Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (678)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že ani po letech mě Ash nezklamal. Humor přibyl, i když to ještě není taškařice, jako poslední část. Běsná létající kamera zabírá ze všech možných a snad i nemožných úhlů. Kultovní scéna s jelenem pobaví, Ash zde dostává démonické vzezření i bez maskérů. Samozřejmě matička ve sklepě nemá chybu a hrátky s rukou, kterou Ash nahradí motorovou pilou, jsou k popukání. Mimochodem název Hemingwayovy knihy Sbohem, armádo, kterou dá s dalšími Ash na kbelík, pod nímž ruku uvěznil, má ještě druhý význam - sbohem, ruko. Příjemné tajemno navozují pohybující se stromy, které nakonec zaútočí na chatu. Viděno pětkrát a jistě ne naposledy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je vidět, že na tohle už Raimi nějaký ty prachy měl a na tomhle pokračování se fakt vyřádil. Děj prvního filmu se tu odehraje asi tak během 15 minut a pak se rozjede linie totálních šíleností. Smějící se jelen. Ruka posedlá ďáblem, motorovka, brokovnice, hektolitry krve rozličných barev a mezi tím vším naprosto ultimátní borec Bruce Campbell alias Ash! Hej sežeru tvou duši, sežeru tvou duši! Sežer tohle!!! 100% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tak toto je konečne ten pravý Evil Dead. Zatiaľ čo prvý diel si ma aj napriek mnohým nespochybniteľným kvalitám ešte moc nezískal, predsa len to bolo také amatérskejšie a vážnejšie, než by bolo vhodné, ale tentoraz mal už Sam Raimi evidentne k dispozícii všetko potrebné, aby to mohol naplno rozbehnúť a to sa mu aj podarilo. Dejovo sa k tomu síce stavia trochu zložitejšie, určite to nie je plnohodnotné pokračovanie, ale ani remake, skôr nejaká alternatívna verzia, ale to je v konečnom výsledku aj tak úplne jedno. Hlavne, že je to mimoriadna zábava, na moje prekvapenie obzvlášť prvá polovica, kde stačí minimálny priestor, vlastne len jeden interiér s pár scénami z najbližšieho okolia a jedna postava, aby vznikla nezabudnuteľná záležitosť. Bruce Campbell to síce prehráva, ale veľmi zábavným a štýlovým spôsobom a tu skutočne jedna perfektná sekvencia strieda druhú, či už naháňačka po chate z pohľadu démona, smejúci sa nábytok, scéna s rukou a iné, k tomu je to vynikajúco natočené, konečne mi naplno sadla aj atmosféra a to čiernohumorné prevedenie ma získalo. Následne ma to už síce bavilo o trochu menej, predsa len zapojením nových postáv, ktoré ma aj tak vlastne moc nezaujímali sa to začne približovať prvému dielu, ale aj tak podstatne kvalitnejšieumu, vizuálna stránka a efekty sú už omnoho lepšie, masky tiež nie sú zlé, pričom útoky démonov sú stále zaujímavé, to zábavné prevedenie mi tu vyhovuje neporovnateľne viac, než to vážne a navyše je tu stále Bruce Campbell, ktorý sa už tu dá kľudne označiť za kultovú postavu a tak ma to už bavilo až do konca. Takže celkovo som dosť spokojný, pre mňa o dosť lepšie, než prvý diel, Evil dead 2 je jednoducho jedna z najlepších hororových komédií, čo poznám. 77% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se zbláznil a svrhl s sebou i Bruce Campbella:) Vítejte v pokračování legendy žánru, kde na Bruce Campbella útočí jeho vlastní ruka, prožívá hysterický záchvat smíchu s neživými předměty a krve se zde objeví snad více, než kolik se jí valilo z výtahových dveří v Osvícení. Evil Dead 2 přináší naprosto bláznivou, ujetou frašku, kde hrabe snad naprosto všem:) Evil Dead 2 je zřejmě asi jediné béčko, z něhož dokáže jeho stvořitel vytvořit áčko:) "Jsem v pohodě." - "Ani se mi nezdá. Právě jsme rozřezali naši dívku řetězovou pilou, to se ti zdá v pohodě?" :) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na přímluvu Stephena Kinga si Raimiho vzal pod křídla ambiciózní producent Dino De Laurentiis a byť mu zatrhnul původní plán na taškařici ve středověku (která tak musela počkat až na třetí film franšízy) a vymínil si variaci na původní "Evil Dead", na oplátku mu dal zázemí profi produkce, štědrý rozpočet na triky a tvůrčí volnost. Všeho toho se Raimi chopil s ohromnou vervou a vystřihnul svůj první velkolepý komiksový film bez komiksové předlohy. Komiksovost se v jeho případě neomezuje na dnešní synonymum superhrdinských eskapád, ale vztahuje se k celkové exaltovanosti, nejen ve způsobu rozvádění brakových premis s fantaskními elementy, ale především z hlediska výrazových prostředků, které jsou znakové, maximálně expresivní a tedy i nejčistěji čitelné a divácky poutavé. Vedle kamery, střihu a praktických speciálních efektů i stop motion animace Raimi do mrtě využívá i svůj vlastní objev a vizuální element jménem Bruce Campbell. Už v předchozím jejich společném filmu nešlo přehlédnout, že Campbell se svou výraznou bradou a až nadreálně dokonalými rysy působí jak obživlá postava z komiksů Káji Saudka. Tentokrát, po absolvování hereckých kurzů mu Raimi vystavěl na míru celé pasáže a výsledkem je fenomenální herecký koncert vytřeštěných očí, pozdvižených obočí a hlavně neskutečného slapstickového talentu. Etudy s useknutou hlavou zakousnutou v ruce a obzvláště pak s démonickou rukou představují grandiózní symbiózu všech výše uvedených produkčních elementů, Campbellova hereckého umu i ochoty se pro potřeby scény oddat jakkoli zběsilému nápadu a Raimiho talentu a stylu. "Evil Dead 2" po zásluze upevnilo věhlas Raimiho a hlavně ustanovilo kult Campbella. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Britský měsíčník Sight and Sound zařadil tento film na 34. místo z padesáti v anketě Funniest Films of All Time. (Chatterer)
  • Když Ash (Bruce Campbell) používá motorovou pilu bez jedné ruky přidává se plyn libovolně bez toho aby si pomáhal zdravou rukou, to je ale nemožné bez toho aby zmáčknul plyn. (dc125)
  • V jednej scéne sa motorová píla objaví v Ashovej inej ruke ako počas celého filmu. (rador)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama