Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pátračka v čele s Jarým přijíždí na pomoc do rozhádané vesnice, kde si sedláci vyřizují účty "po svém". Arazíma čeká případ bývalého amerického vězně, před kterým se třese celá jeho rodina. Četník Karabela ve Vlkoši neví co dřív. Vesnice je rozhádaná a sedláci se ošklivě perou kvůli urážlivým hanopisům na zdi kostela. A tak se Karabela odváží požádat o posilu z brněnské pátračky. Arazím tam pošle Jarého a snaživého Zahálku. Vypadá to jako potupný úkol, ale k odhalení a usvědčení pisatele hanopisů bude zapotřebí - jak se ukáže - velké nápaditosti. Ne méně, než k vyřešení případu, jehož kořeny sahají do minulosti: na stanici přiběhne vyděšená paní Rozsívalová, že se bojí pomsty svého manžela, který se vrátil z Ameriky. Byl tam odsouzen na 10 let do vězení pro pokus o zavraždění své ženy. Rozřešení této rodinné tragédie je opravdu vzrušující a nečekané. A nečekané jsou také metody, které četníci vymyslí pro rozluštění záhady hanopisů. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Železniční stanice Adamov je ve skutečnosti Hrubá Voda  v okrese Olomouc. Leží na jednokolejné neelektrizované trati. Budova výpravny a budova bývalé vodárny byly v roce 2018 prohlášeny kulturními památkami České republiky, ale v roce 2023 se nacházela v dezolátním stavu. Historický Librův grunt v Nedvězí posloužil v příběhu jako stavení Rozsívalové (Miluše Šplechtová). Prvním písemně doloženým majitelem gruntu byl Martin Libra, o čemž se v listinách píše už v roce 1552. Librův grunt je možné spatřit také ve filmu. Objevil se např. ve snímku Všichni dobří rodáci (1968). Představoval dům pijáckého sedláka Zášinky, kterého hrál Waldemar Matuška. A jeho padající zdi pak také demonstrovaly skutečný příběh zabavených statků v pokračování Rodáků v roce 1996 ve filmu Návrat ztraceného ráje. ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyborny dil s vybornymi herci - mladej Hanus (!), Mejzlik, hlasy zname z dabingu (napr Novotny), bavi mne herectvi Trojanovo, skvostny byl i Pardus s zadosti o identifikaci ukradnutych makovic. Kyticka dolu za kycovite sebepriznani padoucha pred zamyslenou vrazdou a za preceneni dusevnich schopnosti jisteho prostacka. 80 procc. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Železniční stanice Adamov je ve skutečnosti Hrubá Voda v okrese Olomouc. Leží na jednokolejné neelektrizované trati. Budova výpravny a budova bývalé vodárny byly v roce 2018 prohlášeny kulturními památkami České republiky. (sator)
  • Natáčelo se v Ohrazenicích. (M.B)
  • Historický Librův grunt v Nedvězí posloužil v příběhu jako stavení Rozsívalové (Miluše Šplechtová). Prvním písemně doloženým majitelem gruntu byl Martin Libra, o čemž se v listinách píše už v roce 1552. Librův grunt je možné spatřit také ve filmu. Objevil se např. ve snímku Všichni dobří rodáci (1968). Představoval dům pijáckého sedláka Zášinky, kterého hrál Waldemar Matuška. A jeho padající zdi pak také demonstrovaly skutečný příběh zabavených statků v pokračování Rodáků v roce 1996 ve filmu Návrat ztraceného ráje. (sator)

Reklama

Reklama