Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (677)

choze 

všechny recenze uživatele

Fantastická hororová groteska narvaná kamerovými úlety, režijními nápady, parádními maskami a oldschool triky, kultovními imaginativními scénami a hláškami s "k-posrání-legračním" Bruce Campbellem. Ať už zápasí s vlastní rukou, nebo se mu směje celý interiér chaty, nebo do něj naráží tělo bez hlavy a on mu oplácí páčidlem nebo mluví sám se sebou v zrcadle, jde o neskutečný komediální koncert. V pubertě jsem tenhle film uctíval a i dnes mě spolehlivě pobaví a probudí ve mě filmařský absťák. O to zklamanější jsem byl, když jsem nedávno s obrovským zpožděním viděl mnohem vážnější jedničku, ten rozdíl odpovídá rozdílu mezi VETŘELCEM a VETŘELCI. Boj s rukou mi připomněl boj s přerostlou mouchou v prvním PHANTASM a když se podíváte na PHANTASM II, které vzniklo rok po druhém SMRTELNÉM ZLU, uvidíte, že ta inspirace byla vzájemná. Podobně jako Coscarelli se Raimi taky nijak zvlášť netrápí s příběhem - de facto zremakoval jedničku, jen ji trochu obrátil a tak tentokrát Ash nejdřív bojuje se zlem sám a další postavy přibývají později - a jen vysekává jednu cool scénu za druhou. Škoda že po výborné ARMÁDĚ TEMNOT a DARKMANOVI Raimi filmařsky dospěl a rezignoval na svoje oblíbené detaily vytřeštěných očí, bláznivé kamerové jízdy, zrychlování a zploštělé obrazy. SPIDER-MANA totiž mohl dobře natočit kdejaký Singer, ale filmy jako SMRTELNÉ ZLO II nikoliv. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ehm... Tak se zase jednou uvrhnu do role exota. Opravdu nechápu, co vede lidi k nazývání tohohle "díla" kultovní klasikou, skvělou zábavou apod. Ten film je od začátku do konce blbý, je mi jasné (a je to i trochu vidět), že byla snaha tvůrců o to, aby byl blbý takovým způsobem, který by vyzněl komicky, ale u mě byl efekt naprosto opačný. Působilo to na mě neuvěřitelně trapně, navíc jsem se po většinu času hrozně nudila (ještě že měli tvůrci dostatek soudnosti a vypustili film v relativně krátké stopáži). Ale bohužel i druhý avizovaný žánr vedle komedie, horor, jsem ve filmu hledala celkem marně, lekla jsem se asi dvakrát, nebála ani jednou. Nemůžu ale upřít snímku jistou atmosféru a zajímavou práci s kamerou + celkem povedený konec, takže za tohle dávám 2*. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nech mi odpustia všetci fanúšikovia klasiky, ale na mňa tento snímok, v dnešnej dobe pôsobil miestami až trápne. Ešteže k titulu dodali žáner komédia. O vyvolaní pocitu strachu nemôže byť ani reč. Snáď jedine "gore" mi sem-tam pripomenulo, že predsa len ide o horor. Chcelo by to remake v ktorom by sa tá "sranda" odbúrala - 50%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V prvej štvrťhodine stihne Ash prísť do chaty v lesoch, nájsť Knihu mŕtvych, zabiť svoju snúbenicu, odraziť jej hlavu, premeniť sa na démona a slabšie to už nebude. Táto séria ma ale nikdy nebavila, Campbell je fajn sympaťák, ale že by bol mojím milovaným hercom, tak to sa ozaj povedať nedá. A hlavne nemám rád, ak niekto mieša horor s komédiou. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě něco úžasného. Tento díl považuji v originalitě za horší, protože v mnohém vychází z minulého, však je to v podstatě částečný remake. Ale je mnohem vtipnější, propracovanější, akčnější. Celkově si netroufám tvrdit, který díl je lepší, protože tento jsem měl asi od devíti let na kazetě a těžko bych počítal, kolikrát jsem ho viděl a s každým dalším zkouknutím se mi líbil víc a víc, protože jsem si všímal už i těch nejmenších detailů. Těžko něco vytýkat. Bruce Campbell je prostě třída. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Film se měl původně jmenovat Book Of The Dead, neboli Kniha Smrti. (Valenta28)
  • Entertainment Weekly zařadil film na 19 místo v kategorii 50 nejkultovnějších filmů. (Chatterer)
  • První díl se točil na převážně reálných místech, pro druhý díl už převážně vznikaly kulisy. (Karlos80)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama