Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 27
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 27

Recenze (582)

kajas 

všechny recenze uživatele

Na české poměry rozhodně povedený výpravný seriál se sympatickými herci (až na Vilhelmovou, ale to je asi můj osobní problém ;)) a mnohdy zajímavými kriminálními případy. V nejlepším by se ale mělo přestat a bezmála 40 epizod bylo na četníky prostě moc. Poslední řada už mě prakticky vůbec nezaujala. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál po všech stránkách - počínaje scénářem, režii a výbornými hereckými výkony. Ústřední dvojice (Arazím a Béďa Jarý) je nezapomenutelná, hlavně jejich vzájemné rozhovory - třeba ten, jak se snažil Béďa zjistit, jestli Arazím čeká dítě s Ludmilou. " Vy jste se přeci měli rádi " , " Jó,jóóó,jóóóóó?" "Co tady jódluješ jako Tyrolák" !!! Prostě příjemný a humorný seriál o mnohdy nehumorných věcech. Díky pane Moskalíku za tento ojedinělý skvost... ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vždyť to je tak průměrné! Jen proto, že mezi všemi těmi blbostmi, co se tu dnes doma točí, tady lítají tahle superhobnocení? Průměrné a nevyrovnané, s postupem výroby jednotlivých dílů na úrovni značně klesající - třeba dávným "Hříšným lidem" po paty četnických holínek nesahající. Za spoustu peněz málo muziky, typicky současné, veřejnoprávní. Jo, prachů se v téhle televizáčtině utopilo mraky! ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Seriál jako celek jsme si oblíbil a některé epizody jsem viděl i vícekrát, jak v televizi, tak i na počítači. Svým způsobem jsem si tu zaprděnou pátračku zamiloval. Dvojice Töpfer, Trojan (TT) jsou krásně vysoustružená a opravdu bych si nedokázal v těchto rolích představit někoho jiného. Pan Moskalyk předvedl velmi solidní práci, kterou malinko dehonestovala poté jeho dcera. Když bych vzal série popořadě, tak nejvíce se mi překvapivě líbila dvojka. Poté se mi také hodně líbila první série kde se člověk seznámil s protagonisty a bud mu přirostli k srdci a chtěl vidět další série či nikoliv. No a ta třetí série ta už mě moc nebavila, byly tam snad i dva zbytečné díly a celkově šla kvalita dílů dolů. Možná jen pak poslední díl to lehce vytrhl, nicméně to už byla spíše nostalgie za celým seriálem. Díky horší třetí sérii nedávám plný počet, jinak ale doporučuji shlédnutí fajn hodinky a půl seriálu během večera. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

První série byla opravdu velmi dobrá. V přidaných dílech se mi zpočátku zdálo, že se "vaří z vody" úspěchu první série, ale pak se vše vrátilo k velmi dobré krimi-zábavě (díky pane Moskalyku) .... Ovšem to, co vzniklo po příchodu nové režisérky, má s původními díly společného jen velmi málo .... Sledovanost sice letí k rekordům ČT, ovšem v našich krajích je (bohužel) sledovanost v nepřímé úměře ke kvalitě. Humoresky sice byly donedávna čestnou výjimkou, ale - už nejsou ....... Tady musím hodnocení rozdělit - díly 1 - 26 poctivých 80-90%, díly 27 - 31 (zatím) 30-40%. ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • Role strážmistra Arazíma (Tomáš Töpfer) je inspirována skutečnou postavou, a to Josefem Arazimem, který sloužil v Hradci Králové. Narozdíl od seriálové postavy, která byla za 1. světové války v ruských legiích, byl skutečný Arazím v legiích italských a na pátrací stanici nikdy nesloužil. (San Miguel)
  • V epizodě "Bouřka" v 17. minutě říká Kamila Kliková (Tatiana Vilhelmová), že její snoubenec se jmenuje Tomáš Klimsza (Jan Hrušínský). V díle "Slavnost" ho ale všichni oslovují Hermane. (ČSFD)
  • Ivana Vaňková se v seriálu objeví ve dvou různých rolích. V díle "Doktor Smrt " ji můžeme vidět jako sestřičku mezi pacienty na zahradě léčebny, kdy mluví se strážmistrem Jarým (Ivan Trojan), a od třetí série ztvárňuje postavu zpěvačky Elly Vienny, do které je bezúspěšně zamilován Hugo Líbal (Miroslav Donutil). (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama