Reklama

Reklama

Just Rambling Along

všechny plakáty

Obsahy(1)

Chudobný chlapík (Stan Laurel) sa snaží naplniť si žalúdok na úkor iných. Nebojí sa totiž vziať peniaze synovi policajta. Sám sa však stáva obeťou... (ČSFD)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele

Chudý a smolný podvodníček, který by se chtěl zadarmo najíst (na jednu stranu s ním člověk soucítí, na druhou, krást a podvádět se nemá), je nakonec sám podveden a výprask dostane. Několik dobrých vtipů (palačinky v klobouku, šatna s klobouky, ochutnávky). Ale celkově přece jen nic moc, třeba začátek je vyloženě nijaký, a závěrečná rvačka, trade mark tehdejších komedií, se dala čekat. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Druhý film Stana Laurela pro studio Hala Roache a údajně vůbec nejstarší jeho film, který se dochoval. Roach si Laurela najal namísto slavného divadelního klauna Tota, který od něj odešel pět filmů před koncem smlouvy. Stan tu hraje, stejně jako v mnoha svých pozdějších sólových filmech, šviháka, který je ale na mizině a snaží se nějak pokoutně, hodně "chaplinovsky" vyžít. Ve filmu Just Rambling Around se s desetníkem, který ukradl malému chlapci (!), navíc synkovi poldy (Noah Young), vydá do bufetu. Tam lstivě oblafne kuchaře a číšníky, ale krásná dívka u jeho stolu zase pěkně oblafne jeho a Stan je po zásluze potrestán. Gag s kloboukem Laurel zopakoval v různých podobách ještě v mnoha pozdějších filmech a obzvlášť háklivý na to byl Oliver Hardy. Film je ke stažení na Archive.org. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Groteska so skvelým Stanom Laurelom, ktorý tu však dokazuje, že k dokonalosti potreboval ešte jednu polovičku. Krátke, svižné, výstižné. ()

Reklama

Reklama