Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (904)

genetique 

všechny recenze uživatele

Raimi sa podobne ako Jackson vo svojich začiatkoch poriadne vybláznil, čomu nasvedčuje aj táto vecička. Náznak svojej úchylky dal najavo už v predkole, menom 'Within The Woods', ale len tu sa mohol poriadne a dosýta odreagovať. Ale aspoň základná línia mohla byť náročnejšia. Výsledkom je pre súčasnú náročnosť horror, ktorý zaujme najmä podarenými lakačkami a lákavosťou morbid scén, čo je dôležité. Veci ako logickosť a naivnosť sú ale na pokraji niečoho, čo už tak dobré nie je. 70%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kultovní hodnota samozřejmě převažuje. Kdyby z toho nebylo takové téma, nebyl by důvod se k tomuto slasheru vracet, ale historie tomu chtěla jinak. Dnes už je nicméně jednička takové deja vu, zvláštní pocit z toho, že Ash má dvě ruce, že si ještě nedělá srandu z Necronomiconu, protože všechno to setkávání se zlem je skutečně poprvé. A samozřejmě, Bruce je tu ještě takový klouček. Takže je to zajímavé, ale další části Evil Dead fenoménu mají pro mě větší kouzlo. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Něčím zvláštní příběh budoucího majitele spidermana. Efekty jsou až vtipné, ale použití kamery a hudby je opravdu geniální. Nálety na dům, z domu, pohyby stromů, znásilnování a třeba i menší vychytávky se světlem. Jde o krásnou ukázku jak se za málo peněz, ale s velkým nadšením dá udělat něco skvělého co ukáže váš talent. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Před třiceti lety určitě kultovní hit, dnes spíše úsměvné a ve druhé polovině skoro i nudné. Prvních 40 minut je velmi slušných, přes chatu a její bezprostřední okolí je přehozen těžký atmosférický háv a režisér předvádí originální frajeřinky. Ve druhé části nastupují gore efekty, masky, krev, postavy se chovají nelogicky a ze scény se vytrácí hutnost a tíživost situace. Nejvíc děsivý zůstal úplně poslední záběr. Je fakt, že vidět to někde na chalupě poblíž lesa, asi bych pro pivo do sklepa na sedmej schod nešel... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V raném mládí jsem Lesního ducha neviděl a později mě oslovily spíše 2. a 3. díl, kdy to Bruce Campbell ultimátně rozjíždí. Jednička ještě trpí velkým množstvím neduhů, samozřejmě uznávám že byla pořízena za mrzký peníz a že Samu Raimimu nakopla kariéru a udělala jej slavným. Bohužel ten film hodně zestárl a vyloženě mě potěšily jen kamerové průlety. 60% spíše z úcty. ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • Pracovní název filmu byl Into the Woods. (Chatterer)
  • Střeva posedlých postav byla vytvořena z rozšlehané kukuřice obarvené nazeleno. (Chatterer)
  • Ilustrace k Necronomiconu jsou ve skutečnosti obrazy anglického malíře Williama Blakea, např. grafika nazvaná "Velký červený drak a žena oděná sluncem". (gjjm)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Reklama

Reklama