Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi týtmo opusom a jeho neskoršími Spider-Manmi dokumentuje 10 ročný technický i inteligenčný vývoj filmových komiksoviek. Dynamičnosť deja, existenciálne utrpenie hlavnej postavy, jej láska k Žene, definícia zloduchov, množstvo skvelých režijných nápadov - to všetko ostalo, zmenilo sa "iba" zdokonalenie (zdigitalizovanie) technického prevedenia, väčší dôraz na logiku a náväznosť pri písaní scenára, a povýšenie čistej zábavy na zábavu s reálne dramatickým rozmerom. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Darkman je naprostá olsdchoolová pecka, která zraje jako víno. Čím starší, tím lepší. Úžasná atmosféra, Raimiho ujeté vtípky, comixovost, temnota, úžasné promyšlené pomsty, postavy. Prostě špičkový komixový film, jeden z nejlepších, co znám. Akorát Neeson v hlavní roli mi dvakrát nesedl. Ale fakt jsem byl nadšen. Paráda!! ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Představte si, že někdo stvoří film složený ze scénáristických, případně vizuálních vykrádaček v té době sotva rok dva starých filmových hitů Batmana a RoboCopa, najme do ní předšindlerovského Liama Neesona a řekne mu, aby hrál jako mentálně postižený Bruce Campbell. To přesně je Raimiho Darkman. Pokud máte náladu na film, kterému se budete posmívat a cítit se u řady scén a zvratů trapně (řekl bych, že takhle nefunkční stírací hlášky jsem už fakt dlouho nezažil), neváhejte, je to bizár a nemyslím to vůbec v pozitivním duchu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec ma najviac bavilo vysledovávanie nejakých tých paralel so Spidermanom vzhľadom na Raimiho filmovú reč. No a tá najsignifikantnejšia je asi naivita podania. Pri Darkmanovi to ale vzhľadom na jeho vek nie je ten najvhodnejší prístup k látke. Príbeh je jedno obrovské klisé a dialógy sú občas príšerné. Ale má to to Raimiho kúzlo, predierajúce sa cez všetky nedostatky na povrch. Dnes je to už ale skôr rarita a študijná ukážka, ako sa točili komiksové adaptácie dekáu pred jej veľkým boomom. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

(obsahuje spoilery) Raimiho mam rad a koli poslednemu Spidermanovi ho vobe nezatracujem a s radostou si pockam na jeho dalsi film. Raimi je dobry reziser, dokazal to uz mnoho krat a preto som sa na jeho hollywoodsku prvotinu Darkman dost tesil. A sklamany niesom. Pravda je ze pribeh je z velkej casti zalozeny na otrepanych dejovych zvratoch, film vsak nieje hlupy ako to u mnohych komixovych adaptacii dopadlo (Catwomn, Fantastic four). Jednoznacne najvyraznejsim kladom je tragicka hlavna postava a niektore vyznamne dejove okamihy sa naozaj skvelo podarili a vytvorili tak celemu filmu slusnu atmosferu. Ked zmrzaceny hrdina prichadza do opustenej tovarne a scenu zakonci slovom "Home..", alebo ked v zavere filmu zisti ze aj ked sa snazil znovu ziskat svoju tvar, nema to uz zmysel, pretoze sa zmenil na nieco ine aj vo vnutri....to su naozaj skvele filmove okamihy. Naviac hudbu zlozil dvorny skladatel Tima Burtona - Danny Elfman, ktoreho meno hovori samo za seba. Raimi sa vie vynajst a dokazal to aj u Darkmana. Spokojnost. (8/10) ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • Zbrane, ktoré používali gangstri boli samopal G3, pištoľ Desert Eagle, guľomet FN minimi a upravený granátomet MM1. (N0X.)
  • O úlohu Peytona sa intenzívne zaujímal herec Bill Paxton, od ktorého sa o kastingu dozvedel aj jeho priateľ Liam Neeson. Keď Liam neskôr úlohu získal, Paxton bol tak nasrdený, že sa s nim pol roka nerozprával. (beso74)
  • Po uvedení filmu do kin v roce 1990 vydavatelství Marvel Comics vydalo tři barevné sešity s adaptací příběhu Darkmana spolu s černobílým časopisem, který obsahoval všechny tři sešity. V roce 1993 Marvel Comics vydal šest minisérií "Darkman returned". (Aelita)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama