Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V parodii na snímky s Jamesem Bondem se v hlavní roli objevuje Neil Connery (bratr slavného Seana).
Tento humorný akční thriller (uváděný mimo USA také pod názvy OK Connery či Operation Double 007) pojednává o plastickém chirurgovi, kterého zaplatí Spojenci, aby – jak jinak – zachránil svět. Hlavní roli v parodii ztvárnil Neil Connery, jenž je opravdu bratrem legendárního Seana. A aby bylo jasné, v jaké filmové kategorii se pohybuje, jeho postava se dokonce přímo jmenuje Dr. Neil Connery! Ve filmu usiluje mezinárodní teroristický gang jménem Thanatos o převzetí vlády nad světem a tomu musí nový agent Connery zabránit. Prostředkem k ovládnutí zeměkoule organizací pod vedením hlavního padoucha v podání typického Adolfa Celiho má být generátor magnetických vln, jenž dokáže vyřadit z činnosti všechny stroje světa. A když má slavný britský Agent 007 zrovna jiné úkoly, nezbývá nic jiného, než do akce nasadit jeho "civilního" bratra Neila. Ten je prvotřídním plastickým chirurgem, hypnotizérem a dokáže také například odezírat ze rtů, což jsou přesně ty schopnosti, díky kterým právě on dokáže položit zločinný syndikát na lopatky. Kromě prudké akce, spousty půvabných dívek a elegantně zvládnutých humorných pasáží stojí za zhlédnutí také přesvědčivý výkon hlavního protagonisty. Ve filmu se paradoxně objevují i známé tváře z opravdových bondovek, jako jsou např. Bernard Lee ("M"), Lois Maxwell (úplně první Moneypenny) či bondgirl Daniela Bianchi. A co víc, o hudbu včetně vtipné titulní písně se postaral dokonce sám slavný Ennio Morricone! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Bondy mám rád a to jak Fleminogovy knihy, tak klasickou frančízu. Podle mne tohle není parodie, ale taková hra na motivy, jistě, opakuje, (vykrádá?) spoustu nápadů, ale právě tím, že se nesnaží být nějak originální, jako spousta jiných odvarů bondovek šedesátých let, tak má podle mne jistý půvab. Takové setkání s dávným kolegou, na kterého jste pozapomněli, ale máte hodně společného - třeba když jste krátce dělali ve stejné firmě, takže známé tváře tady hrají samy sebe, padouchové jsou padouchovatí, dívky krásné, i vtipy na Conneryho a to že Neil C je Neil C není pro mne trapné, ale je to hra na známé hrací desce, s podobnými figurkami a kartami, trochu jiná, ale ne moc. Ale je pravda, že jsem bondofil a jiný si to užít nemusí. . ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Chytlavá ústredná melódia, pekné ženy, veľa bondovsky známych tvárí, miestami vydarený humor a Connery fantastický! Každopádne dejovo nezaujme po celý čas a čakal som, že Conneryho Connery bude viacej bondovský. Asi polovicu filmu som si ale hovoril "Úplne jak Sean!", podobnosť zaručená. Film treba brať ako paródiu, veľmi mi pripomína Never Say Never Again. Rozmýšľam medzi 3-4*. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Hrozivě nudná a především zoufale nevtipná rádoby satira na Bondovky aneb jeden z nejpřesvědčivějších důkazů, že na Bondománii se v 60-tých letech popásal každý béčkovější producent... V hlavní roli mladší bratr Seana Neil, jenž opravdu příliš hereckého talentu do vínku nedostal a většina filmu strávíme záběry na jeho hypnotizující oči... Ve vedlejších rolích slečna Moneypenny Lois Maxwell a M Bernard Lee ve svých typických rolích sexy sekretářky a senilního šéfa. Jako padouch Adolfo Celi - záporák Emilio Largo z Thunderboltu... Doporučuji jen nejzavilejším fandům 007 jakožto zajímavou kuriozitu, podobně jako Casino Royale ze stejného roku... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Spaghetti bondovka? Ano, to by mohl být ten správný žánr. Ovšem o parodii se nejedná. Spíše o vaření čaje z párkrát vylouhovaného sáčku. Je to poměrně bizarní, ale nemůžu říct, že nudná podívaná (jiná nebondovka Nikdy neříkej nikdy je rozhodně nudnější), v níž se - za zvuku Morriconeho a Nicolaiova dokonalého vykrádání Johna Barryho - téměř neustále něco děje. Příběh? Naivní slátanina těch nejzákladnějších bondovských klišé, která byla už v době vzniku značně otřepaná, zaplněná kvanty krásných žen a v hlavní roli s Neilem Connerym, jehož postava se jmenuje dr. Neil Connery a nosí bradku jako Vlasta Burian ve Třech vejcích do skla. S blížícím se závěrem se OK Connery stává podivnějším a podivnějším (třeba zamaskování ukradeného náklaďáku za jakýsi pojízdný kočičí šantán je snad nepoužitý nápad ze stejně starého Casina Royale), každou chvíli někdo přijde s narážkou na Conneryho bratra či s replikou typu "Přečetl jste příliš mnoho Flemingových románů" a závěru s bitvou lukostřelců a harpunářů schází už jen aby hrdinovi, jenž padouchy střídavě tluče, střílí i hypnotizuje, přispěchal jeho slavný bratr na pomoc. Kdyby k tomu došlo, dal bych snad o hvězdičku víc. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

„Bondovská formule“ byla svatým grálem tvůrců eurospy filmů a Operace "Mladší bratr" se snaží být bondovkou tak moc, jak málokterý jiný film té doby. Při srovnání s většinou italských eurospy filmů je vidět slušný rozpočet, a kromě cesty po zajímavých lokacích, zástupu krásek či spousty důmyslných udělátek si můžeme dopřát i, na poměry žánru, slušný příběh. Lékař a hypnotizér, dr. Connery, bratr slavného agenta, v něm pomáhá britské tajné službě rozkrýt komplot padoušské organizace, ale současně můžeme sledovat i boj mezi padouchy samotnými. Neil Connery jako herec svého bratra sice nenahradí, ale máme tu zástup dalších bondovských herců, kteří posilují dojem, že vidíte skutečný spin-off 007. Hlavně je však tento film skutečně zábava – dočkáme se spousty gadgetů či scén jejichž jediným účelem je, aby byly stylové. Už jen padouchova jachta s posádkou složenou jen z žen si zaslouží pozornost a skvělý soundtrack sám stojí za další hvězdičku pro tento film. Operace "Mladší bratr" je rozhodně jedním z nejlepších zástupců žánru eurospy, zvlášť jeho italské větve. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama