Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (677)

choze 

všechny recenze uživatele

Fantastická hororová groteska narvaná kamerovými úlety, režijními nápady, parádními maskami a oldschool triky, kultovními imaginativními scénami a hláškami s "k-posrání-legračním" Bruce Campbellem. Ať už zápasí s vlastní rukou, nebo se mu směje celý interiér chaty, nebo do něj naráží tělo bez hlavy a on mu oplácí páčidlem nebo mluví sám se sebou v zrcadle, jde o neskutečný komediální koncert. V pubertě jsem tenhle film uctíval a i dnes mě spolehlivě pobaví a probudí ve mě filmařský absťák. O to zklamanější jsem byl, když jsem nedávno s obrovským zpožděním viděl mnohem vážnější jedničku, ten rozdíl odpovídá rozdílu mezi VETŘELCEM a VETŘELCI. Boj s rukou mi připomněl boj s přerostlou mouchou v prvním PHANTASM a když se podíváte na PHANTASM II, které vzniklo rok po druhém SMRTELNÉM ZLU, uvidíte, že ta inspirace byla vzájemná. Podobně jako Coscarelli se Raimi taky nijak zvlášť netrápí s příběhem - de facto zremakoval jedničku, jen ji trochu obrátil a tak tentokrát Ash nejdřív bojuje se zlem sám a další postavy přibývají později - a jen vysekává jednu cool scénu za druhou. Škoda že po výborné ARMÁDĚ TEMNOT a DARKMANOVI Raimi filmařsky dospěl a rezignoval na svoje oblíbené detaily vytřeštěných očí, bláznivé kamerové jízdy, zrychlování a zploštělé obrazy. SPIDER-MANA totiž mohl dobře natočit kdejaký Singer, ale filmy jako SMRTELNÉ ZLO II nikoliv. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hrozná patlanice. Vidět dvojku Evil Dead před třetím Spider-Manem, přestal bych se na pavouka okamžitě těšit. Pokračování totiž vynikající jedničce nesahá ani po kotníky. Raimi měl najednou mnohem víc peněz, a tak začal realizovat všechny nápady, uspokojující jeho bujnou fantazii. Ubylo hororové atmosféry a cestu si začal razit rádoby ostro vtip, jenž mě naneštěstí zasáhl zhruba dvakrát a v ostatních případech mířil úplně vedle. Evil Dead se tím pádem rozpliznul jen na přehlídku parádních masek, one-man show Bruce Campbella a tři scény, zapisující se do historie těch extra vydařených (řezání ruky, nasazení pily a samotný závěr v...). Oproti předchůdci ale velké zklamání. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím film přehodnotit na maximální počet hvězdiček. Zatímco jednička působila, jako by Raimi nevěděl jestli chce bavit nabeo strašit, tak zde má jasno.Jde o jiný žánr o čistokrevnou komedii, ale místy je dokonce i tento film napínavý. To, že se celý film odehrává opět v jedinné chatě uprotsřed lesa, směřuje film k parodii na předešlý díl. A Bruce Campbell zde předvídé něco, co bych se nebál nazvat hereckým koncertem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor jedna radost... Spousta démonů, bláznivá kamera, chvílema nekutečná prdel, litry krve všech možných barev, kultovní hrdina, mimořádně slibný konec.... Evil Dead 2 působí, jako by ani nebyla žádná jednička - prostě jí ignoruje. A je o třídu lepší... i když upřímně, je to hrozná hovadina a oproti jedičce ubyla prakticky všechna strašidelná atmosféra. Ale vážně je to výborná zábava. Sam Raimi je génius! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ak si mám vybrať tak nemusím hrdinov z donútenia (Book of Dead). Takých čo jačia, máchajú kol seba a "akosi" sa presekávajú ďalej a ďalej. Asch sa v dvojke vypracoval na regulárneho macha s motorovkou miesto ruky a s ním prichádza to pravé rošambo. Raimi utrhnutý z reťaze spláchne za 5 minút najnutnejšiu expozíciu a ďalej už len kúzli jeden nápad za druhým a zalieva hektolitrami tekutín rôznych farieb a hustôt. GROOVY! 85% ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Když Ash (Bruce Campbell) používá motorovou pilu bez jedné ruky přidává se plyn libovolně bez toho aby si pomáhal zdravou rukou, to je ale nemožné bez toho aby zmáčknul plyn. (dc125)
  • Stephen King je fanouškem celé série Evil Dead. Když Raimi sháněl peníze na druhý díl, King zavolal svému známému, producentu Dinu De Laurentiisovi, který film dofinancoval. (Hwaelos)
  • V tomto filmu je vidět několik chyb. Například ve scéně, kde Henrieta (Lou Hancock) drží Ashe (Bruce Campbell) a létá s ním za ruce nad zemí u zdi, je v jednu malou chvíli vidět na jejím těle malý kus sešité části kostýmu, ve kterém byl herec namaskován. Dále ve scéně, kde letí oko do pusy dívky, je na letícím oku vidět ze spoda tyč, na které bylo oko vedeno pro efekt a v záběru, kde jí oko vlétne do úst, je na jeho konci vidět téměř neviditelná nit, která byla bohužel kvůli osvětlení na krátký okamžik jasně vidět. (Valenta28)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama