Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dcera velitele Arazíma se stává centrem jeho sporu s Jarým, který se do ní zamiluje. Celou pátračku zaměstná případ utonulého muže, který nikomu nechybí... Úvodní díl druhé série Četnických humoresek začíná radostnou událostí - kuchařka Andělka se vdává. Ale právě při této příležitosti začíná konflikt mezi štábním strážmistrem Jarým a jeho velitelem. Arazím se nechce smířit s tím, že Jarý jeví o jeho dceru Klaudii vřelý zájem, a jak se zdá, ani jí není Jarý zcela lhostejný. Arazím sice ještě nedávno ani nevěděl, že nějakou dceru má, to mu však nebrání, aby se choval jako otcovsky žárlivý ochránce její nedotknutelnosti. Narůstající napětí mezi oběma muži narušuje dokonce jindy tak přátelskou atmosféru v pátračce.
Četníci přitom musí vyřešit záhadu velmi složitého případu: v zamrzlém bahně vypuštěného rybníka je objevena asi čtyři měsíce stará mrtvola muže, zatížená kamenem. A jakoby ten mrtvý nikomu nechyběl. Nikdo v okolí nehlásil, že by někdo zmizel nebo byl pohřešován.
Nezdá se, že by se Arazím a Jarým mínili udobřit. Naopak celý konflikt postupně nepříjemně eskaluje. To vše neblaze ovlivňuje i Arazímův vztah k Ludmile, která se posléze rozhodne k energickému a nečekanému kroku. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do velmi silného příběhu o vraždě staršího muže a jeho nálezu na dně rybníka zasahují do děje Arazímovy starosti o nově nabytou dceru a další osobní příběhy, které zásadně ovlivní další díly (např. Jarý, Ludmilka, Karlička). Krimi linka je však naštěstí výrazná a zajímavá, takže kdo nemusí osobní příběh (jako já), spokojí se s pátráním po vrahovi. Lepší průměr. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento a předchozí díl Zkouknut po katastrofickém s03e03 - a byl to jako balzám na duši. Vše, co tam nefungovalo, zde pracovalo když ne na jedničku tak max na dvojku. V hlavní roli silný detektivní případ doplněny o vyvážený pohled do soukromí, skvělé výkony jak herců známých velkých roli, tak i těch epizodních. Možná byl v soukromé lince trošku rozvlacnejsi, ale jako přípravu na závěrečný konflikt mu to odpusťme. Za mne balzamovych 90 procent. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ byl velmi dobrý, ale ta peripetie s tím jak chodí Jarý za Klaudií a jak se spolu rozhádají mě už od malička příjemná nebyla. Arazím je v tomhle díle nerudný kulhavý "děděk" co kolem sebe kope a celý díl je tím pádem hrozně nesympatický. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v obci Bobrová. (M.B)
  • Točilo se také ve Vodním mlýnu ve Slupi u Znojma. Unikátní technická památka vodního velkomlýna se čtyřmi funkčními vodními koly a mlýnským náhonem je ze 16. století. (sator)

Reklama

Reklama