Reklama

Reklama

10 dní bez mámy

  • Francie 10 jours sans maman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Antoine Mercier, ředitel lidských zdrojů ve velkoobchodním skladu Briconautes, je ženatý a má čtyři děti. Jeho žena Isabelle, která vystudovala práva, si během grilování se svou starší sestrou Audrey uvědomí, že už dlouho nebyla na dovolené bez manžela a dětí. Celé roky doma všechno zařizuje, zatímco Antoine chodí v klidu do práce. Jednoho večera Isabelle oznámí Antoinovi a dětem, že odjíždí na deset dní se svou sestrou na Mykonos. Antoine se musí postarat o své čtyři děti a zároveň zvládnout starosti v práci, neboť starý šéf, který odchází do důchodu, hledá svého nástupce. Antoine, který ve firmě pracuje osmnáct let, si myslí, že by šéfovo místo měl zaujmout právě on. Jenže ve firmě Antoinovi konkuruje mladší a údernější kolega Dicaprio, který šéfovi velmi podlézá. Když Antoinův šéf vidí, kolik má Antoine starostí s dětmi, řekne mu, ať zůstane těch pár dní doma, aby si odpočinul. Antoine se vrátí z práce a autem omylem srazí jejich uklízečku Marii. Po prvním dnu, kdy zapomněl dvě ze svých dětí odvézt na kroužek a jedno vyzvednout, je Antoine totálně vyčerpán. Další den se spojí s maminkou Isabellou přes videohovor, kde mu manželka sdělí, že se vydává na třídenní plavbu na moře a že nebude mít tři dny signál na telefonu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (15)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Francúzka rodinná komédia, založená na typickej a dobre známej situácii: matka detí už veľmi cíti, že jej prácu doma (deti + domácnosť) manžel dostatočne neocení. Rozhodne sa, že pôjde na výlet a tak deti na starosti bude mať jej manžel. Myslím si, že viac už k tomu nie je potrebné dodať – ďalšie obecné kúsky príbehu už uhádne každý. Čo sa týka hereckých výkonov, tak F. Dubosc bol spíš priemerný – jeho výkon nie je ničím výrazným. Film síce obsahuje niekoľko scén, ktoré dokážu vyčariť menší úsmev na divákov tvár, no ich kvalita je spíš (opäť použijem to slovo) „priemer“ a ešte k tomu fungujú len občas. Čakal som od toho trošku viac. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O filme som ani nevedel, že má nejaký latinskoamerický originál, avšak kvôli tomu by som teda hodnotenie neznižoval. Určite sa tu podarilo pár vtipných gagov a situácií, najmä v prvej polovici. Sympatický otec a deti, ktoré ma nesrali, takže celkom spokojnosť. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Som už dosť imúnny voči frantíckym komédiám. Málo ktorá je vtipní, zaujímavá. Toto neni výnimka. Komické situácie vznikajú len v prvej polke, kde nefunguje režim, je anarchia a všetko k tomu smeruje. To celé na pozadí rodinných problémov a ich šťastného riešenia. Do pozadia skvelé, ale ako real komédia na sobotný večer to môže fungovať jedine v slovenských televíziách. 1 z 5 ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová rodinná komedie, vlastně mám nutkání hodnotit i víš, jen to neudělám, protože si myslím, že mi film extrémně sedl do nálady, v podstatě ničím mi ji nekazil a bylo to příjemné zpestření dne, ale zase si nemyslím že je to film který by vám v paměti zůstal nějak dlouho. Tenhle film není příliš originální, prostě se otec musí pár dní postarat o rodinu a moc to nezvládá, rozdíl oproti americkým verzím tohoto námětu je, že jen málo kdy zajde až do extrému, drží se ještě na hranici přijatelnosti, vlastně pokud někde hranici překračuje je to spíš v rovině firemní kultury než v pasážích rodinného života. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to dost předvídatelné. Nedivejte se na filmy, které vám vybere někdo jiný. Mělo by se zakázat točit maminkovske filmy. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama