Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arazím musí opustit těhotnou Ludmilu a odjet řešit případ násilné smrti mladšího kolegy na Podkarpatskou Rus. Tento příběh se odehrává na Podkarpatské Rusi, uprostřed hlubokých lesů, v dřevěné vesnici s domky roztroušenými ve stráni, řeckokatolickým kostelem, krčmou a studnou s vahadlem. A právě sem je poslán Zemským velitelstvím vrchní strážmistr Arazím. Má pomoci novému místnímu veliteli pátračky v Chustu s vyšetřováním zabití četníka, k němuž došlo při zátahu na bandu zbojníka Gavrila Gorby. Arazímovi se vůbec nechce odjet kamsi, kde - jak sám říká - lišky dávají dobrou noc. Nechce nechat těhotnou Ludmilu samotnou a navíc v Ponětovicích našli "mladou holku, studentku - mrtvou, hlavu ve vodě, v potoce". Případ mrtvé studentky svěří štábnímu strážmistru Čeňku Němcovi a sám přece jen, s laskavým svolením své drahé Ludmilky, do Chustu odjede. Čeká ho tom nejen vyšetřování smrti mladšího kolegy, ale i překvapující setkání, které úplně změní jeho postoj k řešení tragédie, která se zde odehrála. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tak von ten kure*ník!" Veľmi zaujímavý a atypický diel: Arazím odchádza do oblasti spadajúcej pod inú pátračku, kde teoreticky nemá čo robiť, v jeho domovine prípad vraždy mladej ženy vyšetrujú jeho podriadení, zločin de facto je aj nie je vyriešený (!) a šokujúco zomiera Kikina. Najviac epizóde Loupežník však dáva veľmi osobný motív, keďže Arazím sa dostáva do kontaktu s mužom, ktorý mu kedysi v légiách zachránil život a všetko napovedá tomu, že teraz sa síce dal na zlé chodníčky, ale Arazím sa k nemu bez váhania rozhodne pristúpiť z pozície starého priateľa a nie četníka; ich spoločné scény sú skvelé. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejsilnější epizod, která se mi znovu připomněla, když jsem viděl film Noční jezdci. Je tu totiž řada styčných bodů. V obou se člověk setkává s lidmi, kteří ač páchají zločin, si zaslouží minimálně soucit a respekt. Nejsou to totiž žádní bezcharakterní zločinci, ale obyčejní zoufalí lidé, které na scestí dostala bída a touha se z té bídy za každou cenu dostat. Zajímavé je, že v obou případech jde o lidi hluboce věřící, což jim velí, aby se i v dané situaci chovali pokud možno mravně. Mravně a čestně se zde chovají i ochránci zákona. Vrchní strážmistr Arazím má k tomu (oproti pražském celníkovi z Nočních jezdců) ještě jeden důvod navíc a tím je dávné přátelství z legií k vůdci zbojníků Gavrilu Gorbovi. Možná i proto má tato epizoda seriálu oproti zmiňovanému filmu poněkud šťastnější (byť zdaleka ne idylický) konec. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podařený díl díky zajímavým případům. Jeden řeší v podstatě sám Arazím na Podkarpatské Rusy, kde potkává svého dávného přítele z války, který mu kdysi zachránil život. A Arazím je tentokrát v pozici, kdy může tomuto svému kamarádovi, dnes ale kriminálníkovi, zachránit život. V druhém případě vyšetřuje Čeněk vraždu studentky, jejíž vrah je více než překvapivý. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve skanzenu Stará Ľubovňa. (M.B)

Reklama

Reklama