Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 23
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 23

Recenze (580)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Malá, milovaná a hýčkaná česká perla. Půvabné vyprávění s patinou starých dobrých časů, kterému se podařilo nenásilně skloubit vážnou i humornou stránku života. Je zaplněné vesměs sympatickými rázovitými postavičkami, které v rámci (i nad rámec) svých povinností řeší všední i nevšední kriminální případy - a každá z nich má svůj osud a své osobní problémy. Seriál si udržel si vysokou laťku po celou dobu natáčení, i když postupně částečně změnil styl. Dokázal ustát i tu nejtěžší ránu - odchod svého duchovního otce Antonína Moskalyka … a směle se může řadit k tomu nejlepšímu ze seriálové tvorby, co se kdy v české kotlině urodilo. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

jeden z mála seriálů, u kterého se sejdeme celá rodina a celá rodina se perfektně baví. Rodiče, já i mladší sestra.Ale všichni se shodneme, že ty nejnovější díly - už to není ono. Ale jinak perfektní zábava na páteční večery strávené s Českou televizí. Dobrovolně. edit: taťka prý nesouhlasí s tím, že starší díly jsou lepší ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V České zemi se občas objeví výjimky i na poli seriálu, co do kvality se týče, čerpající z naší historie, kombinující vztahy, důvtip a krimi v jednom. Jednoduše řešeno, Četnické humoresky jsou jediný český seriál současnosti, který dokázal to, co jiné seriály ne. To, že skloubil kvalitu příběhu a herců v jedno a nechal vzniknout tak skvělý seriál. Děkovat můžem České televizi a i za to, že nové epizody stále vznikají, věřím, že na stále dobré úrovni. V dnešní době není těžké konkurovat kvalitou, ale spíše sledovaností. Toho bych se ale příliš nebál, Četnické humoresky si za tu dobu dokázali vytvořit velice slušnou diváckou základnu a doufám, že to nadále vydrží. (8/10) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by byl řekl, že za tímhle seriálem stojí nenápadný, leč velice invenční policejní důstojník Michal Dlouhý...a oslovil režiséra Antonína Moskalyka, u jehož režie je úplně jedno, jaká je hloubka ostrosti, důležitá je poctivost řemesla. Tento seriál (minimálně první řada a půl) není jen dokonalým spojením krimi a komedie, to vše baleno jako retro, ale dívá se na období první republiky zajímavým, často hodně kritickým okem. Rozhodně však nesnese srovnání s Panoptikem města pražského, se kterým má převelice málo společného, rozhodně ne tolik, aby se na takovém serveru uživatelé takhle vysoko dopouštěli podobně laciných analogií. Nebýt částečné obměny tvůrců a už lehce vyčerpaných charakterů, mohlo jít o dokonale hutné (historické!) dílo, které se dost zajímavě snaží ze současného odstupu zachytit časový oblouk jednoho z důležitých údobí našich dějin. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky místy dost amatérská a hlavně značně schizofrenní podívaná, která co chvílí ostře přepíná mezi och tak trhlým životem veselých postaviček na stanici a vážně míněným „jen ten úředník nás drží nad vodou“, tak jako tak ale jede v zaběhnutých kolejích velebení všemocného policejního živlu. Nechtěná oslava nekontrolovaného fízlování, která se u Hříšných lidí města pražského dá omlouvat dobovou podmíněností, působí svou neuvědomělostí v dnešní době poněkud bizarně. Ten potrat zvaný třetí série prosím nezmiňovat. Jo a Ludmilu se Šiktancovou pověsit za kozy do průvanu, děkan. ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • Letiště, na kterém ve 26. díle "Slavnost" přistanou Béďa (Ivan Trojan) a Klaudie (Olga Krasko) je staré, dnes už neexistující, Letiště Brno (taky Letiště Slatina nebo Letiště Černovice). Jedná se o původní brněnské letiště, které bylo vybudováno v letech 1924–1926 a v provozu, ať už v civilním nebo vojenském, bylo až do roku 2001. V roce 2006 bylo srovnáno se zemí, aby ustoupilo rozšiřující se průmyslové zóně Černovické terasy. (Maulincio)
  • V posledním díle ve scéně, kdy se všichni připravují k odletu do Anglie, je možné si všimnout občasného mihnutí mikrofonu na horním okraji obrazovky. Taktéž je možné všimnout si stínů na letadle, které vrhá teleskop mikrofonu, kamera a natáčecí štáb. (San Miguel)
  • Scény okolo kostela, kde působí jako kostelník Václav Vydra, v 9. dílu Svatba se natáčely v Kloboukách u Brna. (offlineman)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama