Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (678)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Klasika a kult jednoznačne, tak ako celá trilógia THE EVIL DEAD. Tento druhý diel obsahuje strašne veľa čierno-čierneho humoru a rozhodne patrí medzi vrcholy zábavného hororu. Bruce Campbell sa vďaka postave Asha stal nezabudnuteľný. Tomu hovorím dobrá herecká vizitka! EVIL DEAD s poradovou číslovkou 2 je v úvodzovkách len drahším remakeom legendárneho hororu THE EVIL DEAD (1981). Aj napriek tomu je to jazda par excellence! Raimiho, obzvlášť hororového, nie je nikdy dosť! :) ### Ak by mal niekto chuť a zaujímali by ho staršie súvislosti, ktorými sa Sam Raimi nechal inšpirovať pri tvorbe EVIL DEAD II, rozhodne bude stáť za to poohliadnuť sa po kraťase Attack of the Helping Hand! (1981). Zlom posadnutá ruka Brucea Campbella z časti vychádza práve z námetu Scotta Spiegela. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Kultovní komediální horor. Né, že by jste se někdo třeba nelekl, ale humor (samozřejmě že černej) z tohoto dílka jen čiší. Už vás někdy napadla vaše vlastní ruka, až jste si ji museli uříznout motorovou pilou? Smál se vám váš nábytek včetně vycpané hlavy jelena? A krve, že by se ani Q.Tarantino nestyděl! Láká vás to? Pokud vám nevadí, že film vznikl v roce 1987, tak směle dotoho!!!! ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

"..who's laughing now ..who's laughing *now*!?" Má nejoblíbenější část kultovní trilogie. Osobně považuji "Smrtelné zlo 2" za nejdokonalejšího reprezentanta subžánru horor-komedie. Celému snímku vévodí B. Campbell, jemuž víc než polovina filmu skýtá famózní "One man show" v jeho životní roli zombie bijce Ashe. Pamatuju si, jak intenzivně silný pocit beznaděje ve mě vyvolávalo postavení do kterého se ubožák Ash dostal. Řečeno slovy mé desetileté neteře - To je totální psycho! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Je to remake? Není to remake?" říkal jsem si na začátku Evil Dead II. Po pár minutách už to bylo jedno. Sam Raimi se (jelikož na to měl více peněz) utrhl ze řetězu ještě šíleněji než v prvním dílu a stvořil one.man show Bruce Campbella, který se s ničím nepáře, ať už je člověk, nebo ho právě na chvíli posednou mocnosti pekelné. Zápas s rukou je senzační podívaná, scény, jako chechtající se vybavení chajdy, nemají chybu... A pak přijde ta motorovopilová protéza. Nářez. Doslova.__P.S. O hlavě ve svěráku, tančící zombii, letícím oku a dalších parádách se ani rozepisovat nebudu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"Swallow this." Aneb film ve kterém má hlavní hrdina místo ruky motorovku a na zádech upilovanou brokovnici. Jeden z nejlepších sequelů. Bruce Campbell je naprosto nezapomenutelný a scéna, kdy se zblázní a celej barák se mu směje je fakt geniální. Chvílema to sice trochu ztrácí tempo, ale chápte MOTOROVKU MÍSTO RUKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • V tomto filmu je vidět několik chyb. Například ve scéně, kde Henrieta (Lou Hancock) drží Ashe (Bruce Campbell) a létá s ním za ruce nad zemí u zdi, je v jednu malou chvíli vidět na jejím těle malý kus sešité části kostýmu, ve kterém byl herec namaskován. Dále ve scéně, kde letí oko do pusy dívky, je na letícím oku vidět ze spoda tyč, na které bylo oko vedeno pro efekt a v záběru, kde jí oko vlétne do úst, je na jeho konci vidět téměř neviditelná nit, která byla bohužel kvůli osvětlení na krátký okamžik jasně vidět. (Valenta28)
  • Film se měl původně jmenovat Book Of The Dead, neboli Kniha Smrti. (Valenta28)
  • I zde se objeví auto Oldsmobile Delta 88, jakožto převážně ve všech filmech Sama Raimiho. (Karlos80)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama