Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (250)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi týtmo opusom a jeho neskoršími Spider-Manmi dokumentuje 10 ročný technický i inteligenčný vývoj filmových komiksoviek. Dynamičnosť deja, existenciálne utrpenie hlavnej postavy, jej láska k Žene, definícia zloduchov, množstvo skvelých režijných nápadov - to všetko ostalo, zmenilo sa "iba" zdokonalenie (zdigitalizovanie) technického prevedenia, väčší dôraz na logiku a náväznosť pri písaní scenára, a povýšenie čistej zábavy na zábavu s reálne dramatickým rozmerom. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Filmová komiksová adaptace z doby, kdy si sousloví "filmová komiksová adaptace" neslo negativní konotace zcela po právu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl Raimiho řezničinu Evil Dead, tak jsem se sám sebe ptal, jak že mohl tentýž člověk natočit Spider Mana. Při sledování Darkmana mi to konečně došlo. Řekl bych, že Darkman je takovým předělem mezi Raimiho zombie a komiksovým obdobím. Tím ale nechci tvrdit, že je to pravda, ale mě takto přišlo. Slyšel jsem hlasy, že se Liam Neeson do role znetvořeného hrdiny, který se za zohavení svého těla mstí, vůbec nehodí. Já osobně bych řekl, že to není pravda. Protože ne každý hrdina musí být nabušené prasátko, které rozdává tvrdé rány. Peyton je uhlazený, sympatický chlapík. Tedy do té doby dokud mu nesežehnou ksicht. Scénář je sice lehounce naivní, ale má občas drsné vychytávky. Jako třeba, když chlápek leží mrtvý na autě a jemu poněkud stejně podobný chlápek sedí vedle na lavičce. Být v kůži té ženské, která to viděla, asi bych taky tak trochu nechápal... :-) Ale i sebehorší scénář dokáže Raimi zalepit svým dokonalým režijním uměním. Společně s kameramanem Billem Popem, dělá akční kousky na opravdu vysoké úrovni, které jsou působivé i po čtrnácti letech od svého vzniku. A když vám akcí pěkně dotvrdí hudba Dannyho Elfmana, tak už opravdu není co řešit. Přiznávám se, že kdybych nevěděl, že film režíroval Sam Raimi, tak jsem jej asi ani neshlédnul. A po jeho shlédnutí bych jej odkopnul podprůměrným hodnocením. Ale je to film Sama Raimiho. A "Sam Raimi", to je pojem, který se musí respektovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $33,878,502Tržby Celosvetovo $48,878,502║ tak tu sa Sam Raimi dobre vybláznil, podarený drsný úlet, plný bláznivých prvkov a hlavne dobrý dramatický obluk /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po tomhle komiksovém nadělení, kde je možná více ručně dělaných efektů než digitálních pavučin v celém spider-manovi, bych rozhodně Raimimu nedal režii ani jednoho filmu o pavoukovi. Naštěstí si renomé vylepšil několika podařenějšími snímky, což je jedině dobře, ale na Darkmana jistě vzpomíná s velkým úsměvem a už by se k němu nerad vracel. Uzavřená minulost, pro něj, i pro mě. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Na Darkmana jsem byl dost zvědav. První Raimiho hollywoodský studiový počin. Vyměkne tak jako ve Spidermanech? Ne! Darkman je určitě film Sama Raimiho. V některých scénách poznáte přesně ten jeho styl z Evil Dead. Takže po vizuální stránce výborně propracované - především akční scény. Liam Neeson mi do role sedl a překvapivě fungoval i po dramatické stránce jako tragický hrdina se kterým soucítíte ( narozdíl od Spidermana ). Dočkáte se libových smrtí záporáků ( v jedné roli opět Ted Raimi ), různých malých vychytávek a drsného humoru. Scény, když se Darkman rozzuří, jsou výborné, žádná korektnost, najednou se z něj stane stejnej hajzl jako záporáci ( nevím jak v původním znění, ale v dabingu i výborně nadává ) Takže celkově příjemné překvapení a rád se na něj podívám ještě jednou. Poslední záběr je libůstka pro fajnšmekry!!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vědec experimentující s kůží – na půl člověk, na půl zrůda…. Beru film jako takovou přípravu na velké ,,věci příští“. Zaujme režie a výrazná hudba D.Elfmana, bohužel příběh je pouze o pomstě a nemá v sobě nic, co by extra překvapilo. Možná ale jen zestárnul. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Darkman je naprostá olsdchoolová pecka, která zraje jako víno. Čím starší, tím lepší. Úžasná atmosféra, Raimiho ujeté vtípky, comixovost, temnota, úžasné promyšlené pomsty, postavy. Prostě špičkový komixový film, jeden z nejlepších, co znám. Akorát Neeson v hlavní roli mi dvakrát nesedl. Ale fakt jsem byl nadšen. Paráda!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak jsem nejprve shlédnul ´Epizody 4, 5 a 6´ (Spider-Man 1, 2 a 3) a teprve po letech se v jedné předaleké galaxii dostávám k režijním počátkům Sama Raimiho. Darkman je hustej! Komiksový hrdina, který se mstí parchantům za svůj zohavený osud. Černý plášť s otrhanými rukávy, zafačovaný znetvořený obličej obinadly, klobouk, útěk po střechách před sprškou kulek a výstřelů z granátometu... parádně komiksová scéna! Raimiho režie je velice jistá, s několika dobrými nápady, atmosférou, vydařenou akcí a i když finále na vrtulníku už je trochu příliš, úplný závěr (poslední scéna) vytáhl mé hodnocení na poctivou osmdesátku. 16 miliónů dolarů(rozpočet)/49 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Škoda, už mě to tolik nebaví jako kdysi. Je to pěkně zběsilé a šílené ve stylu Evil Dead, obsazení je taky fajn, ale něco mi prostě chybí. Kdyby takhle ale vypadal Spider-Man... hmmm...:) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celkem to vůbec nebylo špatné. Znetvořený hrdina, zlý padouch... všechno jak má správný akčňák mít. Liam Neeson špatné role povětšinou nemá a tohle není výjimka. Raimi vnesl do filmu přesně tu atmosféru, kterou potřeboval. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Evil Dead meets Spiderman. Darkman v sobě spojuje prvky obou nejvýraznějšíh Raimiho počinů a výsledek je velmi příjemná oldschoolová comicsovka s prvky klasických hororů. A taky s prvky crazy komedie. Tak jak to Raimi umí... Jednonohý vrah rulezz.... Bohužel, občas film působí dojmem, jakoby se hodně hodně stříhalo... P.S.: Strack Industries pobavilo nemálo.. :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

SMRTELNÉ ZLO se potkává se SPIDER-MANEM a Raimi předvádí svůj nevšední cit pro komiksovou poetiku. DARKMAN je krásně komiksově groteskní a naivní (ale ne infantilní) a drsný zároveň - ze scén Neesenova zmlácení a vyhození do povětří v laboratoři nebo jeho "tančící příšery" mi dodnes není příjemně po těle. Motorem příběhu je zoufalá snaha tragické ústřední postavy (které z ní občas hrábne a dělá nepěkné věci, třeba láme prsty nevinným lidem) dokončit svůj výzkum a vrátit se k předchozímu životu, v čemž jí držíme palce (byť by to znamenalo konec superhrdiny), ale která je samozřejmě odsouzena k nezdaru a redukována na pomstu. Plusy jsou Raimiho nadšená vynalezává filmařina a herci (Neeson je vědec k sežrání a Drake jako charizmatický bezcitný sadista dokonalý), určitý mínus lze spatřovat v nedostatku akce, která je soustředěna do efektního pyrotechnického finále. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm everyone - and no one. Everywhere - nowhere. Call me... Darkman.“ Liam Neeson se nám mění. Z mladého vědce se stal krásný sen plastických chirurgů a druhý největší světový odběratel obvazových materiálů po Mumifikačním centru v Káhiře. A když ho rozzlobíte, je z něj Darth Maul šmrncnutý Freddy Kruegerem.. Raimiho rukopis je čitelný, ať už pohledem zpět (Evil Dead), či do budoucna (Spiderman) a za pomoci Elfmana ukazuje i se skromnými prostředky svou (nikoliv však nejvyšší) třídu komiksového vypravěče, leč nějaká zábava postupně přichází cvakátkem na doutníky pana Duranta o všechny prsty a nezachrání to ani závěrečný Božský Bruce mizející v davu. Jinak Darkman vymyslel i úžasný recept na paradentózu, protože jak vám můžou ustoupit dásně, když žádné nemáte.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Darkmana jsem se docela těšila, už jen proto, že Raimi patří k mým oblíbeným režisérům. Dalším vodítkem byl námět a poutavý popis děje. Ten mi však přišel o dost zajímavější než celý film. Ten na mě příliš nezapůsobil. Charakter Darkmana je zpracován zdařile, děj sám o sobě mi přišel již slabší. A pár závěrečných scén mi přišlo až příliš akčních a zbytečně moc "prostřílených". Navíc Liam Neeson v českém podání Pavla Vondry, jehož hlas se mi absolutně nelíbí, mi na mém dojmu příliš nepřidal. Rozhodně je však vidět obrovský pokrok a cesta, kterou Sam Raimi ušel od Darkmana k Spideymu. V pár momentech, jako zhoupnutí ve vzduchu a záchrana milé dámy, je jasně vidět, kde se ve Spider-Manovi inspiroval:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po sérii Raimiho horrorových fajnšmekroviek bola len otázka času, kedy mu bude ponúknuté dielo takéhoto formátu. Je jasné, že svoje tvorčie schopnosti naplno rozvinul až keď sa mu do rúk dostal 'Spiderman', no mám taký pocit, že tu si ešte šiel vlastnou cestou zobrazenia superhrdinu. Spidey mal už predsa len hutnejšiu predlohu. Atmosféra ponurá, takmer akú má podobne mne obľúbený 'Spawn', čo ma sklamalo je pomer akcie. Darkmanova postava mala na viac. 75%. ()

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama