Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

InJo 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle ultra béčko v dnešní době je skoro k nezaplacení... Skvělé guilty pleasure s nečekaně hustou atmosférou, spoustou akce a absolutně výborným béčkovým záporákem. :) Krásných a naprosto spokojených 50 %, ale vidět to bez původního (geniálně špatného) českého dabingu, ve kterém figuruje jen pět dabérů (tři muži, dvě ženy), je to tak o 10 - 20 % míň... ;-) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vždycky to děláš takhle ??" - "Dělám co ??" - "Zabíjíš !!" - "Já takový svět nechtěl !!" ;) Nekorunovaný mistr čistokrevného braku Albert Pyun má na svém triku velikou spoustu céčkových (s)hitů, a tak není divu, že když do svého hereckého ansámblu naverboval belgického baleťáka Van Damma, skončila jejich spolupráce neskutečnou "trapárnou" !! Postapokalyptickou budoucnost, tu já můžu, a tak jsem se celkem těšil na film s mistrem vysokých kopů, který mi kupodivu léta unikal, nakonec mi však bylo tak špatně, že Jean-Claudea nechci zase hodně dlouho vidět.. Cyborg určitě není až tak špatným filmem, jak by se z mého hodnocení mohlo zdát, byť otřepaným příběhem dnes již nikoho neohromí, sem tam nějaké nechutné brutalitě se tvůrci rozhodně nevyhýbají, tykají si s explicitou, celé to působí dost špinavě a depresivně, akce film nabízí taky poměrně mnoho, hlavní padouch Vincenta Klyna budí strach, leč všechny ty otravné flashbacky to celé hrozně brzdí, soundtrack Kevina Bassinsona mě naprosto znechutil již po pár minutách a přiznám se, že ta upocená Pyunova snaha vyvolat v divákovi dojem, jak ukrutně duchaplné béčko s přesahem to vlastně sleduje, mi prostě nedovolí jít s hodnocením objektivně výš ani o milimetr.. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pyunovo post-apokalyptická levná jednohubka, kterých natočil vážně hodně. Zde je ale mladý Van Damme, který filmu dodává patřičnou kvalitu svým vynikajícím uměním. Cyborga beru jako průměrnou béčkovou klasiku své doby, jeden z těch horších JCVD filmů z jeho první a zároveň nejlepší kariérní dekády, stále ale dobře koukatelný akční sci-fi brak, které mám osobně rád. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s tímto hercem... hercem... .... ...EHM.. CH... CHHHMM ...... CHÁÁÁCHÁÁÁ HÁÁHÁÁÁ... pardon.....UMPPFFFFF..CHHHH.... omlouvám se, to mi jen tak uniklo... No, ale zpět k vlastnímu filmečku. Viděl jsem jej poprvé, když mi bylo kolem patnácti a získal si mne urostlými drsně krásnými padouchy (a to nejsem ani gay, šmudlo), hlavně oči jejich šéfa stály za to (fakt nejsem), klasickou "postapokalyptickou" atmosférou plnou beznaděje, ale hlavně pomalým jednoduchým dějem a efektními záběry těch několika málo bojových exhibic navoskovaného Van Damma. To pomalé tempo, absence rádoby komických průpovídek, dobře načasované netrapné retrospektivní obrázky jednoduché kruté zápletky z hrdinových vzpomínek (dobrý člen rozvitý, že), výborná hudba a krátká stopáž mohou za můj nejoblíbenější film s tímto antihercem. ..........neboj, stále si uvědomuji, že jde o béčko, ale s velkým B v dobrém slova smyslu... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2014 – Slinger - Albert Pyun’s Director’s Cut of Cyborg] Zapomeňte na stupidní příběh o strastiplný cestě slingera a kyborga postapokalyptickou krajinou s informací jak vyrobit lék proti moru a zachránit civilizaci. Van Damme je mesiáš bojující proti satanistům, kteří nechtějí, aby lidé opět začali používat zapomenutou technologii a znovu začali budovat civilizaci, protože by to ohrozilo jejich moc nad přežívajícími lidmi. A vůbec, tahle mizérie a utrpení je vlastně strašně fajn. Léta páně 2011 se Pyunovi dostala do rukou VHS kazeta s pracovní verzí Kyborga tak jak si ji bez špetky soudnosti vysnil. Tu následně distribuoval na vypálených DVD jako The Renegade Director's Cut. Pak vzal studiem k nepoznání sestříhanou verzi, VHS nevalný obrazový kvality, nůžky a LP 2014 vznikl další a poněkud odlišnej svéráznej sestřih se zběsile kolísající kvalitou obrazu, hlubším a funkčnějším příběhem, propracovanější psychologií hlavního hrdiny a avantgardním střihem. Výsledek je zajímavější a koukatelnější než nám z TV známej Kyborg. Střídání kvality působí úsměvně stejně jako Van Dammova mimika ve vážných pasážích (proč jen se mi vybavuje Zoolander?). Během dialogu po setkání vám dojde to co vás znovu praští do mozkovny v závěru a není to to jediné, co svou naivitou poněkud nabourává vážnější linku filmu. Úplně na konci je pak z prequelu vystřižená scéna z budoucnosti. WTF? Víc informací v komentáři od JFL. Někdy se budu muset podívat i na Renegade Director's Cut. [Studio Cut: 40 %] | ► R-Rated Studio Cut vs. Renegade Director's Cut ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Jména Gibson Rickenbacker, Nady Simmons, Fender Tremolo, Marshall Strat a Pearl Prophet pochází z názvů firem pohybujících se v hudebním průmyslu. (Chatterer)
  • Jackson „Rock“ Pinckney, který ztvárnil jednoho z pirátů, byl během natáčení nešťastnou náhodou Van Dammem udeřen nožem do oka, o které následně přišel. Pinckney ho zažaloval a u soudu získal 485 tisíc $. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama