Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 14
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
stenrik

stenrik (hodnocení, recenze)

Vždycky mě pobaví, že v seriálu je postava strážmistr Jarý a zároveň v něm hraje herec Jarý :)

tron

tron (hodnocení, recenze)

Čaute, vie sa, prečo sa to volá tak, ako sa to volá? Vysvetlenie slova humoresky mi nesedí s výsledným seriálom...

na příspěvěk reagoval peetrejr, pavelbedi

martincba

martincba (hodnocení, recenze)

Nikdy som neuvedomil ako sa v seriáli veľmi kričí jeden na druhého :) Vysvetľujem si to tým, že obsadenstvo sú poväčšinou divadelní herci, ktorí sú zvyknutý hovoriť hlasnejšie a hrať o niečo afektovanejšie. Prvá séria bola za 5/5, druhá už bola skôr rodinný seriál, ale stále za 4/5 a na tretiu sériu som čakal ako na príchod Krista, ale zostal som mimoriadne sklamaný. Z poslednej série spravili politický thriller a prívlastok "humoresky" jej naozaj nepasuje. Celkovo je tretia séria slabá a radšej mohli natočit 6 poriadnych dielov ako 12 dielov vaty. Takisto by som seriál ukončil v dobrom a nie takto pochmúrne a depresívne.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Pravděpodobně jako celá řada z četnictva a z armády kteří zůstali se aktivně zapojili do odboje. Pokud je tedy nezlikvidovali němci, zlikvidovali by je určitě rusové po 48, kteří jakožto příslušníky policie z minulého režimu, kteři byli dost nepohodlní. 

HellFireFery

HellFireFery (hodnocení, recenze)

To už ví většina z nás. Navíc měl dceru z Ruska, což asi také není nic moc. A Béďa? Ten také nemohl dopadnout moc dobře.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Jinka

Jinka (hodnocení, recenze)

Proč zrovna Vilhelmová? Kdybych ten seriál tak nemilovala, přestanu se na to dívat. Jo a byli tam dva herci, kteří hráli dvakrát. Ještě ten masér, který byl v díle Lázeňské intermezzo, tak hrál v díle Návrat, nějakého sedláka.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Kámen: Nechci krmit Trolly, takže jenom tak orientačně, jsi ve svých odhadech o mé osobě tedy řádně mimo...

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Idaho: A proč mám ty zmrdy milovat, nechceš mi říct, vlastně napsat ? Vlastizrádce může mít rád jenom totální blb, řiťolezec nebo propagandou, popř. nějakou moc "chytrou" školou nasáklej pomatenec. K čemu patříš Ty ? Pravdu ? Kterou ? Tu na "nezávislý ČT ? Nebo v ODSácký bibli MF Dnes ? A kde bereš tu jistotu, že Ty jsi ta nejchytřejší, nejobjektivnější a všeznalá ? Naštěstí pro mě a naneštěstí pro Tebe lidí mýho smyšlení přibejvá jako zrní v sýpce a vládnoucí banda šmejdů půjde již brzy do tepláků ... já nenávidím jenom ty největší hajzly, tak si to přeber jak chceš, v možnostech svý inteligence :-)

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Kámen: Ty při svém výčtu, koho všeho nenávidíš, nepoznáš pravdu od psího hovna. :)

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Idaho : Ať už to myslíš jakkoliv, vřele doporučuju :-DDD a nejenom jeho ... třeba i Bartoše, kterýho vyhodili z MF Dnes, když napsal pravdu o Havlovi.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Konečně mi někdo otevřel oči. ;)

Asi začnu chodit na Zvědavce.

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Miluju "inteligenty" typu Šandíka, Zecka a jinejch trotlů, tváří se jako moudrý hlavy, co všude byli dvakrát, od všeho mají klíče a všemu rozumí nejlépe ze všech na světě. Šandík je navíc černoprdelník, který tedy hodně nemusím, hned mi naskočí Duka a jiní pedofilové, kolaboranti, nemakačenka, zloději a vrazi, těch, co by za něco stáli, je pramálo. Pán je "filozof", co si hraje na "lepšího" člověka (doporučuju mu film Nejlepší člověk), navíc ve stylu černoprdelníků motá do všeho komunisty (jako Duka při oslavě věrozvěstů Cyrila a Metoděje ve Velehradu, popř. při pietní akci za tragicky zesnulé hokejisty na Staromáku - to je neskutečnej kretén) a propagandu. Říká se tomu stihomam, víme ? Určitě je to milovník Mašínů, Duky, Havla, tuneldědka Klause, Langera, Kalouska, Drábka a jiné verbeže ... tak takový "myslitel" mě skutečně urazit nemůže :-DDD. Zajímalo by mě, co má za sebou, krom toho, že poctivou práci viděl leda tak z rychlíku. Zřejmě obět vymývání mozků katolickou církví. Je mi tě líto, chlapče ... ale masírovali tě na škole kvalitně, to zase jo :-)

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

První starostí komunistů po skončení II. světové války bylo zdiskreditovat četnictvo, a vůbec všechno spojené s první republikou.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Idaho: Kdo ví, čeho je to vlastně oběť. Pohled na jeho profil je nesmírně zajímavý, skoro by se chtělo říct, že je to nejen blb, ale navíc se za své blbství vůbec nestydí...

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Ovšem pozor, četníci se chovali k obyčejnem lidem velice přísně, takřka jako svině, rozhodně to nebyli takoví dobráci, jak je to zde vylíčeno, to ani omylem ! Navíc v období Protektorátu se velká většina z nich zachovala jako kolaboranti !!!

Dogfish

Dogfish (hodnocení, recenze)

Celkem dobrý seriál, jen věčně nasr..ý Töpfer. Trojan je výborný. Jen jsem nikdy nepochopil, proč humoresky. Pořád tam umírají lidé (třeba jak umřel Toníček...)

tiny24

tiny24 (hodnocení, recenze)

Ellesime: Aha, já myslel spíš příběhy četníků, ale i přes to díky, zkusim se ještě pořádně podívat na internetu.

Ellesime

Ellesime (hodnocení, recenze)

tiny24: Kdysi říkali, že případy hledali ve starých archivech, že je možná malinko poupravili, ale většina je podle pravdy. Ale kde to bylo to nevím, možná v nějakém dokumentu o Humoreskách.

tiny24

tiny24 (hodnocení, recenze)

Někde jsem slyšel, že četnické humoresky jsou částečně podle pravdy, neví o tom někdo něco nebo neví někdo o nějakém článku, kde bych si o tom mohl přečíst nějaké informace?

evscha

evscha (hodnocení, recenze)

Četnické humoresky jsou podle mě jeden z nejlepších (ne-li úplně nejlepší!) českých seriálů.
Ráda bych vyzdvihla to, že první série vznikala v době, kdy žánr krimi (dne známý hlavně CSI) ještě zdaleka nebyl tak rozšířený. A toto zajímavé téma společně s dějem odehrávajícím se v době první republiky, s atraktivními lokalitami, vtipným scénářem a nezapomenutelnými hereckými výkony (zejména T. Töpfera a I. Trojana) nasadili nesmírně vysokou laťku pro všechny ty nekonečné seriály i sitcomy.

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

Myslím, že současná sledovanost mluví za vše... I při své nejméně 10 repríze humoresky v prime timu sleduje kolem 1,4 milionu lidí a bývá nejsledovanějším pořadem od 20:00. Který seriál se může tímto u nás pyšnit?

Ellesime

Ellesime (hodnocení, recenze)

Nejen Trojan, ale i Töpfer je vynikající. Tento seriál prostě miluju :))

B.E.J.K.

B.E.J.K. (hodnocení, recenze)

Vynikající herecký výkon Ivana Trojana velmi napomáhá popularitě tohoto filmu. Film byl vysílán i v USA

enemy of god

enemy of god (hodnocení, recenze)

jeden z mála "novodobých" českých seriálů na kterej se dá dívat (možná i jedinej),ty sračky co v posledních letech vyráběj jak na běžícím pásu to je katastrofa-Ulice,Ordinace v..atd.atd

fantoci

fantoci (hodnocení, recenze)

Když si tady prohlížím všechny herce, kteří v tomto seriálu hráli, tak si vůbec nevybavuju že by se tam objevil např.: Jiří Kodet a dokonce i zpěvák Petr Novák....

bigwendy

bigwendy (hodnocení, recenze)

Souhlasím, je to skutečně jeden z nejlepších českých porevolučních seriálů. Herci naprosto skvělí, ale za tu třetí sérii je to u mě taky o hvězdičku méně, takže 4*.

Ellesime

Ellesime (hodnocení, recenze)

Nejlepší český seriál, Töpfer s Trojanem nemají chybu. Mohli by to zasejc dávat :)

chudst

chudst (hodnocení, recenze)

Skutečně jeden z nejlepších českých polistopadových seriálů. Má vtip, pěkný spád, výborné herecké obsazení i skvělou hudbu. Jen třetí série to trošku kazí; některé díly se kvalitou vyrovnají původním, ovšem bohužel, velká většina, včetně konečného dílu, nestojí za moc. Sice se snaží ukázat počátky nacismu u nás, ovšem tohle se mi již do klasických humoresek nehodí. Přesto dávám plný počet bodů za vynikající první dvě série.

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Když dva dělají totéž,není to vždy totéž...aneb po smrti A.M. jeho dcera spadla s novými díly z 5 * na 2* !!!

Lalu

Lalu (hodnocení, recenze)

perfektní seriál, ale poslední díly už mírně pokulhávaly. I tak si však pět hvězdiček zaslouží.

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

Bohulib: Tak teda nevim, ale nějak si nevybavuju, že by Bydžovská hrála v předchozích řadách. Ale v jednom případě uhořela Táňa Medvecká, takže možná...

zbysik

zbysik (hodnocení, recenze)

Vubec nechapu, jak tahle blbina muze nekoho bavit. Nemuzu si pomoct, ale kombinace komedie/krimi me prijde proste blba...

hronik

hronik (hodnocení, recenze)

Pravda prvni serie byla lepsi,ale jinak asi ten nejlepsi porevolucni serial.

Gugos

Gugos (hodnocení, recenze)

To je pro mě jeden z nejlepších seriálů co byl u nás vytvořen opravdu klobouk dolů jak po celý seriál udrželi vysokou laťku....je to skvost české kinematografie.....

Bohulib

Bohulib (hodnocení, recenze)

Zuzana Bydžovská už jednou v Humoreskách hrála a uhořela. Ve třetí řadě se objevila znovu. Ale co, dějí se horší věci.

Perry-

Perry- (hodnocení, recenze)

Proč to sakra vysílají 4:3 :( To to nemůže být 16:9, jako všude jinde ve světě ?

Apophis

Apophis (hodnocení, recenze)

Po dlouhé době se natočil seriál, který se dělal "starým způsobem", tedy kvalitně!

dendera

dendera (hodnocení, recenze)

V poslední době se nestává, že by byl natočen seriál, který je koukatelný i opakovaně - Četnické humorky mohu vidět i ve třetím opakování a vždy se těším na každý díl, jako bych jej viděla poprvé.

mrajda

mrajda (hodnocení, recenze)

Nejlepší seriál :-) Ivan Trojan, režie, scénář - není co dodat :)

Hal_Moore

Hal_Moore (hodnocení, recenze)

Jde o jeden z nejlepších novodobých českých seriálů. Jsem rád, že ještě umíme točit takovéto díla.

truhlix

truhlix (hodnocení, recenze)

myslím, že moje hodnotenie hovorí za všetko...náramne som sa u toho pobavil a aj patrične oddýchol..proste pohodička, ktorú sa oplatí zhliadnu

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama