dne. Během postprodukce byly tyto scény zbarveny tak, aby vyvolávaly dojem, že je to noční doba. Příkladem je, když Kiriyama zaútočí na Kawadu, Noriko a Shuya v bungalovu. (aporve)
  • Herečka Chiaki Kuriyama, která ztvárnila běžkyni Chigusu, si zahrála také ve filmu Quentina Tarantina Kill Bill (2003), a to postavu Go-Go Yubari, která Chibusu v mnohém připomíná. (Terva)
  • V roce 2010 byl film znovu promítán v Japonských kinech. Tentokrát ve 3D. (Terva)
  • Role Shuyova (Tatsuya Fujiwara) kamaráda byla nabídnuta i japonskému populárnímu rockerovi jménem Kyo ze skupiny Dir en Grey. Jeho manažer mu však účast zakázal. (Hans.)
  • V USA byl film distribuován až v roce 2011 na DVD. Nebylo to kvůli zákazu, jak se občas usuzuje, ale kvůli vysokým požadavkům studia Toei na prodej práv, která si nemohli nezávislí distributoři dovolit a velké společnosti o film neměli zájem. (Hans.)
  • Film rozpoutal vlnu kontroverze kvůli realistickému ztvárnění válečné zóny. (virus10)
  • Natáčelo se na jednom malém ostrově v souostroví Izu. Jedná se o neosídlený ostrov Hachiou Kojima. (virus10)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy o vražedné hře. Jednalo se o bestseller, kterého se prodalo 420 000 výtisků. Společně s filmem pak začala vycházet i manga. (virus10)
  • Mnoho poslanců japonského parlamentu se snažilo bezúspěšně zakázat vydání knižní podoby. Když byl natočen film, byla zde rovněž snaha o jeho zákaz. Obojí ale vedlo k tomu, že se jak kniha, tak film staly ještě úspěšnější, protože lidé chtěli zjistit, proč bylo okolo toho tolik povyku. (washek)
  • Ani jeden z herců neměl za sebe dubléra. (Kulmon)
  • Kiriyama, největší lotr ve filmu, nepronese po celou dobu filmu ani jedno slovo. (Kulmon)
  • Obraz na konci filmu bol zrejme naozaj namaľovaný Takeshi Kitanom, jeho rukopis je očividný. Jeho maľby sa objavili aj vo viacerých filmoch, ktoré režíroval. (ZOUi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Tak dlouho se chodí se džbánem...

Tak dlouho se chodí se džbánem...

09.06.2006

Není to vůbec dávno, kdy tu byla řeč o potřebnosti remaků a dnes by se to dalo zopakovat. Další film, který dostal jednoho bratříčka už od původních tvůrců, bude předělán na koukatelnější, nešikmý a… (více)

Reklama

Reklama