Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (905)

Kass 

všechny recenze uživatele

S hodnocením "The Evil Dead" se to má těžce. Upřímně by mě zajímalo, jak by na mě film zapůsobil, kdybych ho viděl dříve než "Evil Dead 2". Nebo ještě lépe - kdybych ho viděl v 80.letech, za komančů. Pravděpodobně bych se tady teď rozepisoval o tom, jakou je pro mně osobně kultovní záležitostí a zároveň vzpomínal, jak jsem si jako malý capart při jejím sledování ze strachu ucvrkával do trenek. A právě proto je mi jasné, že jsou prostě filmy, ke kterým si člověk musí vypracovat určitý osobní vztah, a pak už je jen s dávkou nostalgie a trochou lásky sledovat. Například ke zde vzpomenutému "Evil Dead 2" jsem si přesně takový vztah časem zcela přirozeně vybudoval, a rozhodně vím o čem mluvím, když řeknu, že ho zbožňuju a nedám na něj dopustit! Jelikož jsem tedy "The Evil Dead" viděl až teď, je pro mně "jen" velmi slušně natočeným hororem s výborně gradovanou atmosférou, na kterém nejvíc oceňuji agresivní režii S. Raimiho a především způsob, jakým banda lidí dokázala s tak minimálními prostředky, a doslova na koleně, natočit natolik kvalitní film. Mají mou úctu. PS: po druhém zhlédnutí je dojem výrazně pozitivnější. Oceňuju to mnohem osobnější vyznění snímku = "Ash kontra lesním duchem posedlí přátelé". Oproti filmařsky efektně zvládnutému "Ash versus tajemné a všemocné ZLO" v "Evil Dead 2". ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemá určitě cenu se rozepisovat nějak obšírněji proč je tohle kult. Ti co to viděli a uznávají to pochopí a ti co to neuznávají stejně nepochopí, ale musím podotknout, že tahle klasika má pro mě ještě dvojnásobnou cenu po tom co jsem viděl ten otřesnej remake, tak tenhle původní film ještě stoupnul v ceně. Ano optikou dnešní doby to vypadá hrozně amatérsky, ale ta práce z atmosférou podpořená navíc naprosto totálně psycho podmazem zvuků (hudbou bych to ani tam moc nenazýval) dokáže i dneska naprosto totálně vtáhnout do děje. V Raimim v té době dřímal génius než se pak o pár let později zaprodal, ale to už je jinej příběh...100% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Un-FUCKIN´-believable!!! Dvě slova: Sam Raimi. Tolik tvůrčího potencionálu, vtěsnaného do nějakých 80 minut, jsem snad ještě neviděl. Ohromující je, že ačkoliv vše působí roztomile "staře", herci přehrávají a lekačky se dají čekat minutu dopředu, tak přesto je to všechno strašidelné! Vážně si to nedovedu vysvětlit, ale navzdoy tomu, že přehnanost a komediální prvky se tomuto dílu jen stěží vyhnou, tak jsem se většinu času solidně bál. O režii bych pak dokázal napsat slohovku, protože to, co se Raiminu v mládí podařilo, to by nejpíše chtěl dokázat každý debutující režisér, co si v krámu koupí kameru a vyrazí s partou přátel do lesa. No prostě zážitek, na který se rozhodně nedá zapomenout. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka je mému srdci o hodně blíže a tu spíš považuju za finální verzi, tohle mi přišlo jako taková pracovní verze, ale na druhou stranu je tohle opravdu hororové, zatímco dvojka je mimořádně komediální a vlastně se spolu moc srovnávat nedají. Každý si jde tak trochu svojí cestou, jen dvojka je prostě pro mě nostalgická a jednička mě bohužel obešla obloukem. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Před třiceti lety určitě kultovní hit, dnes spíše úsměvné a ve druhé polovině skoro i nudné. Prvních 40 minut je velmi slušných, přes chatu a její bezprostřední okolí je přehozen těžký atmosférický háv a režisér předvádí originální frajeřinky. Ve druhé části nastupují gore efekty, masky, krev, postavy se chovají nelogicky a ze scény se vytrácí hutnost a tíživost situace. Nejvíc děsivý zůstal úplně poslední záběr. Je fakt, že vidět to někde na chalupě poblíž lesa, asi bych pro pivo do sklepa na sedmej schod nešel... ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • V Nemecku film nesie názov "Dance of the Devils" (Tanec s diablami). (rador)
  • Natáčení trvalo cca 18 měsíců. (Chatterer)
  • Během scény, kde se posedlá Linda snaží Ashe napadnout dýkou, herečka Betsy Baker vůbec neviděla, protože jí v tom zabraňovaly bílé kontaktní čočky. (Chatterer)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Reklama

Reklama