Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (678)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl v 1989 roce, v hrozné kvalitě a v německém dabingu na kazetě z burzy. A byl jsem nadšen. Teď jsem se podíval opět, ale už ve zvuku THX. A musím říci, že i po těch letech, mne film nezklamal. Na rozdíl od Pátera Thomase, při kterém jsem se v 80-letech bál a teď jsem se tomu filmu smál. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ted nevím. Je tento druhý díl pokračováním? Spíše ne. Je tento díl remakem? nejspís ano. V tomto filmu se snažil Sam raimi ukázat jak jde všechno udělat ještě líépe a docela se mu to povedlo. Ubral atmosféru a přidal humor. Humor a trochu větší absurdita scén a příběhu. Odhadnutelný průběh (hlavně když Ash uviděl malbu z roku 1300 o muži co zničí zlo, nějak jsem to prokouk :-)). ke konci trochu nastavovaná kaše, ale úplný závěr určitě potěší :-) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě něco úžasného. Tento díl považuji v originalitě za horší, protože v mnohém vychází z minulého, však je to v podstatě částečný remake. Ale je mnohem vtipnější, propracovanější, akčnější. Celkově si netroufám tvrdit, který díl je lepší, protože tento jsem měl asi od devíti let na kazetě a těžko bych počítal, kolikrát jsem ho viděl a s každým dalším zkouknutím se mi líbil víc a víc, protože jsem si všímal už i těch nejmenších detailů. Těžko něco vytýkat. Bruce Campbell je prostě třída. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil primo navazuje na udalosti z prvniho filmu, coz je jedine dobre. Sice uplyne asi pet minut, ktery jsou trochu odlisny, ale pak se dostaneme na zaber Ashovo hlavy a sme tam, kde se minule skoncilo. A tenhle dil se poved jeste vic, nez prvni. Ubyla hororova atmosfera, ale par lekacek se tu najde a atmosfera je porad slusna a pribily vtipky. Co se tyce krvaren, tak tech tu je taky dost, ale spis se to omezuje na ruzny cakance krve a slizu nez na porcovani tel, v tomhle se Raimi trochu umirnil, coz je mozna trochu skoda. Triky jsou trochu lepsi, ale porad to jeste neni tak uplne ono. Zatimco v prvnim dilu sem oznacil Bruce za sympataka, tak tady je totalni krutak. Polosilenej, misty se menici v monstrum si pridela na ruku motorovku a na zada da brokarnu a rozjede to nehoraznym zpusobem a vubec mu nevadi, ze dostane po hlave zhruba tisickrat. Dej je jeste sviznejsi nez v prvnim dilu a jelikoz ma film 80 minut, je to jizda od zacatku do konce. Ale abych jen nechvalil, tak i v tomhle filmu se najdou nektere logicke chyby a ubyli vychytavky z kamerou. Raimimu se i napodruhe povedl vyborne zabavny film, kterej je o fous lepsi nez prvni dil a vubec nevadi fakt, ze to uz je hororova komedie. Nejlepsi dil serie. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • V jednej scéne sa motorová píla objaví v Ashovej inej ruke ako počas celého filmu. (rador)
  • Mrtvá žena profesora Knowbyho říká, že je ve "fruit cellar". Což je odkaz na Psycho. (Chatterer)
  • Když Ash (Bruce Campbell) používá motorovou pilu bez jedné ruky přidává se plyn libovolně bez toho aby si pomáhal zdravou rukou, to je ale nemožné bez toho aby zmáčknul plyn. (dc125)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama