Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 15
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 15

Recenze (582)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

„Sám si vařím, sám si peru, že se na to... totiž hodím.“ Pokud něco Česká televize sponzorovala dobře, tak právě Četnické humoresky. Kulisy, kostýmy, auta a vše okolo je prostě naprosto dokonalé. První republika ožívá a Četnická pátrací stanice s ní. Tomáš Topfer jako Karel Arazím, velitel Četnické pátračky v Brně a jeho zástupce sympatický Ivan Trojan jako Béďa. Jedni z nejlepších českých herců se sešli v tomto krimi-komediálním seriálu. Zatímco první série řeší především zapeklité kriminální případy, tak druhá se soustředí spíše na vztahy. Třetí série se zaobírá rokem 38, tedy válka je na spadnutí a nacisté zasévají kořeny. Seriál jako takový bych řekl, že je jasná jednička na české scéně. Humor a atmosféru neztrácí žádným dílem. Některé díly se spíše přiklánění k humoru, některé k drsnějším případům. Nechybí ani pár dílů, ve kterých je pořádná akce. Za mě osobně je to seriál, který nikdy neurazí, ale vždy pobaví. Příběh pak končí v pravou chvíli, kdy to začínalo být pro Četníky (a nejen pro ně) kruté a neúnosné. Rozhodně nejlepší český seriál. (90 %) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Parta předměstských četníků si dokáže člověka získat. Nechybí ani troška toho humoru, ač to Moskalykovi s vymýšlením legračních jmen místy možná trochu přehnali. Ocenil bych i hlubší práci s moravskými dialekty. Avšak oproti tomu, co dnes produkují naše televize, jsou Humoresky pohlazením po duši. "Četnická pátrací stanice, u telefonu praporčík Arazím." (121.) ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesné. Už ta první epizoda o ukradených slepicích, fakt psala. A ta amatérská režie za korunu, fakt bomba. Herci taky výborní v těch brněnských kulisách za dvě koruny. Proč se toto musí točit. Kam se poděly dobré seriály. Neplatím koncesionářské poplatky. Nemíním dávat peníze za toto. Mně je úplně špatně se podívat jen na ty titulky podkreslené ultra stupid hudbou. A taky nevím, proč se hlavní postava jmenuje Arazím, to je turek, nebo co to je za piču?! Zkuste ještě někdy pípnout a poslat dopis, že neplatím koncesionářské poplatky, tak vám z těch Kavčích hor udělám kůlničku na dříví! ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Nejlepší postavy Karel Arazim a Bedřich Jarý bez nich by to nebylo tak populární. Co tomu vytknout? Např. kriminální zápletky moc lehce vyřešený i to by šlo překouknout, ale že to občas bylo, jak nějaká trapná telenovela to mě docela mrzelo. A co pochválit? Všechny scénky co se odehrávaly na pátrací stanici ty byly moc povedený. Takže celkově bych to viděl na krásných 80%. A ani bych se nezlobil, kdyby vznikly nějaké díly odehrávající se v době Druhé Světové. ()

johnys 

všechny recenze uživatele

První série byla vynikající, pak už tomu začínalo mírně cosi chybět. Největším kladem byla rozhodně poctivá režie precízního Moskalyka, který nic neošidil. Seriálu dal punc nejvyšší kvality a zábavy Ivan Trojan, v první řadě ještě jako filmově neobsazovaný herec. I na tehdy neokoukanou Antalovou se dalo dívat. Legendární jsou taktéž kostýmy tohoto díla. Za poznámku stojí i epizodní role kontrolora, kterou bravurně odehrál Václav Postránecký. ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • Díl, kdy Albín Suchý (Jan Šťastný) vyrábí kopie pasů, se odehrává na zámku v Tovačově na Hané. (ČSFD)
  • Stylizovaný červený filcový trojúhelník, který mají četníci, je límcová výložka výkonného četnictva. (sator)
  • Promoce Karličky Formánkové (Libuše Šafránková) se odehrává v budově Arcibiskupského kněžského semináře v Olomouci na Žerotínově náměstí (vedle kostela sv. Michala). (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama