Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 14
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 14

Recenze (580)

eileen 

všechny recenze uživatele

Miluju Moskalykovu Babičku a z piety k ní jsem se rozhodla pokusit se sledovat tento seriál, když před lety jsem to jednoduše nevydržela. Poctivě jsem se snažila u prvních čtyř dílů vydržet až do konce, ale to se prostě nedá, je to neskutečná nuda. Nechápu to vysoké hodnocení tady, asi jsem nějaká divná, ale když slyším tu úvodní hudbu - nemožné iritující téma s doprovodem píšťalky, otvírá se mi kudla v kapse. A představa dalších 35 večerů mě děsí :-(((. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V současné době asi vrchol mezi českými krimiseriály. Přece jen Hříšní Lidé a Panoptikum Města Pražského už tu byli tolikrát... a tahle nová krev má vše, co potřebuje - známé herce, dobrý scénář, solidní rozpočet, a výsledek tomu odpovídá, přátelé. Zábava je to skvělá, obzvlášť díky Arazimovi a Ludmile:) Kvalitu se podařilo udržet i po odchodu pana Moskalyka na věčnost, a tak pro seriál jako celek nejde jít pod 80%, i když některé díly zaslouží více. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší TV seriál za posledních 20 let. Doba a prostředí 1. republiky je vděčné téma. Velmi kvalitní český seriál - což se o většině našich seriálů říci nedá. Vedle výborné režiie pana Moskalyka vyniká také výborný scénář jeho dcery, dále pak velmi krásná a slušivá móda z poválečné doby (což se o dnešním ošacení nedá tvrdit), skvělé herecké výkony nejen hlavních protagonistů (obzvláště pak T. Töpfera, I. Trojana, A. Antalové, P. Kostky, L. Šafránkové a J. Bohdalové - která v 1. dílu 3. řady excelovala). Herecké obsazení je vůbec výjimečné, jen ten výpis zaslouží obdiv, výborně obsazené a především skvěle zahrané jsou i jednotlivé epizodní role, leckdy ikonami českého filmu, televize a divadla. K tomu ještě vynikající kamera, nádherné, poctivé exteriéry a vůbec celá výprava, vkusná a příjemná hudba. A nakonec musím uznat, že i počáteční zdání klame: 3. řada se mi totiž po premiérovém shlédnutí jevila tak nějak nedostatečně, ale napodruhé to pro mě bylo úplně něco jiného. Daleko více jsem si to vychutnával a užíval. I přes těch pár maličkostí nemůžu hodnotit jinak. Velký dík patří všem tvůrcům tohoto velkolepého díla, které má svou krásnou duši. Viděl jsem to snad víc než 10x a stále mě to nepřestává fascinovat! Důvod je jediný - je to poctivé v každém směru. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších českých seriálů, prostředí první republiky je nádherné, vše je tak nějak milejší (kromě té třetí série, pochopitelně). Pana Moskalyka mám neskutečně ráda a tohle se mu opravdu vyvedlo. Spousta krásných dialogů, spousta humoru, nádhera. Tomáš Topfer s Ivanem Trojanem jsou úžasní, navíc se mi moc líbí, že se tu v různých malých roličkách objevují skoro všichni zajímaví čeští herci - jako by si každý chtěl tu atmosféru a krásné kostýmy vyzkoušet. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vždyť to je tak průměrné! Jen proto, že mezi všemi těmi blbostmi, co se tu dnes doma točí, tady lítají tahle superhobnocení? Průměrné a nevyrovnané, s postupem výroby jednotlivých dílů na úrovni značně klesající - třeba dávným "Hříšným lidem" po paty četnických holínek nesahající. Za spoustu peněz málo muziky, typicky současné, veřejnoprávní. Jo, prachů se v téhle televizáčtině utopilo mraky! ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • V 31. díle s názvem "Dědiců má ve scéně, kde Arazím (Tomáš Töpfer), Jarý (Ivan Trojan) a Němec (František Švihlík) diskutují nad zdravotním stavem statkáře Filipa Kalouska (Luboš Ondráček), Němec výložky štábního strážmistra, ačkoli je již dávno praporčíkem. V další scéně má výložky opět praporčické. (Dinsberg)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama