Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 4
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 4

Recenze (582)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto seriálu se nešetřilo na penězích, takže se skví velmi pěknou výpravou, natáčení v exteriérech, spoustou postav, které ztvářňují vynikající herci, v čele s Töpferem a bezkonkurenčním Trojanem. Ale co více, tento seriál se může pochlubit dobrým, vtipným a zábavným scénářem. Nechybí napětí, které skvěle vyvažuje humor. Podle mě jeden z našich nejlepších polistopadových seriálů. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem poslední "série", kterou již nenatočil A.Moskalyk, takže se může stát, že moje hodnocení se ještě změní. Ale jinak na televizní tvorbu kvalitní zábava, která mě dokázala udržet po všechny páteční večery. Nejspíš prvních 13 dílů bylo nejlepších. Tomáš Topfer a Ivan Trojan tu byli výborní a nádherně se doplňují. Kriminální zápletky taky obstojí. Jediné, co mě občas vadilo, byla někdy až moc přeslazené scény. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V České zemi se občas objeví výjimky i na poli seriálu, co do kvality se týče, čerpající z naší historie, kombinující vztahy, důvtip a krimi v jednom. Jednoduše řešeno, Četnické humoresky jsou jediný český seriál současnosti, který dokázal to, co jiné seriály ne. To, že skloubil kvalitu příběhu a herců v jedno a nechal vzniknout tak skvělý seriál. Děkovat můžem České televizi a i za to, že nové epizody stále vznikají, věřím, že na stále dobré úrovni. V dnešní době není těžké konkurovat kvalitou, ale spíše sledovaností. Toho bych se ale příliš nebál, Četnické humoresky si za tu dobu dokázali vytvořit velice slušnou diváckou základnu a doufám, že to nadále vydrží. (8/10) ()

johnys 

všechny recenze uživatele

První série byla vynikající, pak už tomu začínalo mírně cosi chybět. Největším kladem byla rozhodně poctivá režie precízního Moskalyka, který nic neošidil. Seriálu dal punc nejvyšší kvality a zábavy Ivan Trojan, v první řadě ještě jako filmově neobsazovaný herec. I na tehdy neokoukanou Antalovou se dalo dívat. Legendární jsou taktéž kostýmy tohoto díla. Za poznámku stojí i epizodní role kontrolora, kterou bravurně odehrál Václav Postránecký. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Miluju Moskalykovu Babičku a z piety k ní jsem se rozhodla pokusit se sledovat tento seriál, když před lety jsem to jednoduše nevydržela. Poctivě jsem se snažila u prvních čtyř dílů vydržet až do konce, ale to se prostě nedá, je to neskutečná nuda. Nechápu to vysoké hodnocení tady, asi jsem nějaká divná, ale když slyším tu úvodní hudbu - nemožné iritující téma s doprovodem píšťalky, otvírá se mi kudla v kapse. A představa dalších 35 večerů mě děsí :-(((. ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • V 15. díle s názvem „Ohněstrůjce“ si lze ve scéně, kdy Kamila Kliková potká Arazíma (Tomáš Töpfer) před kasárnami, všimnout novodobých vozidel v pozadí. (karda1)
  • Železniční stanice Říkonín (6. díl, Směšný vrah) skutečně existuje, byť v seriálu jsou záběry z úplně jiné stanice, která je označená jako Říkonín. Před 2. svět. válkou však do ní vlak nemohl v žádném případě vjet, protože trať, která touto stanicí vede, byla dána do provozu až roku 1953. Stanice leží na trati Brno - Havlíčkův Brod, asi 15 km od Tišnova! (offlineman)
  • V 2. epizodě 3. řady s názvem „Rýhonosec řepný“ se štáb vydal natáčet do starého rekonstruovaného mlýna v Moravských Chvalkovicích. Kvůli natáčení musela být otočena střecha a uměle vytvořena příjezdová cesta. (TheDave)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama