Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (678)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je kult a jeden z nej horrorů všech dob. Zejména těch, kam tvůrce zařadil humor a to pekelně či "krvavě" černý ... Je to film mého středoškolského věku, který jsme sjížděli furt a furt jak na běžícím páse dalším a dalším kámošům. Dnes již působí trochu "gumově" a ještě víc úsměvně než původně, ale i přes to je to nářez a rozhodně nikdy nezestárne. Je otázkou, jestli výměna nervydrásající atmosféry prvního dílu za občasný humor byl ku prospěchu, každopádně zde máme jeden z prvních horrorových remaků, který se stal absolutním kultem, stejně jako jeho předchůdce ... Špičkové nápady, prostředí, atmosféra, humor, brutality, gore, krev, příšery ... Prostě úžasná záležitost. V oblasti "horror+humor" je to ne možná úplně první, ale rozhodně nejlepší počin, který trumfnul až konkurent Raimiho, Peter Jackson ... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvy diel ma malicko sklamal, tak sa mi do dvojky prilis nechcelo... a lala ho - stavnate prekvapenie ! Paradne namiesany mix hororu, fantasy a komedie, ktory ma v prvom rade za ulohu bavit. Obcas pritlaci na nervy, obcas rozosmeje nadsadzkou ci hlaskou, obcas prekvapi skvelym napadom a po celu dobu predvadza skvelu filmarcinu a paradne efekty (masky, stop-motion animacia, kostymy...so vsetkeho som bol nadseny). U mna sa toto genialne dielko zaradilo hned vedla Jacksonovho Braindeadu. (10/10) ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Věžák. Poslední patro. Venku je tma a silné poryvy větru narážejí do oken. Neustávající hukot je nesnesitelný. Jsem sama. Stojím uprostřed obýváku a v ruce držím ošoupanou véháesku. Upřeně sleduji přehrávač. Vím, že bych neměla, ale ten pocit, který se pokaždé dostaví je nepopsatelný. Vsunuji kazetu. Film začíná celkem nevinně. Vím co přijde. Jako už tolikrát ucítím lehké šimrání kolem žaludku a mé tělo prostoupí příjemné chvění. Je tma a jsem sama. Jen venku za okny vítr bez ustání hučí. Ovšem teď to nevnímám. … Někdo zvoní! ()

tron 

všechny recenze uživatele

V prvej štvrťhodine stihne Ash prísť do chaty v lesoch, nájsť Knihu mŕtvych, zabiť svoju snúbenicu, odraziť jej hlavu, premeniť sa na démona a slabšie to už nebude. Táto séria ma ale nikdy nebavila, Campbell je fajn sympaťák, ale že by bol mojím milovaným hercom, tak to sa ozaj povedať nedá. A hlavne nemám rád, ak niekto mieša horor s komédiou. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ona rekapitulace prvního dílu v úvodních 7 minutách diváky zpočátku jistě zmátla, ale pro tenhle krok se Raimi rozhodl z čistě prozaických důvodů: v případě klasického pokračování by chudáka Ashe znovu nedostal do takhle ďábelských lesů, takže zvolil cestu jakési parafráze s modernějším hábitem. Nová vizáž, lepší efekty. Zůstal jen Bruce Campbell a Samův dravý styl vytočený do ještě extrémnějších (motorových) otáček. Morbidnost se geniálně mísí s černým humorem a poletující kamera volí přesně ty úhly, v nichž vyniknou jak Ashovy vytřeštěné oči, tak jeho monumentální brada. A ať už jsou tyhle dva filmy od sebe v lecčem odlišné, pořád jsou stejně dokonalé. Nesmrtelná klasika. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Mrtvá žena profesora Knowbyho říká, že je ve "fruit cellar". Což je odkaz na Psycho. (Chatterer)
  • I zde se objeví auto Oldsmobile Delta 88, jakožto převážně ve všech filmech Sama Raimiho. (Karlos80)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama